26th Birthday

Semalam 23 Feb. 2010 adalah besday saye yang ke 26. Hihi... 22-23 Feb saya unrecorded leave 2 hari since saye on ECC duty masa raya cina aritu. Dapatla cuti free 2 hari. Alhamdulillah. Hubby was supposed to go offshore dah time tue tapi dia mintak extend 24 Feb baru gi sebab nak celebrate besday saye. Saye tak kesah pun actually. Alaa dah tua dah pun nak selebret ngade2 kan. Tahap umur cani, saye just expect hubby ingat my besday, spend masa sket untuk berkasih sayang (uwekkk haha!) and kasi hadiah jek. Hihi nak jugak hadiah tue. 


22 Feb. 2010

Ok, cuti 2 hari tue saye rase saye lagi sibuk dari dok kat ofis. Haha! 22 Feb saye kuar rumah kul 9.30 pagi balik rumah kul 3 petang, kuar beli barang untuk majlis doa selamat yang mama nak datang next week. Shopping sorang2 ok, since hubby cuti 23 Feb jek. Takmolah nyusahkan dia. Banyak jugakla mengangkut barang2 - sejadah 20 helai, kuali pelbagai saiz, termos nasik, etc. 

Mama and saye akan masak sendiri jek untuk majlis tue nanti, so banyaklah barang nak kene beli. Takpe, sekali beli jek boleh simpan and pakai lagi in future.Sampai rumah kul 3 tue plan nak balik solat zuhur jek actually, then sambung kuar shopping lagi. Tapi tubuh badan tak mengizinkan. Kaki dah bengkak and sakit2, belakang cam dah patah, etc so balik rest jek sampai malam. Kesimpulannya, belum habis lagi beli semua barang. Huhu...

Hubby balik keje lambat sebab esok tue dia dah nak cuti, so siapkan keje byk2 terus before cuti. Hubby bawak balik sebijik cheese cake. Kate hubby, dia plan nak belikan bunga tapi seme kedai bunga dah tutup. Yelaa... sape nak jual bunga time2 maghrib. Haha! 

23 Feb. 2010

Both me and hubby cuti. Kul 10.30 pagi baru kami kuar rumah sebab nak tunggu kontraktor kami siapkan keje pasang tile. Breakfast kat rumah jek, hubby kuar tapau. Pastu, 1st tempat kitorang pegi untuk selebret besday adalah klinik Dr Mattu for montly checkup. Memang kebetulan untuk bulan Feb nyer checkup jatuh pada hari besday saye. Hihi sweet....

At 29 weeks nie, baby dah 1.5kg. Last month baru 700g. Pasni Dr Mattu cakap berat baby akan bertambah dengan cepatnya lagi. Baby saye nih kan, kitorang gi scan tak kira pagi ke malam ke petang ke, seme time dia aktif. Berjoget2 dalam perut. Tapi this week nampak movement dia dah limited sket sebab space untuk dia gerak dah makin kurang. Sian... Haha! 

Posisi baby sekarang kepala kat atas, and kaki kat bawah. Patutlah selalu sangat dia tendang ke bawah. Sakit gak ah sometimes, sampai saye terbongkok2 ala2 orang lelaki kene tendang kat part tuuutt (ape ke jenis perumpamaan nie) Papepun alhamdulillah baby sihat2 aja. Total berat badan saya dah naik 9 kg now (1.5kg milik baby). Tapi time saya timbang kat rumah pakai penimbang digital, berat saya dah naik 11 kg. 

Ok, lepas checking, kami pegi lunch. Pastu pegi Stage Makeup kat Bintang. Kami dah book untuk buat maternity shoot kul 2pm, so pegi mekap dalam kul 12.30pm camtu. Punyelah saye dah malas nak sentuh alat mekap now, sanggup gi mekap kat kedai walaupun resource and material seme cukup lengkap kat rumah nie. Haha! Tapi ya rabbi, punyela lama budak tue mekap saye. Sejam setengah or lebih sket kot. Nak patah pinggang saya duduk atas kerusi yang takde tempat menyandar tue ok! Saye nak mekap simple je pun, untuk shoot gambar yang makan masa 10-15 minit camtu jek. Huhu...

Pastu, kami terus ke Iris Studio untuk shoot gambar. Memula plan nak buat outdoor shooting dengan team cameraman yang selalu keje back-to-back dengan saya time saya mekap pengantin. Tapi dengan kondisi badan sekarang, saya rasa saya dah tak mampu nak beroutdoor shooting. Berjalan 15 minit pun dah pancit, inikan nak posing 2 jam straight. Huhu.. So kami tukar plan, amik simple photo kat studio jek. Dah siap nanti saye upload okay!

Then, balik rumah solat2 seme pastu kuar beli barang dapur kat Emart since esok tue hubby nak kene gi offshore dah. Kene masak2 buat bekal untuk hubby kat laut. Haa tu jek cara saye selebret besday saye. Bunyi cam bosan jek, tapi actually ok jek since dapat sama2 dengan hubby. Hihi.. Thank you sayang sanggup amik cuti. And thanks jugak pada kawan2 yang wish besday... Babai...



5 comments:

Hida Naza February 25, 2010 at 3:58 PM  

seronoknya buat pregnancy shooting...hemm..bila nak buat gitu. anyway, happy birthday. i delivered my first baby pun umur 26..(-:

.::fIsYa::. February 25, 2010 at 4:29 PM  

hehehe akak...ptt la fon buat hall...xmo bg kaco rupenye....cepat2 upload pic..nk tgk dh besa mane BABY akak.... ;p

kunaz March 1, 2010 at 8:24 AM  

kt oversea lg blambak kot kn buat maternity shoot kn? kt miri nie cam x femes sgt. studio yg kunaz gi tu pun, kunaz org ke-2 yg wat maternity shoot. diorg pn cam blur2 nk posing cemane. huhu...

raffi, gamba scan baby makin lama makin dah tak best sbb leh print by parts jek sbb bsar sgt dh. dulu comel sbb nmpk whole body.

bijoux March 14, 2010 at 6:34 PM  

happy beday kunaz. hepi sgt bace entry kau. mcm best nye due2 ekor cuti. tape, kne bg praise dekat husband kauu sbb die ade usaha!! haha. ntni upload la gamba maternity tu.

kunaz March 22, 2010 at 9:01 AM  

weh sesungguhnye aku tlupe yg besday kte slang sari jek, epi belated besday gak utk ko kin!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.