Kisah Tragik Maid

Sekarang waktu lunch hour kat ofis. Tadi lepas gi klinik (saye kene gastrik... sob sob....) terus sambung lunch, so nie lepak2 kat ofis. Now, saya hanya access internet kat ofis jek, kat rumah dah takde hati nak on laptop even cuti 4 hari pun. Huhu....

Ok nak cite pasal maid. Dah lama dah berlaku actually tapi terlupe nak update. Ingat tak dulu saye penah update cakap saya dah dapat maid Indon sorang. Ade sorang pakcik yang keje kat perumahan kitorang yang tolong ejas anak sedara dia. Kitorang tak payah kuar duit sesen pun untuk proses bawak dia datang sini. Dia uruskan seme, saya tinggal bayar gaji bulan dia jek.

Memule kitorang bitau nak suh dia datang bulan 5. Tetibe rasa nak suruh dia datang awal sebulan plak. So, hubby pegi jumpe pakcik tue tanye leh tak datang bulan April plak. Malam tue pakcik tue terus call anak sedara dia tue. And anak sedara dia cakap okay. Yeayy!!!

Sekali kan.... maid saya tue dah meninggal 2 minggu lepas. Ape ke nasib ntah saye nih. Huhu... Pakcik tue datang bitau saye 6 days after dia meninggal. Memule saye cam terkejut beruk, pastu last2 saya tergelak. Bukan gelak sebab dia meninggal. Gelak kat nasib sendiri. Elok2 dah dapat maid with a good deal, and elok2 saya dah takyah pening kepala pikir pasal sape nak jaga baby, tetibe termeninggal la plak. Nasib nasib....

Yang paling tragik kan, maid saya tue meninggal masa on the way balik dari imegresen Indon untuk setelkan pasal passport and dokumen2 nak datang rumah saye nie. Kira dia dah setelkan seme bende and dah bayar ape2 yang patut. Eksiden kete, 3 orang meninggal sekaligus - bapak dia, dia and drebar dia sorang. Kete tue hancur according to pakcik tue.

Pastu pakcik tue cakap, dia ade sorang kawan yang jadi ejen hantar pekerja2 Indon ke Malaysia. Dia cakap dalam bulan 4 ni dia akan hantar 6 orang untuk datang keje kat Miri. Pakcik tue ade cakap kat kawan dia suruh reserve sorang untuk jadi maid saya. Dia cakap nak yang tere jaga anak, tak tua sangat tak muda sangat. Tapi saya rasa cam kurang konfiden sket, sebab tak kenal sape orang tue kan. Maid yang meninggal tue at least anak sedara dia sendiri and memang dah penah keje maid and jaga baby kat Malaysia  before this (dia balik Indon after abih kontrak keje).

Pastu saya cakap kat pakcik tue nanti dululah. Saya nak suruh hubby bincang sendiri dengan pakcik tu dulu. Saya nie tak reti sangat bahasa Indon. Ntah2 betul ke tak cerita yang saya paham yang anak sedara dia meninggal tue. Hahahaha! Hubby dah 6 hari gi offshore, daily trip, so malam baru sampai rumah. Esok last day hubby kat offshore, then blehlah gi jumpe pakcik tue bincang balik. 

Oklah, sekian kisah tragik maid saye. Babai...


3 comments:

f a i z a h 's March 1, 2010 at 1:56 PM  

uihs...mmg tragik~ sib bek bkn otw nk mai gheja di umah kunaz kan? kalu x lagi tragik~ huhu... xpala..mg mendapat maid yg bgs n ok~ :)

[zaza] March 2, 2010 at 9:42 AM  

uh..aku pun cuak2 nak hantar ke babysitter ni..rasa macam nak try test tido rumah dia semalam dua hehe

Anonymous March 6, 2010 at 9:05 PM  

[b]Set software LoveBots v 5.2[/b]

All for a mass mailing dating http://24lux.ru/

The script is written in php5

Features:

[i]registration, account activation
manual input captures, or the solution through antikapchu
filling data accounts:
- Gulf desired photo
- Инфы about yourself
- Diary
- Sexual preference[/i]

gulyalka on questionnaires spammer on lichku
- Randomization Posts: replacement of Russian letters in Latin analogues

optimized to work in a continuous loop
check-activation-filling-spam check ..

Updates and support free of charge.

Price per set 100 wmz

For the first 10 buyers price 70 wmz (your feedback on the software).

For shopping I ask in icq: 588889590 Max.

Scrin program:

[IMG]http://i066.radikal.ru/1002/9d/a7a68e8c96ee.jpg[/IMG]

[IMG]http://i054.radikal.ru/1002/19/9db76967c0e5.jpg[/IMG]

[IMG]http://s003.radikal.ru/i202/1002/24/20716e86512e.jpg[/IMG]

Flooding in the subject no! Write to feedback after the purchase.

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.