Labuan Coffee

I'm updating from a hotel in Labuan. Just arrived here a few hours ago. Got to do some inspection jobs here for 2 days. Sedih kan kene keje hari Sabtu and Ahad. Tak dapat unrecorded leave plak tue. Huhu... However, it is not that bad actually since hubby pun kene start turun offshore esok. And lambat pun lagi nak masuk rumah baru, so daripada lemau kebosanan sorang diri kat rumah, baik datang sini. Dapat gak new exposure.

Start 2 minggu lepas merupakan minggu yang agak memenatkan. Kene attend meeting and prepare new materials almost everyday and kadang2 sampai 2-3 kali sehari kene gi panjat bukit and tangga SKO yang tinggi tue. Tapi alhamdulillahla... sebab keje yang banyak datang time saya dah agak sihat.

Thanks to Dr Mattu atas pembekalan suplement2 yang buatkan saya makin aktif tiap hari. Ramai trainee and ofismate perasaan saya makin laju bergerak now. If tak, dulu jalan lagi slow dari orang Jepun yang pakai kimono tersalah saiz (smaller size). Btw, Dr Mattu cakap kurang normal sket if 4 months plus still muntah2 teruk. So dia ada kasi medication gak and now saya dah kurang muntah sebanyak 90%!! Hebat kan. Owh thanks to Allah too. Tanpa izin Dia pun, makan seguni ubat pun takkan berkesan jugak kan. Huhu....

Iskkk... dah termelalut. Actually nak cerita pasal coffee. Saye kan telah mencuba sedaya upaya untuk kurangkan pengambilan kopi/nescafe sebagai salah satu preparation for pregnancy. And bila dah pregnant, dah 4 bulan lebih tak sentuh kopi langsung. Tapi harini nape ntah tetibe instant coffee dalam bilik hotel nie seems so tempting. Tak tenang jap rase tengok kopi tue. Call mama tadi mintak pendapat, and mama cakap "Minum jelaaa kak...." Ape lagi, terus bancuh and minum. Huhu... Secawan jer, ok kot kan? Hihi... Sorry baby, mama just want to introduce you the taste of coffee. Sedap tak? (huh alasan... haha!)


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.