Home Series: Live & Dine

Alhamdulillah, harini dah siap pasang meja makan yang kami tempah last few weeks. Before this kami dok makan kat coffe table kat dining room tue jek for a few months. Actually, kami takdelah begitu rushing nak beli dining table since sudah kesuntukan bajet akibat membeli seorang bibik Indon (hihi...)

Tapi since baby sudah mau keluar, mama cam advised suh ade meje makan ah so that kalo tetamu datang nanti adelah tempat proper nak jamu diorang makan minum seme. So as usual, buatlah sebab mama suruh. Huhu... Tadi mama dok call2 tak sabar2 nak tengok meje makan kami. Dah sent gambar tue kat adik bongsu saye via YM, so alang2 share sekali lah kat blog nie. Hihi....


So inilah dining table kami. Masih kosong takde deco lagi. Kayu yang melekat kat dinding tue kami plan nak taruk gambar2 nanti. Gambar kawen ke ape ke, tak decide lagi. Cube lihat dining lamp tue. Itu adalah lampu kesayangan hubby. Saye panggil lampu tue as lampu lalat sebab bilah2 dia macam sayap lalat. Owh btw, lampu tue sekali dengan kipas. Kalo on, bilah2 dia akan terbukak jadi kipas. Kalo off dia akan menguncup balik. Huhu... Haihhh....



Ini plak living room kami. Actually ade kapet putih yang saye sangat suke, tapi karpet tue now kat laundry kami hantar pegi cuci. TV kabinet pun masih kosong lagi tanpa sebarang deco. Plan mau hias dengan pasu2 bunga nanti, tapi tunggu lepas beranak lah. 

Meja petak 4 segi tuelah coffee table yang dah banyak berjasa buat kami. Buat keje kat situ, makan kat situ, letak barang kat situ, etc. Coffee table tue ade 4 stool yang sangat berjasa sebab kami boleh sembunyikan barang2 dalam stool tue di samping boleh dijadikan tempat duduk tambahan. Rumah nampak kemas, tapi bila bukak stool abih terkantoi. Hihi...

Oklah, nanti share gambar lain plak secara bersiri. Huhu...


5 comments:

f a i z a h 's April 10, 2010 at 9:29 PM  

waw~!! canteknya umah.. :)

SuRiaHaZNi April 10, 2010 at 9:33 PM  

canteknye umah pn andam ni..huhu nice!! i like!!

[zaza] April 11, 2010 at 8:09 AM  

bagus2..ada lapan kerusi..6 tak cukup woo..hehe. tanteknya!

bijoux April 11, 2010 at 2:08 PM  

haha cantik. kemas. bersih. kekalkan prestasi ini ok!!

kunaz April 13, 2010 at 7:00 AM  

faizah, thanks! ginila kunaz time pegnen ni faizah. mende len x ngidam. ngidam nk umah baru jek. haha!

suria, nak buat cemane. dh xley andam pengantin, andam rumah jek dulu. hihi...

hoho 6 x cukup? ko nih cam dh branak 5 la plak. haha! btw kn, design meje tu leh di-extend lg utk muat 10 org actually, tp ktorg mntk nk 8 jek sbb nk jimatkn ruang kasi nampak byk space sket. huhu... nnt ko dtg dh xyah dok bersila2 dh yer. haha!

kin, baiklah! akan kusampaikan pesanmu ini pada bibikku. haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.