Posts

Showing posts from February, 2010

Our Home According to Za

Hahaha! I was reading Za's blog and there was one entry yang Za tulis pasal rumah kami. Cam agak exegerate gak laa entry tue, but I was smiling for hours after reading it. Meh nak copy paste sini. Bleh ek Za? Huhu... 
 hari isnin petang, saye n lan2, tpot, jagung and baby adri visit rumah kunaz and zak
cantik gila rumah baru diorang + the interior design
ala2 rumah yang di face-lift by designer gitu
ada wet & dry kitchen huhu memang canggih gila la
kalau saye, memang tak sampai hati nak masak la [haha alasan]

rumah diorang ada tangga pusing2 tu
bila saya naik je, semua orang standby kat bawah, 'baik2 za, ok ke tuh'
cisss ready nak sambut kalau saye tergolek dog
yang paling ciss bila zak kata 'ok, sorang2 naik ye'
hahaha adakah buleh runtuh kalo naik ramai2
[mentang2 la saya peknen, pastu kunaz pun peknen 7 bulan hahaha]

rumah tu setingkat setengah
3 bilik kat bawah, while kat atas adelah ruang kosong yang sangat besar and cantik
kalau saye la kan, saya tambah p…

26th Birthday

Semalam 23 Feb. 2010 adalah besday saye yang ke 26. Hihi... 22-23 Feb saya unrecorded leave 2 hari since saye on ECC duty masa raya cina aritu. Dapatla cuti free 2 hari. Alhamdulillah. Hubby was supposed to go offshore dah time tue tapi dia mintak extend 24 Feb baru gi sebab nak celebrate besday saye. Saye tak kesah pun actually. Alaa dah tua dah pun nak selebret ngade2 kan. Tahap umur cani, saye just expect hubby ingat my besday, spend masa sket untuk berkasih sayang (uwekkk haha!) and kasi hadiah jek. Hihi nak jugak hadiah tue. 

22 Feb. 2010
Ok, cuti 2 hari tue saye rase saye lagi sibuk dari dok kat ofis. Haha! 22 Feb saye kuar rumah kul 9.30 pagi balik rumah kul 3 petang, kuar beli barang untuk majlis doa selamat yang mama nak datang next week. Shopping sorang2 ok, since hubby cuti 23 Feb jek. Takmolah nyusahkan dia. Banyak jugakla mengangkut barang2 - sejadah 20 helai, kuali pelbagai saiz, termos nasik, etc. 
Mama and saye akan masak sendiri jek untuk majlis tue nanti, so banyaklah …

Raya Cina 2010

Selamat tahun baru cina kepada semua orang cina termasuk jiran sebelah rumah yang tak putus2 main bom selama berjam2 sampai kami takley tidur malam and baby pun asyik tersentak2 terkejut dalam perut. Sebbaik la baby tak lahir lagi time raya cina. Huhu...

Ok, sangat heaven cuti raya cina 4 hari kat rumah (rumahku syurgaku). Laptop tak bukak langsung okay! Dulu masa dok berjauhan dengan husband, internetlah segala2nya. Now malas dah rasa nak mengadap desktop/laptop kat rumah.

I was working pretty hard last week. Miting sampai kul 10.30 malam kat hotel and sambung buat keje kat rumah sampai kul 4.30 pagi. I was a bit restless, so cuti 4 hari tue memang saya haramkan ah sentuh laptop. Huhu... And next week spatutnye kene ke KL lagi tapi boss KL suh Zul yang pegi since dia cakap saya dah nampak cam tak fit jek untuk travel. Jalan pun cam mak nenek dah dok ketuk2 pinggang. Huhu...

Owh talking about Zul, dia pun dah pindah masuk rumah baru (in front of my house) weekend lepas. So kami dah of…

Baby Wishlists

Image
The picture was taken last week time tengah shopping barang dapur and barang baby. Owh kami shopping dengan sangat hebat. I have 2 types of shopping-lists yang saya sangat tak sabar nak habiskan - 1 wishlist untuk barang dapur and 1 wishlist untuk barang baby. 
Walaupun saya bermula dengan wishlist barang dapur, seems like wishlist untuk barang baby yang dah nak abih shopping dulu, walaupun baru jek start last week. Kuang kuang... Well, I told you that I'm still a good mom... Haha! Hey, ramai kot sound saya asyik dok busy beli barang dapur instead of barang baby. Huhu...
Another thing is, lately cam banyak kali plak mimpi terberanak awal. Kadang2 mimpi pregnant 7 bulan dah beranak. Cuak la jugak, even though mama cakap kadang2 mimpi nie opposite, maybe beranak lambat. Tataulah, tapi just prepare jela kan. Lagipun energy saya dah mula menurun. Jalan banyak sket dah sakit kaki. Pastu sakit pinggang and belakang takyah cite ah. So sementara masih ada daya upaya nie, shopping la sesiap …