2nd Bleeding

I got vaginal bleeding again this morning. Agak saspen ah memula but since I got some datelines today, saye siapkan a few dulu, then terus rush ke Columbia Asia untuk jumpa Dr Mattu. Malang sungguh sebab Dr Mattu on leave 2 hari, and I was asked to meet Dr Aida.

Segan. Takut nanti dia tanye nape lama tak jumpa dia. Tak sampai hati nak cakap yang saye dah tukar gynae. Huhu... Maka, I decided to go to MCMC (Miri City Medical Centre) - tempat saya buat treatment bahu and kaki dulu. Some friends said the best gynae in Miri adalah Dr Lee dari MCMC.

Since rush gila tadi, saya tak sempat nak singgah bank untuk withdraw duit. Dalam purse ade dalam RM70 camtu je. Masa register, diorang cakap kene bayar by cash only. So terpaksa drive balik cari ATM. Masa tue badan menggigil2 - lapar, saspen, etc.

Bila dah withdraw, dah takde parking kat MCMC. Terpaksa parking merepek. My Myvi terseret sebatang tiang masa berusaha nak parking, abih calar... Sob sob... Dah 2 kali dah eksiden dengan Myvi tue. Pastu masa tunggu turn, saya pergi check bleeding kat toilet. The bleed is still there running slowly.

Malang lagi bila tetibe kunci Myvi saya terjatuh dalam mangkuk jamban. Apela clumsy sangat arini. Terpaksa celup tangan dalam mangkuk toilet tue untuk amik kunci. Yek yek! Sebbaik tak tenggelam terus. Pastu sebbaik toilet MCMC nie bersih and diorang taruk cam pembunuh kuman tue, yang bila flush akan kuar air biru. So takdelah saye muntah kegelian sangat time celup tangan tue. Huhu....

Masa scan, Dr Lee cakap uri saya dah turun ke bawah. So bila terlalu aktif memang akan tend to bleed easily. So Dr Lee suh saya jangan aktif sangat dalam sebulan, normally uri tu akan naik balik katanye. Saye nie kan, uri pun taktau ape kebende. Haha! Dah nak 5 bulan pregnant banyak lagi bende tatau, tak sempat nak belajar bebetul sebab fokus banyak clash. Huhu...

Masa scan jugak, baby masih aktif bergerak. Tersangat aktif okay. Tak sure nak happy ke nak stress. Saye punyela risau and clumsy tadi, baby plak bergelek kegembiraan dalam perut. Huhu... Papepun alhamdulillah the baby if fine.

Dr Lee is a nice man anyway. Suke buat lawak super bodoh. Haha! Dr Mattu cam diam2 sket, tapi both seem so professional. Cuma satu kelemahan Dr Mattu, dia takde provide kad merah, which Dr Lee cakap sangat penting actually. Dr Lee cakap, besenya, gynae yang tak provide kad merah sebab nak suruh patient tue beranak dengan dia jugak cane2 pun. Tataula betul ke tak kan. Tapi since saya memang decide nak beranak kat Miri, rasanya tak kesah sangat kot if takde kad merah. 2nd pregnancy (which is memang akan lambat lagi) maybe bleh try dengan Dr Lee plak. Huhu...

Btw, Dr Lee nak kasi 2 days MC tadi tapi agak wrong timing ah untuk accept that MC. Dateline banyak lagi arini, termasuklah 1 dateline yang baru dapat petang semalam a few hours AFTER office hour and expect nak suruh saya hantar by pagi nie. Haiiihh... Esok plak, I have to evaluate my trainee for her final presentation.

Yes, I've been working pretty hard for the past few weeks. Normally, waktu lunch hour saya akan guna untuk tidur. But lately sibuk sangat sampai terpaksa buat keje time lunch hour jugak. Dahlah hubby pegi offshore minggu nie. Daily trip, which means I have to wake up early around 4.30 am every morning to prepare food for him.

Kontraktor turun offshore tak sama dengan client turun offshore. Food tak dapat, air tak dapat, seme kene bawak sendiri. So saye kene siapkan food yang secukupnya sepanjang working hours hubby kat offshore. Pastu berpanas bawah direct sun dari pagi sampai petang. Kalau hujan lebat terpaksa berlindung kat dog house jek. Macam2 ah dugaan. So saya sangat marah bila orang question offshore allowance hubby tinggi sangat tak macam yang Petronas kasi. Yela, client turun offshore, buat gaya2 menteri besar je sejam dua then boleh rest borak2 hisap rokok. Eh dah lari topik plak..

Ok, weekend lepas plak terpaksa spent the whole weekends buat inspection kat Labuan. So I'm pretty restless lately. Sabtu nie suppose saya nak join antenatal class, tapi saya dah kenselkan.  Ahad plak suppose ade BBQ dengan department kat Gua Resort, tengah pikir nak pegi ke tak. Hubby maybe crew change Sabtu nie, so we are going to be busy the whole Saturday untuk hal2 rumah baru. Really need a deep rest and I only have Sunday for that. Next weekend plak dah kene start travel lagi sebab ade meeting 2 hari kat KL.

Oklah, dah kul 10 lbey. Esok nak kene bangun kul 4.30 lagi. Huhu...


3 comments:

f a i z a h 's December 10, 2009 at 8:20 AM  

Kunaz..jgn aktif2 sgt ok...kalu ada masa free tuh rehat2 kan diri jerk...sy pn scan arituh doc ckp uri pn kt bwh sket n nti mmg dia akn naek balek...tp besala doctor gomen, explaination dia xbapa bes...huhu...tuh pn byk tnya2 org...anyway take care ok~!

kunaz December 10, 2009 at 10:53 AM  

oyeke faizah? okla ade geng. haha! memule risau gak takut x normal ke ape, tp doc ckp normal je mende tu actually. ok tq, u take care too ya mama! hihi...

Anonymous May 17, 2013 at 9:21 PM  

Hi Kunaz, I stumbled upon your blog while trying to google for Dr Lee from MCMC. Ur blog is written in a very interesting way..I had a great time reading it. I hope your baby has grown into a lively and happy child:).

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.