Posts

Showing posts from January, 2010

Rojak Updates

Lamanya tak update. Nak update ape pun dah tak sure sebab agak banyak bende berlaku sepanjang ke-tak-update-an nie. Ok takpe, type jek dulu kot2 idea datang time tengah menaip.
1) Pregnancy dah masuk 3rd trimester. Cepat kan? Dah banyak checkup pegi tapi dah tak banyak upload gambar terbaru baby since scanner masih tertapau dalam kotak yang ntah dok kat mane now. Rumah tak abih kemas lagi. Huhu... But I still remember one picture di mana baby tunjuk simbol thumb-up masa tengah scan 3D. Mungkin dia nak cakap he was doing good inside my womb. Huhu..
2) Keaktifan dah mula menyusut bila masuk 3rd trimester. Kerap sakit pinggang and belakang dah now. Nafas makin pendek and asyik mengah time bercakap. Haritu pinggang and area abdomen belah kiri cramp almost seminggu sebab saya cube bergerak aktif macam time 2nd trimester. Kene terima hakikat dah tak dapat buat camtu dah. Dah kene slow down dah now.
3) Dapat counter-offer dari boss suh stay keje kat department sekarang nie. Meaning, maintain i…

Wet Kitchen

Image
Dah weekend. Tapi tak best sebab hubby takde. Isnin baru hubby crew change. Actually weather teramatla dasat throughout last week, kadang2 saya sampai terjaga tengah malam sebab bunyi guruh sangat kuat. Hujan lebat amat. So kat offshore pun takley wat keje sebab bad weather. Hubby calls me every night and katanya keje dia standby sambil makan tidur jek kat quarters tue, which saye rasa sangat betterlaaaaa if dia balek rumah jek.

Tapi bila pikir offshore elaun plak, ok fine, biarlah hubby dok offshore jek. Huhu... Bukan ape, we've spent a lot already, need to recover balik lah for next spending. Wahaha! Sepatutnya recover for next saving. Haha! Oklah, cakap pasal rumah, nak citer pasal kitchen. Memanglah wet kitchen extension kitorang dah 100% siap tapi ada a few renovation yang kami plan nak buat.



Ok, nie overview wet kitchen kami masa memula siap dulu. Kosong lagi, cuma kami masukkan washing machine tue ke dalam compartment dia. Actually table top tu nak samakan jek level dia tapi…

Pregnancy : 6 Months

Image
Heh, update lagi. Sangap dowh takde hasben. Dahlah Astro belum install lagi, takde bunyi-bunyian langsung dalam rumah nie. Owh tadi agent Astro call cakap esok diorang datang pasang. Yeehaa! Even though promosi bayar RM50 je untuk Astro installation sudah lama habis, saya berjaya carik agent yang still leh kasi harga tue, instead of bayar RM199 untuk new registration kat Astro kiosk. Best best.. Huhu...

Nak cite pasal gambar pregnant actually. Mama and adik2 kat kampung dok sibuk suh MMS gamba terkini saya nak masuk 6 bulan pregnant nih. So arini send la kat diorang sekeping MMS, amik lepas abih miting petang tadi. So, alang2 letak la kat sini jugak.





Iskk, nampak tebal gile body saye. Haha! Gambar pakai handphone jek. Memang ade plan nak amik maternity nyer photoshoot tapi tatau bile since dok sibuk kat bende lain. Memula plan nak buat masa new year aritu alang2 celebrate ulangtahun percintaan kami (asal la term nie bunyik menggelikan haha) tapi dah telepas. Next event mungkin on my be…

2010

Hi, selamat tahun baru 2010. Haha! Dah nak 2 weeks new year berlalu baru terhegeh2 nak update. Sorilah, desktop dah angkut wat naik tingkat atas and malas nak panjat tangga everyday. Laptop pun malas nak on after dah balik keje.Beselah, baru masuk rumah baru, tak seme bleh setel dalam a few days or weeks jek. Mau makan months jugak. Especially rumah baru yang totally empty, banyak bende nak kene setel.

Nie update nie pun sebab malam nie terpaksa stay up sket untuk prepare barang untuk meeting esok. Hubby plak pegi offhsore, stay kat quarters seminggu. Sob sob... It's okay, I know that I'm not alone. This little prince inside my tummy 24 hours ade jek dengan mama kan? Huhu....

Besenye sibuk dok update pasal azam baru untuk 1st entry of every new year. Tapi tue lah, kalo tengok2 balik azam2 tahun lepas, tiap tahun cam sama jek. Overall to be better in every aspect than the previous year. Owh tapi by the way tahun nie akan ade 2 perubahan besar dalam hidup saya. 1st, pertukaran say…