Dah Habis Pantang

Harini cukup dah 40 hari umur Irfan, which bermakna dah habislah pantang 40 hari saya, which is takde makna pun since saya bukannye berpantang pun. Huhu... Pantang makan jela, tapi tue pun langgar pantang gak kengkadang. Hihi..

Oklah, just mau share. Before pregnant, berat badan saya adalah "x" kg. Pastu makan Herbalife kejap. Sempat turun 5kg, so berat badan saya adalah "x-5". Maka ada 2 jenis berat badan before pregnant, iaitu before and after consume Herbalife. Masa pregant, total kenaikan adalah 18kg dari berat badan after consume Herbalife.

Arini timbang berat badan, dah turun 15kg. Lagi 3kg untuk achieve berat badan after consume Herbalife. Agak bangga gak la dapat turun 15kg since saya takde pun nak berbengkung, mengurut tegangkan otot2, makan2 jamu ape sepanjang pantang. Petuanya hanyalah 4 benda - breastfeed baby anda full time, jaga baby anda sampai tak cukup tidur, jaga baby anda sampai penat nak mati and lastly jaga baby anda sampai tak sempat makan minum. Haha!

Hmmm... walaupun sangat bangga turun 15kg, tapi agak tak bangga langsung sebab badan masih gemok! Baju still tak muat. Cemane nak pegi keje nie. Takkan nak pakai baju pregnant lagi. Dear husband, mari pegi shopping baju baru!

4 comments:

Thara June 17, 2010 at 11:06 AM  

haha this is another dilemma kan! lepasni, u akan jadik paranoid and obsessed dgn berat badan & bentuk badan (selain dgn anak sendiri) pastu nanti food will become your no.1 enemy. muahahaha. ok, i sound so evil! :P tak lah. sebenarnya i pon tgh berusaha gigih (tapi tak la gigih sgt pon, mulut je byk complain) nak turunkan berat badan i ni. dari lepas pantang sampai skarang tak turun2 ok. nak amik Herbalife, takut effect Aydein la pulak, coz im still breastfeeding. adoyai. mmg dilemma!

Anonymous June 17, 2010 at 1:20 PM  

Aikkk....cmner dh trn hampir sm berat ngan sblm pregnant tp baju x muat....ader kah bentuk bdn kite mmg berubah walopun kite dh berjaya trn kan berat pd yg asal...saiko2

Iman June 18, 2010 at 9:59 AM  

Ooo mungkinkah berat air? Plus air kutuban irfan? Plus berat uri irfan? Dan irfan itu sendiri? Haha! Aku x timbang2 lg ni ha. Dok timbang ikut cermin je tgk dh kurus ke blom. Cincin x muat lagi. Maksud ape tu? Huhuhu

kunaz June 22, 2010 at 9:23 AM  

eh lupe mau reply komen utk entry ni. thara, my upline ckp kn, herbalife tu bagus utk breastfeeding tau tp kunaz pn x hingin lg nk try after pantang. kang minum tu jd sama plak cam pantang. haha!

anonymous, iyer saye. logik aje. ni ha bukti dpn mata, terang lg bsuluh. haha!

iman, sila timbang! pastu repot kat aku. tp sure ko trn byk kn. ahmad sj dh 4 kg lbey. huhu

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.