Posts

Showing posts from 2011

Be Cool Please

Saye sangat adore orang yang cool yakni bile datang problem bertimbun pun masih cool or at least masih waras. So kalo ikut hukum opposite adjective saya adalah sangat tak suke orang yang tak cool yang asek melatah tak tentu hala even untuk problem yang sangat kecik. Hello awak tue belom kawen kot. Belom pikul beban besarkan anak. Even I yang struggle besarkan sorang anak buas pun I tak melatah sangat sebab I tau kat luar tue belambak lagi mak ayah yang lagi suffer jaga anak cacat, tak cukup duit besarkan anak, etc.
Owh mungkin sebab tue dia stress. Sebab dah tua rete tak kawen2 lagi so tak jumpe ketenangan dalam kehidupan lagi. Tapi cemane nak kawen kalo perangai cenggitu? Owh entry ini tidak bermakna saya nak ngaku cool. Saye ngaku jer I cannot be cool at certain situation but please laaaa.... Learn to handle it please. Jangan bangga dapat act as singa jadian. Jangan sampai orang lain jatuh tahap benci instead of rasa takut. Ok sekian. Dah lama tak buat entry emo.
Published with Blogge…

Another Weekend Please

I missed to update my blog over the weekend, which is the only weekly opportunity that I have. Nie Isnin pagi buta baru nak update, tue pun sebab pagi nie tak masuk ofis, direct gi meeting kat hotel, lalu sempatla update. Okehh, I enjoyedddd my weekend so much!!! 1st weekend takyah gi mekap orang, takyah entertain orang datang rumah untuk mekap/test barang/beli barang/appointment, etc. And 1st weekend takyah pikir pasal keje ofis (sebenarnya banyak keje pending tapi saje malas nak pikir time weekend)
So this weekend was all about family. I cooked good meals for the family. Pastu buat spring cleaning kat rumah nie. Mane2 barang yang tak pakai kitorang packed pastu pegi donate. Sadly tak setel semua lagi and I need a few more weekends to complete the look of our house. Weekend lepas was Irfan's first time tolong papa dia basuh kete. Abih basah kuyup, so cuttee.. Lupe plak amek gambar. Pastu time I spring cleaning belakang rumah pun dia sibuk main pool. Sangat bahagia okay bile dapat …

She Did It! (My Helper)

Irfan masih tido lambat seperti dulu tak kire sihat ke sakit, cume kalo time sihat tu saye bantai jela tido and bangun bila Irfan kejut if perlukan something jek. Ade jugak yang tanye "Kan dah ade maid, biarla maid jaga. Korang tido jela" Hmmm... Susah nak jawab. Bile dah jadi mak yang penyayang nie (hahaha) tak semudah tue nak lepas anak suruh orang jage.
Lagipun saye amek maid untuk jadi helper saya. Tolong uruskan rumah di kala saya tak cukup tangan and tolong jaga Irfan di kala saya keluar mekap2 and balik keje lambat. Tak pernah terdetik pun amek maid untuk jadikan dia hamba and saya goyang kaki jek kat rumah. Remember, I don't want to lose a skill as a wife and a mother.
Sebenarnye saye nak cite hasben tengah outstation kat Labuan. Almost seminggu gitu. Wuwuwu sedihh... Kalau husband ade memang gilir2 jage Irfan dengan dia. Since Irfan tido lambat, dia suke sangat berak tengah malam. Kadang2 sampai 3 kali. So hubby la pencuci taik Irfan yang setia. Alasan sebab Irfa…

Three

Image
Pagi nie termelawat blog sendiri nak tanye khabar. Suddenly terkagum dengan ticker untuk harini....

We've been married for 3 years, 3 months, 3 weeks and 3 days today. Maybe we can have dinner at After 3 tonight Mr Hubby? Hahahaha!

Irfan Sakit Lagi

Sebenarnya dah makin lupa akan kewujudan blog sendiri maka sebab tue lah tak date. Huhu... Been so busy with so many responsibilities and Irfan sakit lagi. Remember last time Irfan was warded sebab high fever 41.5 degree. This time around suhu dia 42 degree. Masa tu dah kul 2 pagi. 3 hours before that dah ade kasi ubat Voren yang kuat tue untuk turunkan suhu badan. And ubat tue bleh kasi every 8 hours jek. Since after 3 hours kasi suhu Irfan makin naik kami dah takde choice terus rushed him to the emergency room.
Doctor yang on duty time tue doctor muda. Dia telan air liur bile tengok reading suhu Irfan. Nampak sangat obvious dia kaget. Nantilah kalo ade kelapangan sentuh laptop akan citer detail lagi. Tak best nie taip blog pakai Samsung tab.
Published with Blogger-droid v2.0.1

I Hate Stairs

I hate stairs. Sumpah. Hate hate hate! I wish there are esculators everywhere. I tak suke bukan sebab I gemok k. Masa slim kat UTP lu pn I dah tak suka tangga. Tanye Cena my x-roomate kalo tax caye. Huhu...
Dulu masa trip to Langkawi (zaman kurus di UTP) masa tengah amazing race I adalah antara yang paling depan. Jalan and lari kemain laju. Sampai bab naik tangga jek trus berderet orang potong T_T
Tue zaman kurus. Nie zaman gemok of koz la berlipatkaliganda bencinya kat tangga. Okla sekian entry takde makna by emotional mom yang penat naik turun tangga. Hahaha
Published with Blogger-droid v2.0.1

Gambar New Maid

Image
Ok 2 entry pasal maid yang kat bawah tue adalah dah lama taip actually tapi simpan dalam notepad, tak sempat nak post. Huhu... Nie entry yang nie adelah taip secara live. Hahaha! Nie adalah entry terakhir pasal new maid, if ade issue jek baru saye post lagi.
Sedar tak sedar dah 3 minggu okay new maid nie dok dengan kami sekeluarga. Japgi kitorang nak gi Brunei cop passport dia.. Yeahh we're still playing safe, pegi bawak keluar Miri dulu untuk cop pasport dalam 2-3 bulan baru apply PTW untuk dia.
Sebab pengalaman dengan maid lama, by 3 bulan memang dah tak dapat sembunyikan true color dia cemane. Even saye pernah terbaca 1 kajian tulis,kite kene amek masa at least 4 bulan baru leh nampak someone tue cemane. And for husband and wife, kene hidup at least 4 tahun dulu baru kite start kenal bebetul pasangan kite.
Ingat tak bile saye mule terpikir nak amek maid lagi sekali, my aim is to have a maid yang saya boleh buat macam family sendiri. And alhamdulillah so far I can feel the spirit. …

Old Maid vs. New Maid

Ok nie antara perbezaan maid lama and maid baru yang kami dapat detect so far:
1) Maid lama dari Jawa. Bahasa cam kasar sket, sampai agak banyak kali kecik hati sebab rasa cam dia tinggikan suara kat saya. Padahal tue nada standard dia. Kawan2 saye yang maid dia Jawa pun cenggitu gak.
Maid baru dari Pontianak. Boleh land travel jek masuk Miri pakai bas. Bahasa lembut and sedap didengar. Plus dah pandai cakap Sarawak sebab dah 3 tahun keje kat Kuching previously. Siott jek I tak pandai cakap Sarawak lagi.

2) Maid lama tue bijak sangat, tue antara silap kitorang. Maid lama belajar habis sekolah menengah okay, pandai English and siap tau nak convert currency Malaysia-Brunei-Indonesia. Maybe sebab bijak sangat and umur lagi tua dari kami so rasa rendah diri as maid tue kurang, sampai dah pandai melawan dah hujung2 tue.
Maid nie setakat sekolah rendah jek, tak mampu sambung belajar. And umur lagi muda 7 tahun dari kami. Senang hormat and dengar arahan so far.

3) Maid lama pandai buat keje rumah…

Maid Intake (haha)

My life was a bit tunggang langgang lately. So busy at work sebab musim busy dah bermula. Nature keje saye kan busy bermusim. Pastu, so busy being a mom untuk anak yang makin besar makin buas. So busy being a wife. So busy taking care of the house. So busy with the weekend jobs. I start to forget and overlook many small things. Dulu selalu kutuk hasben sebab ingatan tak kuat. Tapi now ingatan saya lagi lemah dari dia. Aisehhh....
Selalu ngadu kat mama rasa cam penat yang dah tak mampu nak handle. Rasa cam nak bercuti tido kat spa 7 hari 7 malam. Otak saya rasa cam perlu kene reset and restart balik. But mom said the only thing that I need right now is a maid. Yes, again.
Proses pencarian maid dah cite dalam entry nie and alhamdulillah now maid tue dah selamat menetap dalam rumah nie. Overall process amek maid untuk kali nie adelah totally different compared to the previous one. Sebelum tue sila refer balik entry nie, see how excited I was bile memule nak amek 1st maid tue. Ade 3 perbeza…

Irfan's New School + Intro Maid Baru

Image
Dah banyak kisah tak sempat diblogkan. Nak update pakai henfon tapi dah nak seminggu broadband handphone tue tak dapat access internet. Mongok laa... I tukar DIGI kang.. Ok, kisah raya belum lagi kan. Nie lah akibat lambat post entry, terus hilang mood. Kisah maid pun belum kan? Ok, intro dia I will include in this entry, detail panjang dia esok2 k. Haha!
Sebenarnya sangat harap dapat maid masa early October since lepas raya haritu ade issue sket dengan babysitter Irfan yang buat home-based nursery tu so dah tamau anta sana dah. Owh dia takdela jahat ke ape ke, cuma dia ade personal problem sket yang secara tak langsung efek kat kitorang sekeluarga. So tamau terlibat. Huhu....
Agak serius maid-hunting. Dulu tak berapa penat hunting maid sebab pakai agen jek. Nie cam buat sendiri kan, kene jumpe banyak2 orang untuk cari maid. Pastu jumpe la sorang yang reliable, dah bitau seme requirement, dia gi balek carik. Tapi dah nak masuk bulan Oct tak dapat gak cari so terpaksa carik alternative l…

Bengang Padanya

Sebenarnye dah lama bengang tapi since dia tak kacau life saye i just live with it. Makin tua nie tak sangka makin banyak revolusi kehidupan yang berlaku kan? Saye pun mungkin tak sedar if saya dah jauh berubah tapi saya harap perubahan yang saya alami adalah ke arah kebaikan. Ya Allah, saye pohon perlindungan ke atas jalan hidup saya.... Tetapkan hati saye agak tak terpesong...

Sedih dengan someone nie yang dulu sama2 innocent masa zaman belajar. Sama2 pernah mengadu nasib, kongsi hati dan perasaan, etc kini dah makin tersasar dalam arus kerjaya.

Bengang jek bile status kat Facebook kemain sayang cinta kasih kat wife tapi kat belakang berhibur dengan pompuan lain. Alasan, wife lain. Aku sayang wife aku. Urghhh!!! Cam konon takut Tuhan tapi keep buat dosa tanpa rasa bersalah.

Once again. Yer dia tak kacau saye so saye pun simpan jela dalam koleksi rahsia. All I can do is just bersimpati tiap kali tengok muka the innocent wife....

Published with Blogger-droid v1.7.4

The New Maid is in Town

I'll be meeting the new maid in less than 1 hour from now. Will update the progress from time to time. Eh short update ala2 posting kat Facebook. HahaPublished with Blogger-droid v1.7.4

Rasa Bersalah

Owh harini telah terjerkah sorang nie di luar sedar. These few weeks adalah sangat busy. Everyone start dari reservoir sampai ke terminal expect the best assistance from me. Seme expect saya attend macam2 meeting and buat macam2 bende at the same time which end up saye tatau nak focus kat mana satu and end up seme tak siap full. So sorry from the bottom of my heart to that guy yang saye jerkah tadi. If you read this, u know who u are and this is my explanation. I was not ready to accept any jokes just now. Sorry....Published with Blogger-droid v1.7.4

Getting A New Maid

Most of you might already know that we've been maidless for 8 months already.Yer betul, kite boleh hidup tanpa maid. Saye dah sedar mende nie before decide nak amek 1st maid dulu lagi. It's just that we want to have a better life.
Saye tau kami masih okay if takde maid, but in order to keep our house to the standard that we want, it is kinda big challenge. Hasben adalah sangat pembersih orangnya. Dengan busy kat office nye, dengan anak buasnya, dengan hasben selalu gi offshore nye, dengan weekend pun ade part time job. Yeahh I'm exhausted to sort things out up to my standard with this condition.
Saye ade kenal sorang akak nie anak dah ramai tapi lupa berapa kuantiti. She used to compare her life with mine. Kononnye "Akak dah anak 4, survive jek takde maid" Tapi ya Allah kalo gi rumah dia rasa cam simpati gila. How does she raise a family with that dirty environment. Dapo busuk dengan makanan basi, pinggan kotor dah tinggi cam kondo, toilet hancing, etc. Yeahh if t…

Busy October

Wahh rasa cam dah setahun tak update blog. Ok I've been so sick last week. Asal usul kejadian ialah Irfan dapat flu dari ex-nursery dia. Pastu selamba mak dia jek (eh I la tu kan?) dia gi hembus hingus dia direct masuk hidung saye. Maka tak lama kemudian haruslah berjangkit. Dengan hasben sekali berjangkit sebab Irfan nie konon sangat suka berkasih sayang tapi salah konsep, abih air liur hingus seme hinggap kat muka. Lalu sakit la kami 3 beranak.
Start flu teruk Jumaat malam tue. Saspen tahap monyet nak lintas jalan sebab weekend tue kene mekap 4 orang bakal pengantin okay yang nak datang buat trial mekap. Since taknak memburukkan keadaan hingus mengalir depan client masa tengah mekap, saye telah overdose Clarinase, sejenis ubat selsema yang sangat powerful. Owh terus hari Isnin didiagnose sebagai low blood pressure lalu dapat MC hari Isnin. Sebab tue la tak sempat update blog, now dah getting better dah.
Ok, Oct is a busy month for me. Keje berlambak2 kat ofis. Owh bukan I sorang …

Kisah Irfan di Bulan Puasa 2011

Image
Tahun nie adalah tahun ke-2 jage Irfan masa bulan puasa. Owh before that cam biasa lah, entry puasa dah nak abih raya baru nak buat. Haha! Tahun lepas bulan puasa masa Irfan baby lagi, tak sampai 6 months lagi kot kan masa tue (tak mampu nak gune otak untuk calculate). Masa tue penat puasa sambil breastfeeding jelah. Now Irfan dah besar dah leh lari2, penatnye lain plak.


Nie masa program anak yatim kat Bintang Plaza. Kene sponsor anak yatim beli kerpeluan raya. Sebbaik share dengan Nadiah, senior Field Planner kitorang, sebab memang pening kepala nak layan anak sendiri yang buas + anak yatim lagi. Huhu...
Inilah saye and Nadiah and anak angkat kami
Perubahan paling ketara Irfan masa bulan puasa adalah tetibe jadi alim takleh bukak TV lain selain channel Oasis. Pastu sangat suke tengok Asmaul Husna dengan lagu tema Imam Muda. Masa tue jela saye boleh curik2 peluang gi toilet kencing berak wuduk and solat seme. Kalo tak asek berbelit jek kat badan. 


Video nie dah lama upload kat Facebook t…

Mary Kay ESRS Training

Image
Plan nak update pasal raya haritu tapi tunggu Krismas la kot baru update. Hahaha! Disebabkan ade banyak gambar nak share untuk entry raya, kite buat entry lain dulu. Hihi... Ok Jumaat and Sabtu lepas, me and my Mary Kay team ade join training by Mary Kay, 1st time buat kat Miri nie. Alhamdulillah takyah nak travel jauh2 untuk attend training.
Our sales director dari KL pun turun Miri sekali nak jumpe kitorang. Ahhh 2 hari yang best. Sesape yang nak join bisnes Mary Kay nie memang wajib attend ESRS (Essential Steps to Reach Success) training tue, saya pun tak expect impact training tue besar terhadap diri saya. Ingatkan join Mary Kay nak untuk untung jual produk jek, tapi as a Beauty Consultant, dia ajar ape value yang kite kene ade as a Beauty Consultant. Ala2 gi tazkirah pun ade. Hahaha!
Contohnye, masa topik pasal business strategy, masa kite kene fill up daily schedule, dia tak kasi kite buat Mary Kay over2. Dia suh bahagikan antara family and God. Keje kene no 3, God no 1, family n…

Kunaz Has Twitter

Hahahahahaha! Haiihhh.... Ade gak Twitter akhirnya. Nie seme angkara ofismate saye yang anak2 dara tue, maka terpaksa berpura2 remaja jugak lalu kene ada akaun Twitter. Actually dulu penah cakap kat hasben, cane2 pun takmo bukan akaun Twitter sebab takut tak sempat nak commit sebab sangat banyak akaun nak kene jage.
Akaun emel saje dah nak 10 (termasuk email keje tetap and keje tak tetap), tambah akaun blog and website bisnes lagi, tambah online banking lagi yang almost 10 gak nak kene jage, jage anak lagi, laki lagi, rumah lagi, studio lagi, bla bla blaaa... so memang nekad takkan bukak akaun Twitter. Tapi alasan terbesar adalah sebab tak pandai nak pakai pun. Taula Twitter tue ade logo burung biru tapi kurang mengerti fungsi dia. Bukankah dah ada Facebook? Haa gitula ala2..
Tapi kemudiannya di satu hari di Eastwood ketika tengah miting haper ntah dah tak ingat sebab banyak sangat miting, si kecil Jazlin dengan rajinnya pegi download Twitter application dalam hanphone Samsung Galaxy S…

Xtend-Life - Best Multivitamin?

Image
Dalam 2 bulan lepas kan, saye ala2 dikejutkan oleh berita yang mama kene penyakit kencing manis. Mama adalah manusia yang sangat tak suke manis, sangat control makan and suke puasa sunat sampai berbulan2. Ofismate mama pun terkejut dengar mama kencing manis. Tapi nak buat cemane, dah keturunan ada kencing manis...
Dengan rasa concern saye ade lah survey2 the best supplement untuk kencing manis or diabetes nie. Dalam sesi research tue saya terjumpa website nie: http://www.multivitaminguide.org/
Kat situ dia buat clinical research untuk vitamin nye effectiveness. Banyak brand ade kat situ. Dulu masa 1st time saya masuk website tue, ranking paling 1st adalah USANA. Saya memang pernah dengar brand USANA nie sejak zaman UTP, siap ade orang promo2 kat saya lagi. So saya siap sempat kontek ejen USANA lagi untuk order produk, tetibe saya ter-research lagi satu brand.
Nama brand nya ialah Xtend-Life. Masa tue brand nie belum ada lagi dalam list website tue. And now bile saye masuk balik webs…

Masih Beraya di Besut Now

Image
I'm still away from office. Will only be back in Miri this coming Saturday and will start working on Monday. Gossshhh!!! I hate this feeling. Rasa cam budak asrama yang cuti semester panjang nak balik asrama balik. Waaaaaa!!! Sape nak tolong bayarkan skolar saya? Haha!
Raya tahun nie agak happening tapi jugak agak memeningkan. Irfan adalah sangat buas. Since belum biasa tempat baru, habis benda dia gi langgar. Berapa belas kali dah asek dok terhantuk jek. Mama dah acknowledge sangat tenat nak jage Irfan. Mama recommend amek maid lagi. Pastu larang saya beranak lagi sebab dia dah tengok sendiri keadaan saye and hasben handle anak buas nan sorang nie. Haha!


Buas2 pun comel. Haha! Oklah kisah raye nanti insyaallah akan diupdate bersama2 dengan gambar. Selamat hari raya and maaf zahir batin....

7 Years of Blogging

Yeay Irfan tengah tido and kami masih lagi cuti raya, now kat Besut. I was in the middle of applying labels to my blog entries yang lama2 dulu. Pastu terus terasa nak update 1 post. Hehe... Nie komen saye pasal blog saye yang saye perasan:
Dah berblog sejak 2005. Maknanya dah 7 tahun berblog? Omaigod!!! And entry ini adalah entry yang ke 500 okayyy!!!! Dulu bahasa cam matured and skema lagi English gitu, now dah berterabur sepah2 segala macam bahasa ada Dulu banyak post emotional, now banyak loyar buruk plak Banyak entry yang nak buat tapi end up tertinggal. Contoh entry pasal PIPE, tak siap sampai ke sudah. PIPE tu before masuk keje, now dah 3 tahun keje dah pun. Haha! Halalkan jela ek.. Nak update pun dah lupe dah. Haha! Dulu rajin tulis panjang2 now kalo leh nak pakai voice recognition jek untuk taip blog. Haha!
Persoalannya, sampai bilakah saya mampu berblog? Rasa cam tak mampu nak commit sangat dah actually. Tapi bagus blog nie untuk orang cepat hilang ingatan cam saye. Bace balik entr…

Mary Kay After 2 Months

Image
Masih ingat 1st entry saya tentang Mary Kay 2 bulan lepas? Kalau lupe takpe boleh klik SINI kalau rajin nak baca balik. Hihi... So setelah 2 bulan join Mary Kay nie mau share sket lah pencapaian so far.
Pencapaian pertama, studio mekap yang dah kosong kerana alat mekap dah kene borong masa kelas mekap kini telah diisi kembali dengan produk kosmetik Mary Kay sebagai galang ganti. (galang ganti? waahh sangat hebat bahasa Melayu saya)
Pencapaian kedua, waahh dah ade 6 beauty consultant under saya. Thanks korang. Soon insyaallah ade a few lagi yang nak join. So sesape yang nak join gak bleh la kontek saye yer. Berbaloi join sebab dapat barang free banyak2 and dapat kelas mekap and facial gitu... Pastu selain dapat skill mekap leh buat side income lagi gitu kan...
Pencapaian ketiga, sedar tak sedar dah 2 bulan join Mary Kay, and dah dapat 2 keping cek bonus dari Mary Kay. 1st month RM200++ and 2nd month RM500++. Alhamdulillah. Sape nak kasi duit saje2 kan. Leh la wat beli pampers anak ngan …

Tentang Rezeki

Entry pertama pakai layout baru. Fewittt... Haha! Akhirnya berjaya mencapai matlamat nak overhaul blog. Motif adalah simple but nice. Alhamdulillah layout nie cam serasi, takdela kene spend berjam2 depan PC nak buat bende alah nie.
Ok short one. Kalo tak silap saye la kan, tiap2 tahun masa bulan Ramadhan saye ade gakla kasi ceramah agama kat blog nie kan, tapi tahun nie cam belum ade lagi. Ceramah hantu jek yang banyak. Ok so sebagai finalist rancangan Ustazah Pilihan di Astro Oasis (sumpah I tipu jek.. hahaha!) maka inilah ceramah agama bulan pose untuk tahun nie.
Tajuk adalah rezeki. Kalo nak diskas in depth memang makan masa so nak diskas sket jek, lesson learnt yang saya belajar dari kisah2 orang di sekeliling. Rezeki tue milik Allah and apa2 rezeki yang kita dapat itu adalah pinjaman dariNya. Jangan takbur, syukur and teruskan beramal.
Rezeki ade banyak jenis. Rezeki takde masalah hutang, rezeki dapat keje ok, rezeki naik pangkat, rezeki anak, rezeki dapat pasangan baik, rezeki kelu…

Irfan @10 Months

Image
Irfan dah nak masuk 16 bulan, tapi saye baru nak update progress Irfan masa umur 10 bulan. Haha! Mak yang terhegeh2... Hmm kenapa 10 bulan? Sebab sangat banyak bende berlaku masa Irfan umur 10 bulan. Mari membaca...
1) 1st time hantar gi nursery. Masa tue nursery kat Piasau, jauh sket dari ofis, 630 dah kene kuar rumah anta Irfan. Pastu baru tau ade nursery dekat Senadin, and itulah rumah ke-2 Irfan sampai sekarang. Now dah start sangat sayang kat teacher nursery, pagi2 kalo merajuk gaduh ngan saya (almost tiap pagi kot gaduh sebab asek berbelit kat badan...haha!) cepat2 nak pegi dekat teacher and takmo toleh tengok muke saye dah. Fine! Pegi la breastfeed ngan teacher!
2) Start merangkak and memanjat sekaligus. Before this masa bibik jaga bibik asek dukung sepanjang masa dalam kain batik ikat kat badan. So movement Irfan terbatas and lambat progress dia berbanding baby lain. So once masuk nursery jek tak sampai seminggu merangkak2 dah.
3) Bibik dah balik Indon sebab sangat sepi desperate…

Kisah Langsuir di Rumah Kami

Image
Ok sambung. So malam tue lepas maghrib abang tue pun datangla rumah kitorang nek motosikal. Saya biarkan hubby yang layan abang tue. Memule tue tak expect la dia nak datang lama. Kitorang pun plan lepas abang tue balek kitorang nak kuar dinner kat luar.
Sekali kan, ya rabbi kul 10.30 malam baru dia balek. Tetibe termesra lelebih plak dengan hubby borak macam2. Kebetulan malam tue ade bola plak Malaysia lawan ape ntah. Lagi la melekat cam takmo balik. He seems so comfortable kat umah kitorang tue. Saye nie plak baju kurung ofis tak sempat2 nak salin sampai ke sudah, mandi pun tak.
Memule tue nampak la diorang buat roadtrip dari bilik ke bilik. Pastu sambung borak. Berjam2 diorang borak tue, saye ingat ke borak pasal objektif utama datang rumah nie yakni nak check rumah tapi tak rupenye. Lalu saye terpaksa masuk campur perbualan diorang untuk straight to the point. Soklan saye direct jek "So ade pape tak dalam rumah nie"
And jawapan abang tue berlapik2 sket awal2nye "Kene us…

ACD Dah Habis!

Ok ACD dah habis akhirnya Jumaat lepas. Seperti yang dijanjikan, kalo dah habis ACD plan nak overhaul blog. And dah berjaya overhaul dah pun tapi bukan blog nie, tapi blog Jom Makeover. Haa silelah masuk kalo nak tengok. Cute tauuu! Hihi... Tapi oleh kerana tak berhati2, telah terdelete banyak setting termasuk entry2 lama. Takpe, nak start new thing nie better dari scratch. Hihi... So next plan adelah nak overhaul blog Kunaz nie plak. OK so pasni nak sambung cite hantu. Bye

Kisah Irfan Sakit & Bibik

Hoh sangat malas nak update pasal cerita hantu sebab dah berbuih2 mulut cite kat ofismate. Tue la Imaannn.... Lenkali wat attachment kat SKO. Haha! Okla sambung jela. Owh sebelum itu, ACD saya dah pospon sampai bulan 8. Hihi...
Ok sambung yang akak ofismate proposed sorang abang nie. Dia call abang nie datang jumpa saya. So abang tue pun datangla jumpe I yang dah lalok 4 bulan tak cukup tido nie. Dah cite2 seme, dia mintak tulis full name Irfan ber-bin kan nama saya. Pastu dia suh bawak air. Pastu ape ntah dia baca2, lama gaklaa... Sempat gakla saya nguap2 tunggu dia siap.
Dia boleh nampak. Banyak bende dia boleh nampak. Lepas baca2 seme tue dia describe pasal Irfan, semua betul. Contohnya Irfan suke nangis takde sebab. Dia cakap jiwa and perasaan Irfan macam kene ikat oleh someone, dia tak tuduh bibik tapi bila based on cerita saya, bibik is the best person yang boleh buat bende tue.
Saya tanya abang tue betul2, ke Irfan sakit lepas bibik blah tue sebab rindu bibik? Abang tue cakap nie …