Raya Cina 2010

Selamat tahun baru cina kepada semua orang cina termasuk jiran sebelah rumah yang tak putus2 main bom selama berjam2 sampai kami takley tidur malam and baby pun asyik tersentak2 terkejut dalam perut. Sebbaik la baby tak lahir lagi time raya cina. Huhu...

Ok, sangat heaven cuti raya cina 4 hari kat rumah (rumahku syurgaku). Laptop tak bukak langsung okay! Dulu masa dok berjauhan dengan husband, internetlah segala2nya. Now malas dah rasa nak mengadap desktop/laptop kat rumah.

I was working pretty hard last week. Miting sampai kul 10.30 malam kat hotel and sambung buat keje kat rumah sampai kul 4.30 pagi. I was a bit restless, so cuti 4 hari tue memang saya haramkan ah sentuh laptop. Huhu... And next week spatutnye kene ke KL lagi tapi boss KL suh Zul yang pegi since dia cakap saya dah nampak cam tak fit jek untuk travel. Jalan pun cam mak nenek dah dok ketuk2 pinggang. Huhu...

Owh talking about Zul, dia pun dah pindah masuk rumah baru (in front of my house) weekend lepas. So kami dah officially berjiran now. Kegembiraan masuk rumah baru sangat jelas terpancar pada wajahnya (ayat novel.. haha!) Boleh nampak okay! Nampak dia enjoy gila basuh2 kete kat car porch, buang2 sampah sambil hai hai bye bye depan rumah. Huhu... Kami pahamlah sebab kami pun dah merasa kegembiraan tue. Heh.

Masa raya cina jugak dah ade buat mini housewarming. Ajak Tpot and family + Za and family datang minum2 petang, pastu ajak ofismate hubby datang lunch kat rumah. Kami masak ikan bawal 3 rasa okay!

Hubby mood tengah excited masak kat dapur baru now. Siap pakai apron bagai. Saya nampak dia cam tukang masak kedai mamak dah. Haha! He cooked me dinner last night (eii jahatnye saye, orang dah tolong masak, saya gi kutuk cakap tukang masak kedai mamak plak). Thanks sayang. Semoga mood dia kekal sedemikian sampai saya beranak.Haha!

Hari raya cina juga berjaya beli 1 aircond Panasonic untuk bilik tidur. Antara effect pregnant 3rd trimester nie adalah panas yang melampau2. Rasa cam nak tidur dalam fridge jek. Arini baru orang datang pasang aircond. And minggu nie pun akan final touchup untuk dry kitchen kitorang. Marble table top diorang belum polish lagi. Ha, tu jelah kot update untuk raya cina aritu. Bye. Haha!

3 comments:

[zaza] February 21, 2010 at 1:05 PM  

huihh memang sakit jantung la jiran ko bom-mengebom ok! kalah tokong belakang rumah aku..
err dia baca tak blog ko?

nurhasuna khalid February 23, 2010 at 3:40 PM  

jgn kunazz....jgn tak tido dlm fridge tu..hahaha..btw, muat ke?

kunaz February 24, 2010 at 9:04 PM  

haha! aku rasa jiran aku tu nama aku pun dia tatau lagi walopun ari2 bertego sapa. aku pn tatau nama dia, tau nama anjing dia jek. haha!

ciss suna! haha! fridge aku besar okay! ko nk msk skali dgn aku pn muat. haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.