Demam Lagi

One thing that I forgot to include in my last update was I got flu soon after coming back from KL. Sakit tekak, batuk berkahak, sakit kepala, running nose, etc. I thought it was just normal since according to my trainee, sepanjang saya kat KL 2 hari, the whole department cam demam. So saya syak saya berjangkit jela since antibodi saya bukannye kuat sangat.

My sakit was getting worse day after day but since I was too busy with my new house, I purposely buat tak tahu jek. Pastu masa buat keje rumah kan banyak kuar peluh, so I thought pasni maybe akan lagi cepat baik. Tapi tak pun. Until last night, rasa tak tahan sangat I went to Columbia Asia, just nak mintak safe medication untuk orang pregnant yang demam (if tak, saya beli panadol kat farmasi jek)

But then the doctor there gave me a bad hint on my health condition. Sebab last month saya dah demam and dah siap amik antibiotik bagai. Ah malas nak cite details but the doctor asked me to keep my temperature below 38 degree all the time, and asked me to straight away got a treatment if my temperature reaches 38. I need to buy one termometer la after this...


2 comments:

f a i z a h 's December 27, 2009 at 5:51 PM  

sy pn da beberapa kali demam gak since pregnant...tp xpnah amik antibiotik lg...medication pn mkn time xtahan sgt2 even doc kasi selamat utk pregnancy...kalu leh tahan...sy xmkn ubat2 tuh... huhu...cam xyakin kalu asik mkn ubat kn....

kunaz January 2, 2010 at 5:15 AM  

oyeke? x best kn demam time pegnen. serba x kene. heh. kunaz last month ah kene amik antibiotik sbb suhu lbih 38 degree n bdn sampai thp gigil2 even x bukak kipas. huhu... now demam x struk last month, tp batuk truk sket this time, rs cam nk terberanak jek time batuk. huhu...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.