Dah Masuk Rumah Baru!

Hi, I'm updating from my new house at Riverview Park. Hihi... Petang semalam after ofis hour dapat kunci. Hubby tengah gigih basuh rumah kat tingkat bawah, saye plak lepak2 update blog kat tingkat atas. Nak buat cemane, since saye pregnant (which is so alhamdulilllah.. haha!) hubby got to do most of the cleaning jobs.

Semalam kami dah start basuh rumah sket and saya agak gigih gak ah semalam. Pastu balik umah sewa terus sakit pinggang yang melampau. Rasa cam nak terpisah jer bontot dengan pinggang. Maka harini dapat pelepasan dok rehat jek tingkat atas sambil wat keje2 comel seperti lap2 tingkap. Heh!

Ok sebelum sambung cite panjang pasal rumah baru nak cite pasal miting kat KL aritu (21-22 Dec). Kalo korang ingatla, previous post saya ade cakap saya sangat busy melampau for the past few weeks kan? Kadang2 lunch pun tak sempat. Paling terus, a few times jugak terlepas solat Zuhur. Bukan sebab terlalu sibuk buat keje, tapi trapped between a few different meetings.

Even masa cuti Awal Muharram and weekend lepas pun saya terpaksa turun ofis sambung keje. Nie keje lain okay, yang nak gi miting KL tue materials tak buat pun lagi. Terpaksa sambung buat kat hotel a night before the meeting. Saye pegi KL dengan Zul, my ofismate and my neighbour-to-be tu. Alhamdulillah sangat dia ikut, so saya takyah nak berat otak nak collect update on the operation matters. So any questions pasal operation, memang Zul jek yang tolong jawab. Saya fokus kat ape yang saya kene present jek.

Kami pegi naik Air Asia. Now Carigali dah save cost, seme kene naik Air Asia dah. Actually dah beli tiket MAS but since kuar memo suh naik Air Asia, boss kenselkan tiket MAS kitorang and book pakai Air Asia. And guess what, tiket Air Asia tue lagi mahal dari tiket MAS yang kami dapat memule. Huhu... Tak bagus, tak bagus... Haha!

Dipendekkan cite, flight delay sejam. Pastu bad weather plak, asek langgar awan jek. And guess what, masa dalam flight tue I could feel my baby's first movement! Yeayyy!! Terkejut langgar awan kot. Huhu... Pastu sepanjang flight tue baby asek tendang2 jek. Tersengeh sorang2 saye dalam flight tue. Hihi...

Dah sampai LCCT, kene beratur dekat 20 minit baru dapat turn naik teksi gi Traders Hotel. Waaa! Benci! Penat tau. Kul 1.30 pagi baru sampai Traders Hotel. Tue pun terpaksa stay lu kejap sambung siapkan slide then kul 2 lebih baru saye tido.

Supposenye saya and Zul kene attend 2 miting jek within 2 days kat KL tue. Tapi tetibe ade adhoc meeting so kami kene attend 4 meeting okay! Pastu baby makin aktif menendang2 sepanjang 2 hari kat KL. Tatau either dia happy datang KL ke or suh balik Miri cecepat jumpe papa. Huhu...

Kat KL jugak telah berjumpa ramai x-UTPians. Nie Iman nye pasal ah nie. Janji nak jumpe after ofis hour, tapi dia turun lambat maka terpaksa berdepan dengan ramai dak UTP lain yang balik keje. So inilah antara komen2 yang saya terima termasuklah dari Iman sendiri.

"Awat hang berisi sangat nie?" 
"Ko nih makin menjadi2 la Naz, macam dipam2"
"Ko nampak macam nak meletup dah"

Ciss!! Fine!! Haha! According to Iman, my tummy seems so big sebab dia pregnant 2 minggu kurang dari saya jek and she's carrying a 2nd child which patutnye perut dia lagi cepat besar. Tapi perut saya plak yang memboyot cam belon funfair. Tapi Iman puji cakap I look more appealing and cute. Hahahaha! Sure ko muntah lepas bace statement nie kan Iman. Haha!

Kat KL, mama ade kirim water filter Bio Aura. Driver ofis dia yang drop kat Traders Hotel. Kata mama, tue hadiah sempena masuk rumah baru. Sweet.... Thanks a lot mama. Love you! Mahal kot if nak beli sendiri Bio Aura tue. Pastu mama kasi 1 small package also. Masa bukak tengok ade beberapa pasang baju baby + sarung tangan + stokin baby. Waaaa!!! Terharu....

The baju is so comel for god sake. Saiz untuk newborn baby (0-3 months dia tulis kat tag) So kecik and tak caya plak nanti akan ade sorang manusia kecik yang akan masuk dalam baju tue. Hihi... Thanks ma.. You remind me that I'm pregnant. Haha! Owh cakap pasal baby, baby dah dapat 1st duit dari makcik Kikin yang tumpang tido umah saya aritu (lupe dah bile tapi before gi KL ah) Macey makcik!

Ok sambung. Maka, terpaksalah Zul jadi mangsa tukang angkut kotak Bio Aura tue sampai tiba ke Miri. Haha! Sebbaik ade member datang miting sekali. Masa nak check in balik Miri kat LCCT, queue panjang gila okay! Asek beratur jek keje. Masa tue dah tak larat nak jalan dah. Dahla tak cukup tido. So saya dok jek atas troli beg and Zul tolak sampai ke kaunter. Dah macam laki bini dah. Haha!

So 23 Dec masuk ofis balik. Flat okay! Sebbaik after lunch hour tue tetibe LAN and phone line kat Mawar Block nie disconnected. So takleh wat keje. Haha! Alasan... And 24 Dec which is semalam terus cuci rumah plak. Woh penat bah! Tapi happy!

Esok akan ade 3-4 lori datang hantar perabot2 yang kitorang dah order sekian lama dulu. And within this month memang akan move out terus lah. Did I mention that we can stay in this new house for free for a month? Hehe... Pampasan yang kami dapat kerana developer terlambat buat keje. Hihi...

So we are going to be quite busy la this week and next week. Esok start buat wet kitchen extension. Later plan nak tambah awning sket kat depan sebab bila hujan tempias dia masuk ke verandah. Wahh best2... Oklah, nak pura2 concern tengok hubby buat keje kat bawah plak. Hihi... Sekian...


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.