Kisah Kapel 1 Jan

Terima kasih kepada pasukan bola sepak Malaysia yang menjadikan cuti warga Petronas menjadi 4 hari (Jumaat-Isnin) Sangat seronok bercuti. Tapi nape sampai takbley update blog? Haihh biasalah busy mommy. Nie tengah busy renovate tingkat atas sebab bulan nie insyaallah dah start on dah kelas mekap. 

Pastu jiran sebelah kawen lagi. Pastu ade orang Bintulu datang ramai2 lagi. Eh thanks to Jamie and family + Parchy + sape ntah sorang lagi + Zaza and family sebab datang melawat rumah. Sori sangat2 sebab layanan sangat ala kadar sebab actually lupe korang nak datang. Kuang kuang... Nanti sila datang lagi yer, akan buat makan besar-besaran. Hihi... Ingat tau Jamie, sile datang lagi.

Pastu sakit belakang tahap takleh bangun katil T_T Semalam pegi ngurut, dah better sket tapi sakit kat tempat makcik tu tekan. Kuat gila, rasa cam tepung donat yang kene uli habis-habisan. Ok dah la kasi alasan, meh sambung buat blog. Haha!

Ok takmo dah cite pasal azam baru sebab sama jek tiap tahun, blehla refer entry azam baru tahun2 lepas. Hihi.. Azam nak kurus pun azam tahun lepas, berjaya la tapi keindahan sementara jela. Pas beranak debab balik. Ok ni kononnye nak kurus balik la kan, tapi cabarannye adalah breastfeed. Nak kurus kene cut kalori, tapi nak breastfeed kene extra kalori.

Haritu try diet GNC selama 3 hari. Sangat best shake dia, berkali2 ganda lagi sedap dari Herbalife shake. Boleh telan dengan gembira. Saya replace breakfast and dinner. Cukup 3 hari turun sekilo, tapi susu jugak turun 2-3 oz sekali pam. Mungkin terlalu immediate. Maka sekarang guna shake tue untuk breakfast jek (except cuti 4 hari ni shake tue amik cuti gak. hihi). Takpe slowly. Kalau diberi pilihan untuk kurus immediately dengan breastfeed, I choose to breastfeed.

Since takmo cakap pasal azam baru, nak cite pasal kisah 1 Jan. Follower blog saya mungkin akan tahu yang 01/01/2004 adalah tarikh saye and hubby declare kapel (haha zaman budak2 nak kene ade date declare). Kenapa 1 Jan? Sebab masa tu azam baru saya adalah nak accept hubby as my life partner.

Kami start kenal dari 2002 lagi. Pastu saye nie ala2 tarik2 tali gitu, cam ala2 jual mahal. Yela, perempuan mane bley murah2 kan. Haha! Dalam masa 2 tahun tue banyak jugak saya menduga kesetiaan dan kasih sayang encik suami (masa tue belum lagi la) Kesabaran dia pun saya uji jugak. Banyak la saya uji hubby, tapi lepas seme. Stress plak, pastu decide okla fine la kapel jelaa.. Haha boleh takk!

Kaedah declare kapel adalah through MIRC, masa tue tengah cuti kat rumah. Buat appointment gitu nak declare kapel. Hahaha! Pastu bile dah kapel, cam ala2 unbelievable gitu. Eh dah kapel ek? Eh eh? 3 tahun lepas tue tunang, setahun lepas tunang kawen, pastu berpisah jap gi keje Miri, pastu hubby datang Miri, pastu dapat Irfan. Hihi...

Eh budak kecik kacang panjang dah bangun tido. Nanti sambung. Selamat tahun baru 2011 yu olz!

3 comments:

f a i z a h 's January 3, 2011 at 12:55 PM  

Budak kecik kacang pnjg??? haha...lawak :P

jengae January 8, 2011 at 3:03 AM  

weh diet GNC mcm menarik jer..
email aku detail weh...

kunaz January 13, 2011 at 10:33 PM  

haha.. ha'a ramai ckp irfan pjg. aritu ade makcik kdai prabot kasi irfan biskut ape ntah, dia ingat irfan dh stahun lebey.

jengga.. ape emel ko? haha

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.