Hasben Yang Cisss

Semalam adalah telah bergaduh dengan Irfan. Saya adalah sangat penat sebab Irfan adalah sangat lambat tido lately. Hasben plak dah seminggu lebih demam. Siang hari plak bekerja dengan gigih kat ofis + pam2 lagi. 

Dipendekkan bebelan, semalam kul 12.30 tengah malam Irfan dok lintang pukang lagi atas katil. Saya dah tersengguk 700 kali kot. Saya nyanyi dodoikan Irfan saya plak yang tertido. Pastu Irfan sangat perlukan perhatian, merengek tak hengat. Makanya saya telah menjerit dengan sangat dasat "TIDO LAAAAAA"

Hasben yang tengah tido kat ruang tamu pun dengar (saya kuarantin dia kat luar takut jangkit Irfan, muahaha!) Masa tue pintu bilik tertutup rapat. Punyela kuat I jerit you.... Pastu hubby terkedek2 masuk bilik. Ingat ke nak comfortkan saye by saying "Sabar sayang..." Sekali kan, dia gi tepuk2 Irfan sambil cakap "Sabar yer Irfan"

Cissssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!

4 comments:

Lyana November 2, 2010 at 10:53 PM  

muhahahhaa..pasrah sungguh kan...

f a i z a h 's November 2, 2010 at 11:54 PM  

hahahaha...kelaka...alhamdulillah aisya by 10pm mesti da tdo...tp b4 tdo tuh pn lintang pukang atas katil..pusing keliling katil dulu baru tdo...adeshhh...kkdg sy smptai tertdo...bgn2 je tgk2 aisya pn tertdo dgn tragisnye...yakni kepala pn da xdok atas bantal elok2...selerak je tmpt tdo die...ehe

Thara November 3, 2010 at 3:19 PM  

hahaha. lawak la ur hubs tu! irfan dah masuk stage tanak tido malam eh! hahaha. welcome to sleepless nights, babe! mmg satu stage tu babies are very interested with their surrounding that its hard to put them to sleep! the key is to just ignore em (while making sure they are safe) and leave them. lama2 dia tgk u tak layan dia, he will sleep by his own. works for me all the time! :P

kunaz November 7, 2010 at 7:32 PM  

lyana: ha'a redha jek lah. haha!

faizah: yezza irfan pn camtu, pusing2 atas katil. kunaz panggil tarian bunga. sbb dia pusing 1 bulatan cam roundabout. haha!

thara: yes i did! ade ms menjadi tau. mmg dia ttdo sdiri. tp malangnya byk yg dia nk kte entertain dia. snyap sket nangis lah. isk iskk

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.