Rojak Updates

Lamanya tak update. Nak update ape pun dah tak sure sebab agak banyak bende berlaku sepanjang ke-tak-update-an nie. Ok takpe, type jek dulu kot2 idea datang time tengah menaip.

1) Pregnancy dah masuk 3rd trimester. Cepat kan? Dah banyak checkup pegi tapi dah tak banyak upload gambar terbaru baby since scanner masih tertapau dalam kotak yang ntah dok kat mane now. Rumah tak abih kemas lagi. Huhu... But I still remember one picture di mana baby tunjuk simbol thumb-up masa tengah scan 3D. Mungkin dia nak cakap he was doing good inside my womb. Huhu..

2) Keaktifan dah mula menyusut bila masuk 3rd trimester. Kerap sakit pinggang and belakang dah now. Nafas makin pendek and asyik mengah time bercakap. Haritu pinggang and area abdomen belah kiri cramp almost seminggu sebab saya cube bergerak aktif macam time 2nd trimester. Kene terima hakikat dah tak dapat buat camtu dah. Dah kene slow down dah now.

3) Dapat counter-offer dari boss suh stay keje kat department sekarang nie. Meaning, maintain in the current SKG and maintain getting the 1K allowance. But then, I decided to move out.

4) Gaji basic hubby dah naik 25%. Position hubby pun dah upgrade jadi permanent event belum sampai setahun keje. Alhamdulillah. Great job sayang!

5) Dah start pikir pasal barang baby last weekend. I'm still a good mom okay! Dah buat checklist and dah start shopping barang baby jugak. Recent purchase adalah set stroller and car seat. Hubby dok tolak stroller tue tiap malam pusing ruang tamu. Dah kemaruk nak dapat baby dah kot. Huhu...

6) Dah start study pasal topik2 keibuan dah seperti breastfeeding, etc. Tapi takdela tahap study hard, banyak gak lagi tatau tapi at least I did something la kan? Eheh!

7) Esok pasang kabinet kat wet kitchen yang cam dalam gambar saye upload in the previous entry. Sepatut pasang lepas raya Cina, sekali cina kabinet tue tercepat la plak buat keje. Haiih... kering lagi poket... Haha! Dry kitchen nye kabinet plak maybe minggu depan dah setel pasang seme. Pastu kene rehatkan poket plak dulu. Huhu...

8) Mama nak datang Miri 3-8 March nanti. Datang nak buat majlis tahlil and doa selamat kat rumah kat Miri nie (untuk seme bende - masuk umah baru, arwah abah, pregnancy, etc.). Memula memang mama ade offer nak datang tolong2 tapi saya cakap tak payahlah, saya leh handle kot setakat 30 orang jemaah. Tapi masa tue plan nak buat majlis dalam bulan 1. But since rumah belum siap bebtul, tuka ke bulan Mac where I think time tue saye cam dah tak fit nak keje keras untuk masak untuk 30 orang. Huhu... So saje tanye mama leh tak if dia datang Miri. Laju jek mama setuju. Huhu... Sayangnye mama saye yang sorang nih...

9) Mama ade pos 2 big boxes yang penuh dengan barang baby and barang Tupperware. 2 kotak tue if stack up adelah tinggi paras pinggang saya. Punyela besar. Mama excited nak dapat cucu, so beli barang baby banyak2. Mama excited saya masuk rumah baru, so beli barang Tupperware banyak2. Owh, mama registerkan saya jadi ahli Tupperware dah. So sesape yang minat nak beli or jadi ahli, carilah saye yer. Huhu..

10) Dah berjaya dapatkan maid untuk jaga baby time saya gi keje nanti, maybe akan start keje April nanti. And paling best saya hanya kuarkan duit untuk bayar gaji bila dia start keje je nanti. Since tak pakai ejen (cari through kenalan) so takyah kuarkan sesen pun untuk dapatkan maid tue. Alhamdulillah.

Ermm itu jela dulu kot. Sakit belakang dah dok lama2 depan laptop nie. Esok wiken. Yeeehaa! Tapi petang or malam kot baru leh start kuar since esok banyak orang nak datang - pasang cabinet, pasang alarm, pasang tiles, etc. Huhu... Ok sekian.

4 comments:

.::fIsYa::. January 30, 2010 at 11:05 AM  

akak,bos dh offer tu...huhu...syg ag kt akak tu...hehe ;p

umah br mesti dh cantekkn...kene g ni nnt...

kunaz January 30, 2010 at 12:37 PM  

haha! rafi, bab keje nie nnt kite gossip berasingan di gtalk cam bese k? haha!

ha dtg la dtg laaa... dtg dgn od lps akak branak k! heh! cam leh nek bas jek dtg sini. huhu..

f a i z a h 's January 30, 2010 at 2:58 PM  

cpt je kan kunaz...da nk masuk 3rd trimester...bebi sgt aktif bergerak...tdo time mlm pn leh terbgn sbb kegelian melampau kerna pergerakkan beliau...eheheh anyway kunaz..all the best utk sume2...~!!

kunaz January 31, 2010 at 4:53 AM  

ha'a tula faizah, cpat sungguh ms berlalu. japgi dh jd mak budak budak dh. huhu... thanks.. faizah pun k. good luck tau utk seme2.

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.