The Crying Baby

Irfan adalah sangat kuat menangis sehari sebelum Irfan cukup sebulan, and berlarutan hingga ke harini. Memula ingat sebab sakit since dia muntah2 aritu sampai kene makan ubat tahan muntah bagai.

Sangat kaget sebab before this Irfan sangat tak menangis. Lapar ke ape ke, dia hanya kuarkan bunyi hek hek jer. Now dah pandai kuarkan bunyi waaaa dengan pitch yang agak tinggi.

Dah abih segala inspection buat kat Irfan. Tak kembung, takde kene gigit nyamuk. Lampin tukar selalu. Takde nappy rash. Badan tak panas. Sangat risau sampai siap pikir pelik2 lagi. Kene sampuk ke anak saye nih tetibe nangis hari2, kuat plak tue.

Setelah bercakap dengan a few mothers termasuk mak sendiri, telah dikenalpasti bahawa Irfan baru start belajar menangis. Huhu... Maka officially saya adalah sangat penat menjaga Irfan now. Berlenggang lenggok sana sini nak dodoikan Irfan so that tak nangis. Siap rasa denyut2 lagi kt tempat ceaser disebabkan terlalu banyak berdangdut dengan Irfan. And officially jugak baru merasa penat jage sorang anak. Sebbaik tak dapat kembar. Kalo tak, haru... huhu...

6 comments:

f a i z a h 's June 9, 2010 at 9:19 PM  

Aisya kuar je kepala masa doc kuarkan dari perut ummi dia da melalak dah...huhu...biasa la stuck lama dalam sana...pastu nurse yg jaga kt nursery tuh ckp aisya la plg kuat suaranya...smpai la skrg...mulut bukak dulu baru bukak mata...ahah :D

Thara June 10, 2010 at 11:34 AM  

ooh ade jugak eh case yang mcm ni. baby baru belajar nak menangis eh? menarik info ni! :D tapi are u sure it's not colic ke? colicky baby usually cries alot (almost non-stop) during the evenings tau. tapi taktau lah case irfan mcm mana kan. sighs. must be tiring for u though! oh why dont u try breastfeeding him? our teetotheteetees usually does the trick! :D

kunaz June 10, 2010 at 7:40 PM  

uiks... lg mencabar rupenye faizah. at least kunaz smpt gak rs kedamaian slama sbulan.huhu... ni mesti faizah dh kebal dgr aisya melalak kn? huhu...

tula thara, sbb b4 this dia x nangis. xreti kot. ni dh stat reti asek dok prektis melalak jek. huhu... ape lg cara nk identify colicky baby ek? sbb dia cam x angin x kembung ape pn. tgh nangis leh kentut berdas2 cam meriam jepun. huhu... owh btw dia melalak time stat nk tdo, tp bapak susah dia nk tdo. so layan jela lalakan dia sampai dia tdo. huhu... btw ha'a breastfeeding did help, tp ade ms kalo dia dh melalak x ingat dunia mmg dia x layan. huhu... irfan ni kn, kalo breastfeed dia time dia x lapa,dia akan kumpul susu dlm mulut n ble dh yk dia ludah jek. btuah kn? haha

Anonymous June 11, 2010 at 5:00 PM  

org tua ckp baby akan buat perangai cket time growth spurt (beralih bln) bese akan mnyusu+nangis lbih kerap dr bese. another thing is kdg2 kalau baby nk dpt skill br, dia akan buat prangai gak, cth br nk pandai meniarap, etc. tp normally 1-2 minggu jela baby akan bad mood camtu. so mmg kene saba+layan jela baby sampai bad mood dia abih =)

Iman June 12, 2010 at 12:35 PM  

Hahaha.aku dr fes day blk umh dh gendanggendut tali kecapi ngn si dobot 4kilo tu.pinggang bahu dh cm nk patah dh.pelik sb perut aku xde efek lak dr segi slim.huhu.bgs irfan xde colic.ahmad berangin2 monsun sanasini.nah amek kau penangan anak2

kunaz June 13, 2010 at 7:09 AM  

anonymous, tq. ha'a br tau gak psl beralih bln ni. ade gak mende cani rupe2nye. huhu... kalo camtu cam lega sket kot sbb tau nprmal. risau dia sakit ape ke... huhu

iman, aritu ms doc ks ubat thn muntah kt irfan, dia ade kasi ubat anti colic skali. try ko tanye. sebbaik ko dh ade experience jg sarah b4 this. huhu...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.