Irfan Botak

Hoho... Plannye takmo botakkan budak Irfan nie. Hari ke-7 Irfan lahir, kami potong rambut dia jek sket2, tak cukur botak. Pastu plan nak potong jambul lagi sekali dalam majlis khas yang nak buat sekali dengan aqiqah raya haji nanti (kami akan balik Semenanjung pada raya haji sahaja, Raya Aidilfitri kat Miri jek tahun nie)

Tapi atas nasihat ramai orang, akhirnya Irfan dibotakkan jugak. Semalam panggil makcik urut untuk urut badan. Makcik tue cakap bleh cukur kepala Irfan sekali. So, proceed jek cukur.


Tengok, kepala Irfan bujur. Kalo time ade rambut nampak sangat hensem kepala Irfan. Nie bile dah cukur botak rasa takut plak tengok kepala anak sendiri. Macam alien. Huhu... Now, saya and hubby panggil Irfan dengan nickname baru - Budak Shaolin. Haha!



Makanya harus dipakaikan topi untuk menutupi ketakhenseman kepala Irfan. Haha! Nie gambar baru amik tadi, baru lepas balik hospital kerajaan. Mak mertua yang merangkap jawatan ketua nurse (matron) di Perak telah menggunakan kuasa beliau untuk potong queue yang panjang berjela kat spital tadi.

Kami pegi agak lambat, kerusi dah penuh okay! Kene berdiri tunggu turn. Tapi since pakai kabel besar, kami berdiri dalam 10-15 minit jek pastu terus turn kami dah. Walaupun tak buat apoimen ape, tadi berjaya buat full checkup untuk ibu dan anak. Hihi... Berat Irfan dah 4.1kg and reading jaundice Irfan dah turun ke 5.1. Alhamdulillah....

2 comments:

Hida Naza May 27, 2010 at 5:31 PM  

nape buat kat GH?
Colombia tak cover post natal check up ke?

kunaz May 27, 2010 at 5:36 PM  

cover tp since baby lom cukup sbulan so xley pegi lg. nie ha mak mertua gomen staff, matron kt spital gomen, so smangat gomen sgt kuat. dia saje suh pegi cek2. smlm dia gi buat lawatan kt spital tudan tue, so arini dia suh gi. nnt pegi yg col asia plak. hihi...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.