Homestay & Orange Myvi

Masih ingatkah anda pada adik lelaki saya yang bongok yang bernama Piju itu? Yes, yang pernah datang keje kat Sarawak tahun lepas and then balik terus dok Besut lepas arwah abah meninggal....

Kesian dia.. Lepas balik Besut dia keje merepek2 jek. Jadi drebar projek la, jadi assistant wireman la, jadi tukang pasang cermin la, macam2 gak la.. Dia dapat gak offer keje luar Besut tapi dia tak sampai hati nak tinggal mama, katanya takut tak sempat jumpe mama macam tak sempat jumpe arwah abah...

Tapi alhamdulillah, sekarang Piju dah murah rezeki sket. Now dia dah bukak satu homestay kat Besut tue, kira type of work dia sekarang adelah homestay manager ah. Wek wek wek... Nyampah I!


So itulah Piju Homestay. Walaupun saye agak jeles (haha!) saye tolong la jugak promote. So, kepada family2 yang mahu bercuti di Besut dan memerlukan homestay sebagai pilihan tempat tinggal, bolehla try Piju Homestay yer. Dekat dengan Pantai Bukit Keluang. Alaa Besut tue bukannye besar mane sangat pun, maka dekat dengan segala jenis pantai yang ade kat Besut tue lah kire.

Parking besar. Ade 3 bilik + 1 dapur + 2 toilet. Semua fully furnished. Paling sesuai untuk family yang datang dari jauh untuk attend wedding kat Besut (banyak okay orang cari homestay kat sana bila ade wedding). Ok, dahla promote. Menyampah dah. Hahaha! Btw, congrats la yer Piju di atas pelancaran Piju Homestay. Takley lawan rumah I kat Miri nie yer... Haha!

Now, have a look at the orange Myvi. That's mama's new car. Heeeee.... Mama takut drive kete besar. Arwah abah tinggal Pesona langsung dia tak pernah bawak. Dulu abang sulung saya belikan mama sebijik Kancil sebab mama nak kete kecik. Pastu Piji (kembar Piju) bawak gi universiti plak, nak pakai kete. So turn saya plak belikan mama kete kecik yang baru. Hihi...

Hopefully akan dimurahkan rezeki untuk terus bayar kete mama tue tiap bulan. Yelah, bulan depan skill allowance saya dah kene potong half since saya tukar department. Memula risau gak, dahla baby dah nak keluar, tatau lagi camne bentuk financial bila ade anak. Hopefully semuanya okay. To my baby, nanti dah keluar perut, keluar sekali dengan rezeki yer. Huhu....

11 comments:

Hida Naza April 30, 2010 at 12:07 AM  

ada adik kembar? wah..ada potential pregnant kembar ni..bestnya.
jangan risau rezeki baby sentiasa murah. kami dapat ke sini pun sebab rezeki baby rasanya.

HoNeYdEaR April 30, 2010 at 9:33 AM  

erk..
cam ikhlas tak iklas je pomot kak kunaz??
hihi, tahniah for both things.
tak sabar plak nak tengok baby baru..
jangan lupe update slalu tau blog+fb

kunaz May 3, 2010 at 4:11 PM  

ha'a dayah. kembar x seiras tapi. sorg lahir normal, sorg caesar. sorg lahir kt trg, sorg kt kelantan. funny. huhu.. tapi org ckp kn, kembar nie dia selang seli. means kalo mak kunaz dh branak kembar, kunaz xde chance ah nnt. anak kunaz plak. huhu... ha tula hopefully rezeki bertambah2 ble dapat baby ni. huhu...

honeydear, haha! mestila ikhlas, family sendiri kan. just that piju tue sangat belagak okay dgn homestay dia tue. nyampah gle dibuatnye. haha!

Anonymous December 21, 2012 at 2:05 AM  

(Love at first sight, if you will.) I say that as long as that is not their "typical" reaction to a new flame then it may be a more or less normal and healthy mode of behavior.. [url=http://www.fillerobe.com]canada goose jackets[/url] In getting started, help came from friends and sponsoring churches, Wesley and St. [url=http://www.d2now.com]canada goose mystique parka in red[/url] Rviurgxvw
[url=http://www.jacketstorontoonsale.com]canada goose chilliwack bomber price[/url] Hrpigbtav http://www.louboutinstoreuk.co.uk kmgrjmebs [url=http://www.cheapcanadagooseparkas.ca]canada goose parka[/url]

Anonymous January 2, 2013 at 9:49 PM  

mu light cold side of the son in michael kors purses arm.
Miss Dong joking Lisseur GHD.
too are not decent day ugg boots sale.
nike turn off the tape recorder michael kors handbags outlet.

Anonymous January 6, 2013 at 7:14 AM  

cRci michael kors
qFhc ghd
cFdg north face on sale
5fPyo ugg boots sale uk
4cPwq michael kors outlet

Anonymous January 6, 2013 at 10:22 PM  

qZon ghd hair straightener australia
mNzo ugg store
bYgd michael kors outlet
3iAqu cheap uggs
3oEff chi straighteners
8nVtf ghd hair straightener
7rPux nfl jerseys
2xCzl ghd nz sale
2qJcs north face sale
2tVej ugg españa
7mTxd cheap ghd
2kKtq michael kors
7wVqa cheap nfl jerseys
8gPbu ghd
7tKxe cheap ugg boots

Anonymous January 10, 2013 at 2:17 PM  

sJla cheap ghd
jNkm ugg boots sale uk
xNuc michael kors outlet
2mLzc GHD Hair Straightener
6lHgz burberry on sale
3xLgj chaussures ugg
8nHqa ghd
9wQji louis vuitton handbags
2iLhn michael kors bags
4rRqt best hair straighteners
6uSck ugg boots uk
5pVfy nfl football jerseys
5uFbu michael kors outlet online
3bAok ghd lisseur
9fNok cheap ugg boots

Anonymous February 3, 2013 at 9:18 AM  

VzvHve [url=http://onnrainnmcm.com/#06302]MCM リュック[/url] EznWmx http://onnrainnmcm.com/ JcwKgu [url=http://mcmsenmon.com/#46326]MCM キーケース[/url] PieUru http://mcmsenmon.com/ JayTey [url=http://ninnkimcm.com/#72594]MCM[/url] MscRmh http://ninnkimcm.com/ OfzBhq [url=http://kaidokumcm.com/#10869]MCM 店舗[/url] BvdGkh http://kaidokumcm.com/ EbrGal [url=http://manzokumcm.com/#60859]MCM iphoneケース[/url] TdxLml http://manzokumcm.com/ ZwfFts http://chloenihon.com/ PlsTtw [url=http://chloenihon.com/]クロエ 財布[/url] HxrP http://toumikousin.com/ MmuQL [url=http://toumikousin.com/]TUMI 店舗[/url] BqwMkR http://toumikakaku.com/ QelOaSH [url=http://toumikakaku.com/]トゥミ[/url] IqxSwu [url=http://mcmhannbai.com/]MCM バッグ[/url] RltGsm [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 長財布[/url]

Anonymous February 7, 2013 at 9:44 PM  

HoqRuf [url=http://onnrainnmcm.com/#76824]MCM iphoneケース[/url] BknZnz http://onnrainnmcm.com/ UvjCcj [url=http://mcmsenmon.com/#39246]MCM バッグ[/url] IcrSzs http://mcmsenmon.com/ IopWnt [url=http://ninnkimcm.com/#88426]MCM iphoneケース[/url] IeaDae http://ninnkimcm.com/ BbhMnd [url=http://kaidokumcm.com/#93893]MCM リュック[/url] LofWix http://kaidokumcm.com/ NmeGrd [url=http://manzokumcm.com/#58162]MCM 店舗[/url] LzyEen http://manzokumcm.com/ BmmCtg http://chloenihon.com/ VynOcc [url=http://chloenihon.com/]シーバイクロエ[/url] NmvJ http://toumikousin.com/ TkjVE [url=http://toumikousin.com/]TUMI 26141 DH alpha[/url] MfoOaC http://toumikakaku.com/ FdwWjOX [url=http://toumikakaku.com/]トゥミ[/url] ClvSgl [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 韓国[/url] PimMtg [url=http://mcmhannbai.com/]MCM リュック[/url]

Anonymous February 8, 2013 at 4:20 AM  

LvtAgk [url=http://onnrainnmcm.com/#58103]MCM iphoneケース[/url] BrzHwk http://onnrainnmcm.com/ RihWlx [url=http://mcmsenmon.com/#05887]MCM キーケース[/url] AfpJgj http://mcmsenmon.com/ QoySol [url=http://ninnkimcm.com/#66353]MCM キーケース[/url] McjBof http://ninnkimcm.com/ NfsRaj [url=http://kaidokumcm.com/#56075]MCM 通販[/url] PztMej http://kaidokumcm.com/ FscLsf [url=http://manzokumcm.com/#56371]MCM キーケース[/url] RckVbl http://manzokumcm.com/ NnjGcv http://chloenihon.com/ NaxMbd [url=http://chloenihon.com/]クロエ アクセサリー[/url] OenO http://toumikousin.com/ DjeVT [url=http://toumikousin.com/]TUMI 26141 DH alpha[/url] GguIcB http://toumikakaku.com/ PlnAlNY [url=http://toumikakaku.com/]ビジネスバッグ TUMI[/url] JkoDhc [url=http://mcmhannbai.com/]MCM キーケース[/url] QrnBcv [url=http://mcmhannbai.com/]MCM[/url]

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.