Hadiah Dari Suami



Hihi... Semalam laki i belikan i iPod Touch 4G you.... Suke suke! Makenye saya tarik balikla segala kutukan saya terhadap hubby dalam entry Mahukan Perubahan + Jom eCosway! yang saya buat semalam tu yer bang. Muuahhs mmmuahhs!! Hihi...

Sejarah berkenan kat iPod Touch nie adalah sebab supervisor saya adalah sangat suke heret dia punye gadget pegi workstation saya. Dia siap ada iPhone 4 gitu. Walaupun iPhone 4 paling latest, hati saye tetap berkenan kat iPod Touch dia sebab body adalah sangat slim (body iPod Touch yer, bukan body i) pastu finishing dia sangat cantik, bulat2 gitu edges dia. Saye kan suke mende2 bulat. Sebab tue bila iPhone 4 kuar saya masih suke tengok design iPhone yang lama yang bulat2 gitu. Tapi tak target nak tukar handphone pun lagi.

Dipendekkan cerita hari2 kot dok touch iPod Touch SV i tuh. Pastu SV i plak gi cucuk2 lagi plak cakap orang berfamily sesuai ade gadget camtue sebab member2 dia banyak guna tue wat simpan gambar and video anak. Pastu banyak function2 sweet kat dalam. Owhh sangat teruja gitu...

So tak lama dulu adela bitau hubby yang saye berkenan dengan iPod Touch tue. Kami nye style hanya akan belikan hadiah sempena certain events jek cam anniversary couple ke tunang ke, etc. Since takde event paling dekat untuk claim hadiah, terpaksa guna alasan sempena birthday TYT Sarawak. Hahahaha! TYT tue ape eh? Saye panggil Sultan Sarawak jek (which lepas tue kene gelak sebakul)

Pastu selain guna alasan birthday Sultan Sarawak, saya guna alasan Irfan jugak. Irfan adalah sangat suka dengar lagu Maher Zain. Nak tido jek mesti kene pasang lagu Maher Zain. Pastu next month kan nak balik kampung, nanti dalam flight kalau Irfan nak dengar lagu cemana? Kene la ade iPod Touch sebab dalam flight takley on handphone. Hahahaha! Ngek nye alasan i.

Memula hubby wat bodoh jek, tak sangka plak semalam dia belikan betul. Kata hubby, hari2 mulut saye ngomel sebut nak iPod Touch, which saya tak sedar pun. Betul ke hari2? Huhu... Nak sangat kot gamaknya, sebut pun tak sedar. Hahaha!

Maka thanks a lot to hubby sebab belikan iPod Touch untuk Irfan (hahaha!) Owh adik saye Piju yang penah keje dengan Apple centre kat Miri dulu adalah sangat mengamuk dengan pembelian ini. Ini kerana, sepanjang dia bekerja di sana, dia hanya mampu main jek iPod Touch tue. Muahaha! Jahatnye i.. Hihi..

7 comments:

Lyana October 26, 2010 at 9:05 AM  

waaa bestnye kunaz...
yana memang tak sesuai pakai camni...
alamatnye bertahan selama sebulan sajelah sebelum screen tu pecah,....kihkihkih....

owh..my edd 15dec10

f a i z a h 's October 26, 2010 at 10:16 AM  

kunaz...bape ek ipod Touch 4G tuh?eheh

[Zaza Azlan] October 26, 2010 at 3:38 PM  

Ish2 mak bapak zaman sekarang.. Hihi

jengae October 26, 2010 at 6:22 PM  

siut kunaz!! Aku juga mencemburui sbb skg aku sgt2 mahukan ipod touch utk bermain game (walaupon aku bkn hantu game tp aku tau ipod touch byk game2 gedik) dan utk simpan lagu dan blablabla...

eh dia ada camera gak kan?

kunaz October 27, 2010 at 8:19 PM  

yana, sbnarnya kunaz pn agak kerisauan nie sbb irfan dh suap ipod tue dlm mulut dh skali. haha!

faizah, start rege dari rm800++ utk 8GB. plg bsar 64GB dalam rm1300++ x slp

alaa za.. xley lawan iphone 4 ko yg super hebat tu. huhu

jengga! hahaha! ha'a ramai gak bli ipod sbb game. ha'a yg 4G ade kamera n video skali. video dia cun, HD gitu. tp kamera dia cikai sket, 1.7MP jek. maybe 5th generation kamera dia lg tinggi pixel kot.

~lalala~ October 31, 2010 at 11:24 AM  

nak jugak~~~ nak nak nak nak nak~~

kunaz November 2, 2010 at 10:30 PM  

padel! kasi iPod touch sbg hantaran kawen k? intan, suh padel bc komen aku. haha

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.