Apa Itu Terbaik?

Otak blur pun rajin la plak update sampai 2 entry sekaligus. Haha! Ermm selalu dengar dalam iklan2 - berilah yang terbaik untuk anak anda. Memule dengar tue takde perasaan pun. I thought it was just a plain sentence. Tapi bile dah ade baby, ayat tue adalah sangat mendalam okay.

Up to now, I'm still questioning myself. Have I given the best to Irfan? Selalu rasa cam ada bende tak lengkap and masih tercari2 lagi ape bende yang tak cukup.

Minggu pertama Irfan lahir, kami dah start bukak akaun Tabung Haji, insuran and SSPN kat Irfan sebab kami rasa itu antara items yang jatuh dalam kategori terbaik tue.

Pastu dah beli segala bagai kelengkapan lengkap dalam rumah nie untuk Irfan. Rumah dah baru, katil baru, stroller baru, etc. Pastu dah invest duit untuk amik maid untuk jage Irfan.

Pastu dah jadi sangat cerewet demi Irfan. Botol susu seme kene sterilize, kene jemur kat special drying rack, kene susun kat laci khas untuk botol2 Irfan. Mandi kene cani. Kene pakai itu, kene pakai ini. Kene buat cani, kene buat camtu, etc.

Pastu fully breastfeed Irfan lagi sebab itulah susu yang terbaik dalam dunia ni. Dah berpenat, berlapar, bersakit2an dan bermengantukan demi Irfan. Especially time dia bangun tengah malam a few time sebab lapar, bapak ngantuk okay! Breastfeed baby nie kene tengok selalu, kot2 hidung baby terkambus ke ape. Pernah gak tersengguk2 time breastfeed, abih susu terpancut kat leher Irfan. Pastu susah payah lagi pam susu buat stok, lari2 kejar masa nak pam kat ofis lagi.

Honestly saya happy penat sebab Irfan. Saya happy saya tak cukup tidur sebab Irfan. Sebab saya rasa tue adalah pengorbanan and tue adalah yang terbaik untuk Irfan. So saya happy sebab dah berjaya harungi seme tue untuk beri yang terbaik untuk Irfan.

Ahhh dipendekkan cerita, dah buat macam2 tapi rasa cam ade je lagi tak cukup. Then mama cakap, saya actually dah buat yang terbaik untuk Irfan by supplying him with my milk. Bende2 lain tue orang lain boleh buat/beli, tapi susu ibu saya sorang je yang boleh kasi kat Irfan.

Cuma satu yang tertinggal adalah doa yang tak putus2 untuk Irfan. Yes2.. 60 hari kan takley solat, lupe plak mende penting yang satu nie. Marilah kite doakan yang terbaik untuk anak kite yer.. Huhu...

3 comments:

Laila July 11, 2010 at 9:52 PM  

salam Kunaz,

itulah hati seorang ibu kan....
dah ada anak baru tahu erti sbnr seorang ibu....
akak rasa, after ada anak, lagi2 la akak appreciate ibu (sblm ni appreciate jugak)....tapi sekarang dah paham sakit bersalin, kenal penah lelah besarkan anak.....
itulah sbb syurga itu dibawah telapak kaki ibu :)

Mike Hamilton July 12, 2010 at 2:53 PM  

Hi. I came across your blog and wanted to offer you to be listed on our giveaway blog network: Giveaway Scout

(http://www.giveawayscout.com). Have a look and use our online form to add your blog

(http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). Thanks, Mike

kunaz July 13, 2010 at 12:59 AM  

k.laila.. yes sgt betul. sob2.. sdey plak teringat mak kt kampung. huhu...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.