Beansprout Pillow

Irfan adalah sangat suka peluk something masa nak tido. Nak peluk mama dia besar sangat, so saya kasilah bantal peluk kecik untuk Irfan


Over tol Irfan peluk bantal. Masa tue umur dia baru 3 bulan, dah ngengade tido cam orang besar. Haha! Last weekend bawak Irfan jalan2 kat Bintang Plaza. Masukla kedai Baby Gallery sebab saya nak beli head support kepala Irfan. Owh lupe nak cerita, dulu Irfan suke tido one side jek belah kanan, sampai leper sebelah kepala Irfan. Pastu Dr Chen suruh train Irfan tido the other side untuk balancekan shape kepala Irfan.

Sangat susah memula nak train Irfan. Tapi bile pakai head support tue, now kepala Irfan dah getting better. Hari2 pakai sampai dah lusuh head support tu, so aritu beli la 1 lagi extra. Head support tue cap Cheekybonbon. Pastu hubby ternampakla beansprout pillow tue. Hubby suh saya beli sekali, nak jadikan bantal busuk Irfan katanya. Tak tengok harga pun memule. Sekali time bayar bantal tu rege RM69. Mahalnye bantal busuk Irfan. Haha!



Tapi sangat berbaloi sebab Irfan sangat suka bantal tue. Owh sori, mulut Irfan terjuih2 dalam gambar tue sebab asalnye dia tengah hisap puting, saya gi cabut. Haha! Nie adalah saya copy paste dari website www.pupsikstudio.com - brand untuk beansprout pillow nie. Btw, saya nye nursing cover pun brand pupsikstudio jugak. Bestt!!

Beansprout pillows are traditionally made by loving grandmothers back in the old days. The natural kernals from beansprouts are used to make pillows that are light, cooling and safe for newborn babies especially. As newborn babies are easily startled by sudden noises and movements, these beansprout pillows are usually placed over their chest to give them a sense of security when they sleep. As they grow older, these pillows turn into a comfort pillow that they will not be able to do without. A wonderful baby keepsake!

Sangat seronok tengok Irfan asyik dok peluk bantal tue. Bantal tu ade bunyi2 best gak (bunyi beansprout) and Irfan cam dah cam bunyi tue. Kitorang bunyikan bantal tue, sure dia excited gelak2 sambil tak sabar nak peluk bantal tue. Hoho.. Malam2 time tido pun, cepat jek dia nyenyak bila letak bantal tue atas badan dia. So, silalah cuba beli beansprout pillow untuk baby anda ok. Hahaha!

6 comments:

Puan nadxoxo September 4, 2010 at 9:22 PM  

Semangat Irfan peluk bantal tuh!! Wah mcm budak dah besar! Comel~

Mcm menarik je bantal ni. Tapi mcm xjumpa di alam online hehe

kunaz September 4, 2010 at 9:45 PM  

yg website www.pupsikstudio.com tu dia xde jual online ek? x tgk bbtul aritu. nk kem k.naz tlg bli pn ok. pilih design cam kt website tu. tp aritu x byk choice, tinggal pink n hijau jek. tpaksa bli yg hijau walopun x cun. huhu... tp siyesly sgt nyenyak irfan tdo if ltak tu atas dada dia sampai ke leher-pipi dia. huhu

daju September 5, 2010 at 11:15 AM  

comel laa irfann nii...

parchy September 6, 2010 at 12:52 AM  

haha mcm zak masa kat zaman utp pun ada hihi

kunaz September 6, 2010 at 9:59 PM  

daju.. comel cam mama dia kn? kn kn kn? iyerkan je laaa... haha!

paci.. hahahahaha!!! zak x ngakut dia gitu ms kt utp. haha

mzakuan September 19, 2010 at 4:10 PM  

oit pachy..aku mane ade bantal busuk..hahahahaha

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.