Baby Wishlists

 

The picture was taken last week time tengah shopping barang dapur and barang baby. Owh kami shopping dengan sangat hebat. I have 2 types of shopping-lists yang saya sangat tak sabar nak habiskan - 1 wishlist untuk barang dapur and 1 wishlist untuk barang baby. 

Walaupun saya bermula dengan wishlist barang dapur, seems like wishlist untuk barang baby yang dah nak abih shopping dulu, walaupun baru jek start last week. Kuang kuang... Well, I told you that I'm still a good mom... Haha! Hey, ramai kot sound saya asyik dok busy beli barang dapur instead of barang baby. Huhu...

Another thing is, lately cam banyak kali plak mimpi terberanak awal. Kadang2 mimpi pregnant 7 bulan dah beranak. Cuak la jugak, even though mama cakap kadang2 mimpi nie opposite, maybe beranak lambat. Tataulah, tapi just prepare jela kan. Lagipun energy saya dah mula menurun. Jalan banyak sket dah sakit kaki. Pastu sakit pinggang and belakang takyah cite ah. So sementara masih ada daya upaya nie, shopping la sesiap dulu kan. Huhu...

So, inilah wishlist saya untuk barang baby. Mostly kami beli yang price dia middle range jek, tak murah sangat, tak mahal sangat. And mostly jugak mama dah belikan. Huhu...
  1. Breast pump DONE - brand Medela Freestyle
  2. Bottle sterilizer DONE - brand Philips Avent
  3. Stroller DONE - brand Halford.
  4. Car Seat DONE - brand Halford gak, dapat free 1 set dengan stroller. Yeay!
  5. Baby carrier DONE - brand Mothercare
  6. Baby sling DONE - beli online
  7. Nursing pillow DONE
  8. Nursing bra DONE
  9. Baby toilettries (shampoo, baby bath, baby oil, baby wipes, etc.) DONE - beli set yang paling kecik jek sebab nanti kami assume akan dapat hamper toilettries gak. Haha!
  10. Baby grooming kit (manicure/pedicure set, etc.) - not yet, tapi dah jumpe complete set yang jual kat Toys R Us
  11. Baby clothing DONE - mama belikan
  12. Bottles DONE - mama belikan, siap dengan cooler bag dia lagi
  13. Diapers/Travel bag DONE - penting nie time nak bawak baby gi klinik ke ape, sumbat jek seme bende dalam bag nie. Guess what, harga dia sama dengan my own handbag. Aparra mahal barang baby nih. Haha!
  14. Bengkung & bedung for baby DONE - mama buat sendiri
  15. Newborn diapers DONE - mama belikan
  16. Normal cloth diapers DONE - mama suruh jugak beli kain lampin biasa nie sket, buat spare untuk emergency ker, lap2 or balut2 baby ker
  17. Modern cloth diapers DONE - beli online, saje nak test sebab cam ramai jek orang pakai
  18. Bottle warmer DONE - brand Snow Bear, leh charge dalam kete gak if nak warm botol susu time travel
  19. Confinement set - not yet, tapi dah decide nak amik set Amway + Herbanika oil brand Nona Roguy. Ramai rekomen cakap kombinasi nie bagus. Saye dah register Amway semata2 nak beli set bersalin nie okay! Tapi belum beli lagi laa. Haha!
  20. Bengkung (for me) DONE - mama belikan. And nanti beli set Amway tue pun dapat lagi satu
  21. Baby bath tub
  22. Thermometer
  23. Towel & handkerchief set DONE
  24. Mosquitto netting
  25. Baby cot - sangat tak banyak choice kat Miri, and haritu banyak yang display unit jek. Nak kene tunggu sampai stok baru dulu
  26. Mattress & comforter set for baby cot
  27. Mattress set untuk baby tidur kat luar DONE - mama belikan
  28. Baby food blender - nie lambat sket pun takpe since bukan baby terus makan solid food pun kan. Tapi dah decide nak amik Philips Avent Combined Steamer & Blender, baru launching.

Mostly dah habis beli, balance tue beli next month la plak. Pokai dah. Haha! Fuuh lega since barang2 major almost dah beli semua. Boleh beranak dengan tenang pasni. Huhu...


8 comments:

~lalala~ February 4, 2010 at 9:37 AM  

wahei.. terbeliak bijik mata aku tgk list ko. *bookmark2 utk mase depan*

cpt2 branak la kunaz... pas tu blk semenanjung, bole aku g melawat~

kunaz February 4, 2010 at 12:13 PM  

tula, aku ms nk start list pn cam tkjut gak. ingat ke dlm 10 items camtu jek. byk nk kene beli rupenye. huhu.. ha bagos2.. plan awal2.. hihi...

nurhasuna khalid February 4, 2010 at 1:17 PM  

complete! kagum aku~

kunaz February 4, 2010 at 4:17 PM  

waaaahhh bangga siott ko puji aku suna. haha!

Hida Naza February 4, 2010 at 6:40 PM  

wow...imagine total RM untuk semua barang tuh..(-:

take care

ladyambitious February 12, 2010 at 1:19 PM  

waa....bagus complete set.congrate sbb ada initiative nk breastfeeding + use cloth diapers

nadxoxo February 16, 2010 at 8:00 PM  

waa sonoknye shopping barang baby!

kunaz February 17, 2010 at 9:50 AM  

dayah, rege tue kalo total seme2 skali leh extend dapo lg skali kot. haha!

ruby, thanks!

nad, ha'a sonok sgt2. nnt kamu jua akan turut merasainya. hihi...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.