Babycot


Alhamdulillah, semalam dah berjaya beli barang terakhir untuk persediaan sambut baby - mattress for babycot sekali dengan 7-in-1 bedding set (1 pillow, 2 bolsters, 1 fitted sheet, 1 comforter and 2 bumpers). Last month dah beli 4-in-1 babycot sekali dengan set kelambu dia sekali.

Not bad jugak kedai barang baby kat Miri nie if time dia ade stok. Contoh aritu masa nak beli babycot tengah takde stok punyela stress nak cari, takde banyak pilihan and banyak yang display unit jek. Sampai ke kedai perabot kami gi cari. Saya nyaris nak order online dah kat littlewhiz.com sebab kat situ ade jual 4-in-1 convertible babycot dengan harga less than 1k.

Last month tetibe berlambak2 stok babycot sampai. Yang 4-in-1 convertible tue pun ade and harga dia RM500 plus jek - lbih kurang macam kat littlewhiz tapi bile tambah shipping littlewhiz akan jadi mahal sket. So terus beli on the spot, padahal aritu saje jek masuk kedai tue sebab kebetulan lalu area tue.

Owh btw, babycot tue belum kemas bebetul lagi, so abaikan kecomotan babycot tue yer. Lepas beli, tak sabo2 nak setup, pastu tak sabo2 nak amik gamba buat syarat. Hihi... Esok jumpe Dr Mattu. Tak sabar plak rasa. Sangat banyak plak simtom2 aneh berlaku 2-3 menjak nie.  Dah nak sampai masa dah ke? Takpelah kalo terawal pun, barang dah abih beli seme dah. Huhu...


10 comments:

nebes April 18, 2010 at 12:15 PM  

aa besnye babycot! suke suke.
wah da tak lame da tu baby nak kuar. yey!

kunaz April 18, 2010 at 12:21 PM  

laaa ko ke leha? sjak ble ko ade blog nih? huhu...

nebes April 18, 2010 at 12:48 PM  

ehhh?

[Zaza Azlan] April 18, 2010 at 1:49 PM  

canggihnya kelambu! aku pakai tudung saji je kui3

kunaz April 18, 2010 at 4:02 PM  

kelambu tudung saji pn aku bli gak za, tue utk versi tido atas lantai. hihi... tp aritu ktorg bli x bukak dulu test. bapak besar, aku rs kalo aku msk mengerekot kt dlm tu pn muat. haha!

f a i z a h 's April 18, 2010 at 5:04 PM  

nti da deliver annouce cpt2 tau... :D smg allah swt mempermudahkan urusan kta berdua...ameen

tunbegia April 19, 2010 at 11:45 AM  

sungguh seronoknya nak dapat baby kanns,

kitak kat miri tok? ahaha,

salamm,

kunaz April 21, 2010 at 11:02 AM  

baiklah faizah. so far, date menten 5 may.

hai tunbegia, yer kamik kat miri. meh2 anta hadiah. hahaha!

Thara April 21, 2010 at 5:53 PM  

hey very nice cot u have there! but babe, just a piece of advice here, totally up to follow it or not yea :)

nanti, bila baby dah keluar kan, it's best to let him sleep on a flat surface tau. maksud i, tapayah pakai pillow lah. pillows can be dangerous for babies, especially for newborns yang belom boleh pusing kepala derang sendirik. its also not very good for the baby's head development. i learnt this when i attended the lamaze class masa tgh pregnant dulu. :)

i sampai skarang eventho aydein dah ada good head control, i still tidokan dia on a flat surface, risau kalau2 die ter-suffocate ke ape. bantal yg comels2 tu semua i buat as decoration cot dia je :) just my 2 cents! ;)

kunaz April 21, 2010 at 8:19 PM  

oyeke? niela padahnye x pegi antenatal class. haha! thanks for the advice thara!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.