2nd Anniversary Part 1

Tak jadi nak cite pasal gathering untuk breastfeeding mommies kat Miri tue. Later lah yang tue since now baru jek lepas transfer gambar2 masuk kamera, so nak update pasal anniversary dulu.

Like last year, both of us were so busy (and it's getting busier this year with a new life that we need to raise up) and we have so limited time to plan for a perfect anniversary. The plan to celebrate in Brunei was made just a week before our anniversary, with me and Irfan had no international passports yet during that time.

Ok let's start with the anniversary present first. Seriously, I had nothing to request since I think I'm having almost everything in life - great husband, adorable prince, comfortable home, great job, happy family, etc. I'm having a tough time to answer when hubby threw out this question "Ayang nak hadiah ape untuk anniversary?"

Then I remember one thing, I used to say that I want to start with the anti aging skincare range. I had a terrible allergy throughout my pregnancy that I could not smell shower foam, deodorant and even the facial foam. Krim2 muka apetah lagi kan. So selepas setahun tak menjaga rutin muka dengan sempurna, terasa sangat nak ada complete skincare set.

Tapi tue lah, my hubby nih kan, dengan dia kene straight to the point sket, main hint2 lambat sket dia nak pick up. I already wrote in my last entry that I want to have an anti aging skincare set, but he kept asking me this "Abang konpius ni nak kasi ape kat ayang nie... Tolong laa bitau ayang nak ape.." Hissss! Terus saye cakap saye nak set skincare Artistry Time Defiance. Hahahaha!



Maka dapat la set nie. And guess what, we've got one free bracelet when purchasing that skincare set! Best best! Hubby nye hadiah plak tak payah pikir lama pun since I already knew what he was eying for.



Ha nie dia, skuter Modenas. Sebelum korang ingat saye kaya, sila baca entry nie sampai habis dulu yer. Haha! Remember I used to buy one scooter to my adik, Piju when he worked in Miri a year ago? Ok since now Piju dah permanently balik Besut, maka hubby la yang pakai skuter Yamaha Ego tue.



Nie adalah gambar saya dahulu kala time posing atas skuter Piju. Owh kurusnye saye pada ketika itu. Isk isk... The scooter is small and cute, but too small for my husband. Sampai Zul jiran depan rumah yang mulut takde insurans tue cakap hubby nampak cam dalam cite P Ramlee yang naik beskal kecik pegi gua harta karun tue. Hubby kecik hati (cam budak2) and asyik dok survey skuter yang besar sket.

Pastu dia sangatla berkenan kat Modenas Elegan tue. Cam ari2 asyik dok google pasal Elegan. Pandai hubby, dekat2 nak anniversary saje jek buat2 google pasal Elegan. Haha! Pastu saye sebagai isteri yang penyayang (wek wek) terusla trade in Yamaha Ego Piju tue dengan Modenas Elegan untuk hubby.

So tercapaila hasrat hubby nak dapat skuter Elegan. Memang besar gak ah moto tue. Aritu lepas balik Brunei hubby paksa saya bonceng dengan dia keliling kawasan perumahan. Struggle saya nak panjat motor tue. Kene buat aksi gimnastik sket nak kangkang naik. Huhu....

Actually, the scooter was expected to arrive Miri on Monday (9 August) which is one day after our anniversary. Tapi tetibe pagi 7hb dapat surprise, time tengah on the way pegi Brunei, kedai motor call cakap dah bleh amik skuter tue aritu gak. Hubby excited cam budak kecik dapat aiskrim, sanggup u-turn okay!!! Akibatnya, 2 jam lepas tue baru drive balik pegi Brunei. Dalam kul 11.30 pagi camtu baru bertolak dari rumah.

Pastu bila dah balik rumah balik, terus main motor sampai malam. Bese kul 8.30 malam camtu prestasi hubby dah merosot, lalok dah ngantuk. Tapi malam tue, kul 9.30 malam still dok belek skuter lagi. Memule nak jek cakap, "Abang tido kat car porch dengan Elegan la malam nie ek?" Hahaha tapi tak sampai hati nak buat lawak bodoh tue depan hubby.

Pastu tetibe super rajin asyik nak gi kedai runcit padahal takde barang pun nak beli. Dulu kalo cakap nak beli barang runcit time malam hari, hubby akan jawab "Ok, abang beli esok pas balik keje k" Tapi sekarang cakap jek barang dapur tak cukup, hubby akan jawab "Abang gi beli now ek?" Tak kesahla malam bute kedai dah tutup pun, selalu willing nak gi kedai runcit. Hahaha!

Ok papelah, saye pun happy tengok dia happy. Waahh besarnye pahala saya, walaupun lepas tue pahala menyusut sebab asyik kutuk hubby. Haha! Owh btw, masa beli skuter tue, saya paksa kedai motor tue kasi free gift topi untuk budak2. Nanti Irfan besar sket leh naik skuter jalan2. Hihi... Oklah, akan cerita pasal honeymoon kat Brunei in next part.

4 comments:

Anonymous August 14, 2010 at 1:44 AM  

dis is ur bro piji!pergghhh skuter wat adioh anni!my birthday present hritu mane??

Puan nadxoxo August 14, 2010 at 5:59 AM  

sonoknye baca! nnt 1st anniversary nad ialah 2 hari sebelum EDD haha

f a i z a h 's August 14, 2010 at 11:10 PM  

hahah~! gelak guling2...lawak entri neh...smpai ati si zul jiran kunaz tuh ckp zak mcm dlm cite p.ramlee tuh...hihihi :D dpt bayang cam ne...ngahah... :P xpe, leh dpt skuter yg lg besar kn? tuhla kebaekannya nmpak mcm dlm cite p.ramlee tuh... :P

kunaz August 22, 2010 at 10:24 PM  

piji: in your dreams~~~

nad: best gak gitu. kre nnt leh ckp kt gajah "hadiah aniveseri abg adelah seketul baby" hihi...

faizah: haha! kunaz pn gelak ms memule zak kcik ati zul ckp camtu. haha! tp lama2 jd sian plak. haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.