Irfan Masuk UTP

Hihi! Tajuk macam anak berjaya  SPM dengan cemerlang. Haha! Ah sepatutnya entry nie adalah selepas entry majlis aqiqah Irfan, tapi terlupe la plak. Haihhh.... Hmmm, how to start ek? Niela padah updet lambat2, lupe habeh dah.

Oklah, seperti yang seme orang tahu, Ipoh adalah fevret town saya kat Malaysia nie. Masa dari Terengganu nak ke Perak tue, macam2 plan dah buat. Nak makan situ sini, nak jalan sana sini. Siti situ sana sini... Tapi malang, sampai2 Ipoh jek saya demam. Dem. So banyak dok memerap jek kat rumah PIL.

Bila dah sehat sket, tempat 1st yang sangat nak pegi adalah UTP!!! Tempat yang bertanggungjawab ke atas percintaan kami. Ngaaaaa ayat takley blah~~~ Before sampai UTP, menyinggah banyak tempat gak, jumpe cousin hubby lu, etc.

Pastu sangat rindu nasik goreng cendawan kat medan selera kat Tronoh tue, pegi la makan. Abang Bob si tokey kedai masih ingat kami lagi. Dia masak nasik goreng cendawan yang special and paling sedap dia cakap, malangnya saya rasa cam kunyah kertas. Takde rasa since demam belum betul2 baik, hilang deria rasa... T_T. 

Asalnya nak singgah makan kat banyak tempat lagi kat Perak tue (tempat makan zaman bercinta), seperti laksa padang Polo, etc tapi nanti membazir since tiada deria rasa. Sob sob....


 Meeting hubby's cousin

Sampai UTP jumpe Odiey and Raffi and Noor. Odiey and Raffi adalah trainee saye masa di BWE. Saye dah bekerja dengan banyak batch trainee, tapi 2 orang nie paling rajin keep in touch dengan saya. Kami jumpe di pondok tempat saye and hubby selalu makan2 masa kat UTP lu. Saya masak lauk, hubby masak nasik, pastu jumpe kat pondok tue makan sama2.

Inilah pondok yang dimaksudkan. Sian Raffi kene tonyoh kat Irfan...


With Raffi

With Odiey. Awat nganga luas sangat tue Irfan?

With Noor



Dapat hadiah musical book Fisher Price dari 3 orang auntie nih. Betul bak kata Raffi, end up saye lak yang nyanyi lebih2 bila bukak buku tue. Haha! Memang ade plan nak beli buku tue, sekali diorang dah belikan. Thanks korang! Sangat suke dengan hadiah tue!

Pastu jumpe lecturer kesayangan, yakni Dr Shark. Takdela sayang sangat sebenarnya. Hahaha! Dr Shark adalah lecturer untuk projek FYP saya di UTP dulu. Projek yang hot, yakni jadi pencacar taik. Tiap minggu gi timba air najis kat tangki kumbahan najis untuk wat test kat lab. Siap tumpah2 atas badan lagi bila tong taik terbalik. Wek wekk... Sebbaik dapat A. Hahahaha!


Haa inilah tuan badan Dr Shark. Memula saya takut Irfan nangis jumpe Dr Shark since janggutnya amat mengerikan. Tapi kan, Irfan suke la plak. Siap belai2 takmo lepas. Sila klik gambar untuk lihat muke Irfan dengan jelas. Hahahaha! Comel~~~


Tengah2 borak dengan Dr Shark, Dr Mazlan muncul. Dr Shark tanye "Ha Mazlan, ingat tak nie?" Then Dr Mazlan cakap "Zakuan" Woohh sangat bangga masih diingati para lecturer even dah 3 tahun berlalu. Huhuhu... Sementara tunggu Dr Mazlan and Dr Shark solat, posing2 dulu kat masjid UTP.



Disebabkan rindu yang mendalam Dr Shark terhadap kami (wahahaha!) maka dia invite kami dinner di rumahnye malam esok tue. On the way gi rumah Dr Shark, singgah tempat shopping fevret, Jusco!




2 dari 3 lesung pipit Irfan...

Bermain di Jusco

Dinner malam itu adalah 100% masakan air tangan isteri Dr Shark, dari main dish sampai la ke pencuci mulut. Air pun buat sendiri. Jus avocado lagi gitu. Alhamdulillah, hari tue deria rasa saya tetiba okay. So makan dengan gilang gemilang.


Bersama family Dr Shark. Belum full set lagi tue. Irfan telah menunjukkan true color di rumah Dr Shark, yakni meragam tahap guling2. Sangat tabah wife Dr Shark layan Irfan. Mama dia makan2. Hihi...

Pastu masa nak balik Besut balik, ikut jalan Cameron Highland. Waaahh rindu jugak kat Cameron Highland. Tapi tak turun la since hujan plus dah lambat bertolak dari Ipoh. Owh btw, since hubby bebetul baru keluar wad masa kitorang balik Semenanjung, drive adalah amat perlahan and banyak kali stop untuk rest. Maka, telah mengambil masa 13 jam untuk sampai. Ngahaha! Penat I dok layan Irfan terbang dalam kete.

Walaupun sakit hati tengok body sendiri dalam gambar, takpe saye upload jugak. Korang tengok la pepuas yer. Nanti I dah kurus cam Amber Chia, korang lupe lak nanti body original cemane. Hahaha!

6 comments:

Puan nadxoxo December 26, 2010 at 6:59 AM  

Rindunya UTP!

~lalala~ December 26, 2010 at 11:26 AM  

hahaha! pondok yg aku slalu terserempak korg mkn nasik!

[Zaza Azlan] December 26, 2010 at 4:38 PM  

suka gila ipohh jugak. nasib baik in law duduk ipoh jugak yayyy hehehe. intannnnnnn pengantin baru!!! cepat buat entry!

f a i z a h 's December 27, 2010 at 1:14 PM  

Rindu UTP jgk! Kelakar irfan...masa irfan dok kusyuk belai janggut dr.shark, muka dia da mcm aisya dah...heheh :D ada iras... bila la dpt g UTP lg...arituh g UTP masa tgh pregnant... tp xsnap gmba apa pn sbb hubby xsempat2 kena check in kt damai laut beach resort...huhuhu...kena pegi la 1hari nti! harus!

Lyana December 29, 2010 at 1:42 PM  

hahah..gambar ngan dr shark tu memang comel..irfan nampoak cam excited giler nak tarik janggut dr tu..kekekkeke

kunaz December 29, 2010 at 10:39 PM  

owh nad, samala kes kite. bertemu cinta hati di utp. huhu

intan, aku pn slalu tserempak ko dgn padel time mkn nasik kt pondok. wakaka!

yes stuju dgn zaza. sile updet ttg perkahwinan!

faizah, hahaha! tula ade angle2 tertentu muke irfan sama cam aisya. hahaha!

haha tq yana!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.