Homestay & Orange Myvi

Masih ingatkah anda pada adik lelaki saya yang bongok yang bernama Piju itu? Yes, yang pernah datang keje kat Sarawak tahun lepas and then balik terus dok Besut lepas arwah abah meninggal....

Kesian dia.. Lepas balik Besut dia keje merepek2 jek. Jadi drebar projek la, jadi assistant wireman la, jadi tukang pasang cermin la, macam2 gak la.. Dia dapat gak offer keje luar Besut tapi dia tak sampai hati nak tinggal mama, katanya takut tak sempat jumpe mama macam tak sempat jumpe arwah abah...

Tapi alhamdulillah, sekarang Piju dah murah rezeki sket. Now dia dah bukak satu homestay kat Besut tue, kira type of work dia sekarang adelah homestay manager ah. Wek wek wek... Nyampah I!


So itulah Piju Homestay. Walaupun saye agak jeles (haha!) saye tolong la jugak promote. So, kepada family2 yang mahu bercuti di Besut dan memerlukan homestay sebagai pilihan tempat tinggal, bolehla try Piju Homestay yer. Dekat dengan Pantai Bukit Keluang. Alaa Besut tue bukannye besar mane sangat pun, maka dekat dengan segala jenis pantai yang ade kat Besut tue lah kire.

Parking besar. Ade 3 bilik + 1 dapur + 2 toilet. Semua fully furnished. Paling sesuai untuk family yang datang dari jauh untuk attend wedding kat Besut (banyak okay orang cari homestay kat sana bila ade wedding). Ok, dahla promote. Menyampah dah. Hahaha! Btw, congrats la yer Piju di atas pelancaran Piju Homestay. Takley lawan rumah I kat Miri nie yer... Haha!

Now, have a look at the orange Myvi. That's mama's new car. Heeeee.... Mama takut drive kete besar. Arwah abah tinggal Pesona langsung dia tak pernah bawak. Dulu abang sulung saya belikan mama sebijik Kancil sebab mama nak kete kecik. Pastu Piji (kembar Piju) bawak gi universiti plak, nak pakai kete. So turn saya plak belikan mama kete kecik yang baru. Hihi...

Hopefully akan dimurahkan rezeki untuk terus bayar kete mama tue tiap bulan. Yelah, bulan depan skill allowance saya dah kene potong half since saya tukar department. Memula risau gak, dahla baby dah nak keluar, tatau lagi camne bentuk financial bila ade anak. Hopefully semuanya okay. To my baby, nanti dah keluar perut, keluar sekali dengan rezeki yer. Huhu....

Comments

Hida Naza said…
ada adik kembar? wah..ada potential pregnant kembar ni..bestnya.
jangan risau rezeki baby sentiasa murah. kami dapat ke sini pun sebab rezeki baby rasanya.
HoNeYdEaR said…
erk..
cam ikhlas tak iklas je pomot kak kunaz??
hihi, tahniah for both things.
tak sabar plak nak tengok baby baru..
jangan lupe update slalu tau blog+fb
kunaz said…
ha'a dayah. kembar x seiras tapi. sorg lahir normal, sorg caesar. sorg lahir kt trg, sorg kt kelantan. funny. huhu.. tapi org ckp kn, kembar nie dia selang seli. means kalo mak kunaz dh branak kembar, kunaz xde chance ah nnt. anak kunaz plak. huhu... ha tula hopefully rezeki bertambah2 ble dapat baby ni. huhu...

honeydear, haha! mestila ikhlas, family sendiri kan. just that piju tue sangat belagak okay dgn homestay dia tue. nyampah gle dibuatnye. haha!
Anonymous said…
(Love at first sight, if you will.) I say that as long as that is not their "typical" reaction to a new flame then it may be a more or less normal and healthy mode of behavior.. [url=http://www.fillerobe.com]canada goose jackets[/url] In getting started, help came from friends and sponsoring churches, Wesley and St. [url=http://www.d2now.com]canada goose mystique parka in red[/url] Rviurgxvw
[url=http://www.jacketstorontoonsale.com]canada goose chilliwack bomber price[/url] Hrpigbtav http://www.louboutinstoreuk.co.uk kmgrjmebs [url=http://www.cheapcanadagooseparkas.ca]canada goose parka[/url]
Anonymous said…
mu light cold side of the son in michael kors purses arm.
Miss Dong joking Lisseur GHD.
too are not decent day ugg boots sale.
nike turn off the tape recorder michael kors handbags outlet.
Anonymous said…
VzvHve [url=http://onnrainnmcm.com/#06302]MCM リュック[/url] EznWmx http://onnrainnmcm.com/ JcwKgu [url=http://mcmsenmon.com/#46326]MCM キーケース[/url] PieUru http://mcmsenmon.com/ JayTey [url=http://ninnkimcm.com/#72594]MCM[/url] MscRmh http://ninnkimcm.com/ OfzBhq [url=http://kaidokumcm.com/#10869]MCM 店舗[/url] BvdGkh http://kaidokumcm.com/ EbrGal [url=http://manzokumcm.com/#60859]MCM iphoneケース[/url] TdxLml http://manzokumcm.com/ ZwfFts http://chloenihon.com/ PlsTtw [url=http://chloenihon.com/]クロエ 財布[/url] HxrP http://toumikousin.com/ MmuQL [url=http://toumikousin.com/]TUMI 店舗[/url] BqwMkR http://toumikakaku.com/ QelOaSH [url=http://toumikakaku.com/]トゥミ[/url] IqxSwu [url=http://mcmhannbai.com/]MCM バッグ[/url] RltGsm [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 長財布[/url]
Anonymous said…
HoqRuf [url=http://onnrainnmcm.com/#76824]MCM iphoneケース[/url] BknZnz http://onnrainnmcm.com/ UvjCcj [url=http://mcmsenmon.com/#39246]MCM バッグ[/url] IcrSzs http://mcmsenmon.com/ IopWnt [url=http://ninnkimcm.com/#88426]MCM iphoneケース[/url] IeaDae http://ninnkimcm.com/ BbhMnd [url=http://kaidokumcm.com/#93893]MCM リュック[/url] LofWix http://kaidokumcm.com/ NmeGrd [url=http://manzokumcm.com/#58162]MCM 店舗[/url] LzyEen http://manzokumcm.com/ BmmCtg http://chloenihon.com/ VynOcc [url=http://chloenihon.com/]シーバイクロエ[/url] NmvJ http://toumikousin.com/ TkjVE [url=http://toumikousin.com/]TUMI 26141 DH alpha[/url] MfoOaC http://toumikakaku.com/ FdwWjOX [url=http://toumikakaku.com/]トゥミ[/url] ClvSgl [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 韓国[/url] PimMtg [url=http://mcmhannbai.com/]MCM リュック[/url]
Anonymous said…
LvtAgk [url=http://onnrainnmcm.com/#58103]MCM iphoneケース[/url] BrzHwk http://onnrainnmcm.com/ RihWlx [url=http://mcmsenmon.com/#05887]MCM キーケース[/url] AfpJgj http://mcmsenmon.com/ QoySol [url=http://ninnkimcm.com/#66353]MCM キーケース[/url] McjBof http://ninnkimcm.com/ NfsRaj [url=http://kaidokumcm.com/#56075]MCM 通販[/url] PztMej http://kaidokumcm.com/ FscLsf [url=http://manzokumcm.com/#56371]MCM キーケース[/url] RckVbl http://manzokumcm.com/ NnjGcv http://chloenihon.com/ NaxMbd [url=http://chloenihon.com/]クロエ アクセサリー[/url] OenO http://toumikousin.com/ DjeVT [url=http://toumikousin.com/]TUMI 26141 DH alpha[/url] GguIcB http://toumikakaku.com/ PlnAlNY [url=http://toumikakaku.com/]ビジネスバッグ TUMI[/url] JkoDhc [url=http://mcmhannbai.com/]MCM キーケース[/url] QrnBcv [url=http://mcmhannbai.com/]MCM[/url]

Popular posts from this blog

Susu Formula Terbaik??

Pengalaman Ber-Implanon

Pil Perancang Cerazette