Eh Dah Seminggu??

Tekejut ai yu... Tak sedar dah nak sminggu ditinggalkan suami. Tak rindu pun dia. Hahahahaha! Abang, pliz jangan kecik hati. Huhu... Nie lah antara kebaikan ada baby. Dulu masa takde baby, hasben gi offshore lambat balik a few hours sebab bad weather pun saye majuk2. Ekekeke...

Masa hantar hubby gi airport, dalam kete, pesan kat Irfan yang sangat bersungguh2 "Irfan, nanti papa takde seminggu tau. Irfan dengan mama je nanti. Irfan kene behave tau. Jangan susahkan mama tau. Janji tau. Tau tau tau!" Sekali bunyi "prooottt" Irfan kentut. Ok, memang anak bertuah. Fine.

Pastu dah siap pikir nie, malam2 nak bawak Irfan ikut jalan mane nanti. Nak sampai airport ke takyah? Nak ikut jalan mana supaya if nak stop kat memana nanti senang. Ahh macam2 perancangan telah dibuat. Tapi kan, suddenly Irfan tersangatlah behave. So tak perlu drive kete untuk tidokan dia. Ajak main kat tingkat atas jek. Layan dia main dalam 2 jam straight, kalau tak layan nanti dia ngamuk.

Main laptop

Kantoi tengah melahap baju iPod Touch

Dah penat main, breastfeed, pastu mamai. Pastu wat turun masuk bilik. Bergurau senda atas katil yang sangat dasat. I geletek u, u geletek i. I cium u, u cium i. Pastu sama2 gelak. Pastu Irfan tarik rambut I, pastu I buat2 marah, pastu dia gelak2 lagi. The best part is, Irfan tarik tangan saye untuk peluk dia, then dia terus lena dalam pelukan ibunya. Owh sangatla macam suami isteri. Ehhh??

Tidur pun dah makin awal now. Kul 8.30 memang dah start mamai. Kalau dulu kul 11 malam paling awal Irfan tido, now, kul 11 tu paling lewat dah tue. Ok Irfan, behave camni selalu sampai besar tau. Jangan ngamuk2 malam hari lagi tau.


2 comments:

DearHoneyDew January 14, 2011 at 9:02 AM  

Wahhh..seronoknya ada baby!
i belum ada rezeki lagi..
=(

kunaz January 21, 2011 at 10:20 PM  

honeydew, u dh bape lama kawen ek? insyaallah ade rezeki nnt. Tuhan lg tau the best timing utk u ade baby =)

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.