Nak Beranak Dah....

Esok last day saye pregnant. Lusa nak kene beranak dah. Hihi.... Tadi pegi last checkup dengan Dr Mattu. Kelakar sebab ade 2 BWE-mates lain yang pegi jumpe Dr Mattu gak (Lilihani and Zul jiran depan rumah) Cam bising kejap spital tue kitorang dok bergossip potpet potpet. Huhu...

Tadi mama ikut saya sekali pegi checkup. Dia tman saya pegi amik darah kat Gribbles pastu siap masuk bilik Dr Mattu sekali. Semalam ade tunjuk kat mama belakang lutut saya yang bengkak and urat darah yang berlingkaran pecah2.  Mama tengok saya dengan penuh simpati.

Pagi nie plak masa nak buat ultrasound, mama tengok ah perut saya yang pecah urat sama dengan belakang lutut saya semalam. Nampak lagi berganda2 simpati mama kat saya. Siap call besfren dia lagi cakap kesian tengok saya. Sampai rumah plak siap offer urut kaki saya lagi. Haha! Saye ok jek actually since dah lama cuti rehat kan. Heh!

Owh btw, baby saya nie memang ditakdirkan kene lahir secara caesar gamaknya. Songsang 1 hal. Besar 2 hal. Tadi hal ke-3 adalah tali pusat dah terbelit kat leher baby sebanyak 2 pusingan. Hyper sungguh. Hopefully seme akan okay nanti.

So nie adalah entry terakhir before saya bergelar ibu 5 May nanti. Huhu... Saya tatau seme orang pregnant yang dah dekat nak beranak pnah rasa cam saya rasa nie. Rasa cam nak manje2 melampau dengan hasben before beranak. Rasa cam nak kene pamper2 cam baby baru lahir. And even saya pun rasa sayang2 and rasa nak pamper2 hasben. So tiap malam saya selalu jek pluk2 cium2 hubby time dia dah tido mati keras tak sedar diri. (haiihh...bertepuk sebelah tangan je...)

Sangat susah tido malam sekarang nie. Selalu sakit contraction. Braxton Hicks kot tapi tatau naper tersangat sakit. Pastu almost everyday muntah2. Selalu la SMS Dr Mattu tanye itu ini. Sian dia, mesti dia tak sabar saya beranak kan, so that takdela saya kacau hidup dia SMS hari2. Haha!

Owh btw tadi Dr Mattu sangat ceria. Memang tak sabar kot. Haha! Saya ade tanye Dr Mattu pasal confinement untuk caesarian nie, bleh urut cam orang beranak normal ke tak. Dia cakap okay jek, cuma jangan urut bahagian perut jelah. Dia siap tanya lagi mana nak cari tukang urut, dia nak sekali. Gatal! Hahaha!

So doakanlah saya and baby selamat 5 May nie yer. Hopefully saya tak dapat ramai visitor lagi 5 May nie. One thing yang saya tak suke pasal caesar adalah sebab nie lah. Lepas caesar kan ade tiub2 kencing seme, cam segan la plak visitor2 datang. Huhu....

And buat kawan2 saya yang turut due bulan 5 nie, keep me updated thru SMS ok if korang dah beranak, especially Faizah and Iman. Tatau sempat access internet ke tak. Huhu... So sampai sini dulu perjalanan hidup saye sepanjang 38 minggu pregnant 1st baby.  Huhu...


11 comments:

~lalala~ May 3, 2010 at 4:30 PM  

good luck kunaz~!

~lalala~ May 3, 2010 at 4:30 PM  

eh, lupe lak tambah congrats kunaz! ^^

f a i z a h 's May 3, 2010 at 4:54 PM  

wah....mcm sebak pulak nama diri ini di'mention disini...huhu...slmt bersalin kunaz...hope sgalanya berjalan dgn lancar n dipermudahkan... skrg2nya kunaz tau bila bebi nk kuar... sy ni yg xtau la bila bebi nk kuar...so berjaga2 ja setiap hari....hu....doakan sy juge~!

jengae May 3, 2010 at 5:39 PM  

Smoga slamat semuanya Kunaz..
Tak sabar nk tgk anak mu ituuuu...

.::fIsYa::. May 4, 2010 at 12:53 AM  

akak!!!
dah nak ade beby...congrates akak!!!
kitorg doakan sumenye slamat...

akak,wife zul pun dah pegnent ek???

Sheila May 4, 2010 at 5:31 AM  

Salam sis,

akak doakan semoga semuanya selamat... selamat bergelar ibu dan selamat berpantang juga.

Tahniah daripada akak sekeluarga.

Thara May 4, 2010 at 11:37 AM  

wishing u a smooth sailing delivery! :D

odieY May 4, 2010 at 1:39 PM  

akak!
Congratz 4 ur 1st baby boii...
gud luck oso 4 tomorrow...
wish u all the besh eh kat labour room...
Xcited nk tgK beby akak...
dolu2 asik tgk scan 3D je.. hehehe

RuZaNNa May 4, 2010 at 6:49 PM  

Good luck Kunaz! Kak Anne doakan semua berjalan dgn lancar and both mommy and baby selamat!

Enjoy the last few days before the bundle of joy comes into the world.. as the it will never be the same again.. in a positive way :)

Ashraf.K May 5, 2010 at 1:19 AM  

good luck~

kunaz May 8, 2010 at 8:33 PM  

thanks everyone. appreciate it a lot =)

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.