2010

Hi, selamat tahun baru 2010. Haha! Dah nak 2 weeks new year berlalu baru terhegeh2 nak update. Sorilah, desktop dah angkut wat naik tingkat atas and malas nak panjat tangga everyday. Laptop pun malas nak on after dah balik keje.Beselah, baru masuk rumah baru, tak seme bleh setel dalam a few days or weeks jek. Mau makan months jugak. Especially rumah baru yang totally empty, banyak bende nak kene setel.

Nie update nie pun sebab malam nie terpaksa stay up sket untuk prepare barang untuk meeting esok. Hubby plak pegi offhsore, stay kat quarters seminggu. Sob sob... It's okay, I know that I'm not alone. This little prince inside my tummy 24 hours ade jek dengan mama kan? Huhu....

Besenye sibuk dok update pasal azam baru untuk 1st entry of every new year. Tapi tue lah, kalo tengok2 balik azam2 tahun lepas, tiap tahun cam sama jek. Overall to be better in every aspect than the previous year. Owh tapi by the way tahun nie akan ade 2 perubahan besar dalam hidup saya. 1st, pertukaran saya ke new department dah disahkan akan berkuatkuasa April tahun nie. Means terpaksa kerja keras untuk learn new things from beginning again.

And sebulan lepas tue, I'm going to be a mommy plak. So saya akan melalui banyak fasa baru kehidupan untuk 2010 nie. Kerisauan jugak pikir tanggungjawab and komitmen untuk 2010 nie. So maybe nie lah azam baru utama untuk tahun nie, nak try adapt 2 perubahan hidup saya tahun nie dengan baiknya. Huhu...

Talking about new year, 1 Jan kan ulangtahun percintaan kami (wek wek) Haha! So tahun 2010 nie bermakna dah 6 tahun kami bercinta. Kuang kuang... This year takde special celebration sangat, tapi kami kuar makan dengan trainee yang now dah selamat balik Semenanjung dah. Saje belanja diorang makan sama2 sebagai membalas jasa baik meng-assist keje2 saye.

Both of us sangat sibuk dengan rumah baru. Wet kitchen kitorang dah selamat siap Sabtu lepas. Lepas nie projek kitchen cabinet kat dry kitchen plak. Lepas tue ade lagi sederet plan untuk rumah nie, terpaksa slowly sebab seme pakai duit. Owh sedar tak sedar kami dah habis almost 50k untuk masuk rumah nie. Isk isk isk.... Tapi takpelah, setelkan cepat2 so that next saving nanti tinggal untuk baby jek, takyah pikir2 pasal rumah dah pasni. Huhu...

Owh btw, rumah masih bersepah. Memule dah cun, angkut jek barang dari rumah sewa terus jadi cam tongkang pecah. Tak tersetel2 lagi bab ngemas nie, so agak segan lagi nak invite orang datang rumah. Huhu...

And sedar tak sedar dah nak masuk 6 bulan dah saya pregnant. Gile cepat masa berlalu, rasa cam baru jek bulan lepas dapat positive result that I'm pregnant. Huhu... Bagus jugak busy kat bende lain nie (keje, rumah baru, etc.) so that leh divert penantian tue ke tempat lain. Kalo tak, jenuh gak nak menunggu 40 weeks tue. Huhu...

Memula masa tahu pregnant, bila doctor cakap ETD saya tahun 2010, rasa cam lama jek. Tapi tak sedar dah masuk 2010 dah pun. You know what, since terlalu banyak bende nak pikir and arrange, saye lupe dah berapa minggu saya pregnant. Terpaksa check online calculator. Haha!

Paling teruk, saya lupe tahun nie umur saya dah 26 tahun. Aritu trainee ade tipu saya cakap "Akak, dah 2010, akak dah 27 tahun" Terperanjat beruk saye. Ye ke dah 27 tahun? Terus tekan calculator kira umur sendiri. Bongok kan? Huhu...

Baby asek dok menendang jek now. Aihh, kecik2 dah tendang mak kandung sendiri. Tabaik menderhaka kat mama yer baby. Haha! Owh thanks to Allah di atas anugerah kesihatan sepanjang saya pregnant nie. Honestly, kadang2 saya lupa saya pregnant, sampai ade time saya akan lari2, lompat2 and angkat2 bende berat time kemas2 rumah nie. Owh a few days ago kene kejar anjing jiran. Celake. Bergegar perut saya lari. Sebbaik selamat tanpa tersentuh. Heh!

Kat ofis pun keje belambak2, miting pun banyak. Alhamdulillah lah so far bleh cater seme tue. Yes at times saya akan jatuh sakit. If dah start sakit, memang nazak habis sampai tahap takleh wat ape. Saya rasa tue just indication or warning that sometimes I need to slow down a little bit.

Oklah dah panjang. Keje pun tak start wat lagi. Selamat tahun baru yer seme orang!


2 comments:

f a i z a h 's January 12, 2010 at 7:48 AM  

wah...6bln pregnant msh bleh berlari??siap bergegar perut...eheh.. kalu sy da xlarat nk lari perut dulu kot yg mendahului diri... keh3... :D

kunaz January 12, 2010 at 9:38 PM  

nk buat cemane faizah, dh anjing kjar. huhu.. anjing pn satu, ngokngek. ibu mengandung pn nk kjar. sebbaik bekas atlit lari pecut. haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.