Posts

Showing posts from December, 2009

Rumah Baru - Finally!

Semalam adalah 1st night bermalam di rumah baru di atas set katil baru. Hihi.... Arini gi keje lenggang kangkung pun 5 minit dah leh sampai Mawar Blok. Hihi.... Sangatlaaaaa seronok!!! Tolong laaa korang beli rumah jugak and rasai sendiri keseronokan ini. Haha! Saiko.....


Moving Out

Image
Now tengah rest kat tingkat atas rumah sewa. Arini sessi ngangkut and pindah barang besar-besaran dari rumah sewa ke rumah baru.

Memula plan nak sewa lori je. But then ofismate hubby offer pindah barang pakai Hilux dia. And guess what, manager hubby pun datang tolong angkut barang. Yang baju kuning tulah boss hubby. Saya candid dari tingkat atas.

Sweet kan? I always adore ofismate hubby nye relationship. Teamwork agak strong. Nie saya tatau dah bape trip diorang pindah barang nie. Saya rest jek arini. Owh by the way I'm currently updating using my Sony Ericsson. Huhu...

Demam Lagi

One thing that I forgot to include in my last update was I got flu soon after coming back from KL. Sakit tekak, batuk berkahak, sakit kepala, running nose, etc. I thought it was just normal since according to my trainee, sepanjang saya kat KL 2 hari, the whole department cam demam. So saya syak saya berjangkit jela since antibodi saya bukannye kuat sangat.

My sakit was getting worse day after day but since I was too busy with my new house, I purposely buat tak tahu jek. Pastu masa buat keje rumah kan banyak kuar peluh, so I thought pasni maybe akan lagi cepat baik. Tapi tak pun. Until last night, rasa tak tahan sangat I went to Columbia Asia, just nak mintak safe medication untuk orang pregnant yang demam (if tak, saya beli panadol kat farmasi jek)

But then the doctor there gave me a bad hint on my health condition. Sebab last month saya dah demam and dah siap amik antibiotik bagai. Ah malas nak cite details but the doctor asked me to keep my temperature below 38 degree all the time, an…

Dah Masuk Rumah Baru!

Hi, I'm updating from my new house at Riverview Park. Hihi... Petang semalam after ofis hour dapat kunci. Hubby tengah gigih basuh rumah kat tingkat bawah, saye plak lepak2 update blog kat tingkat atas. Nak buat cemane, since saye pregnant (which is so alhamdulilllah.. haha!) hubby got to do most of the cleaning jobs.

Semalam kami dah start basuh rumah sket and saya agak gigih gak ah semalam. Pastu balik umah sewa terus sakit pinggang yang melampau. Rasa cam nak terpisah jer bontot dengan pinggang. Maka harini dapat pelepasan dok rehat jek tingkat atas sambil wat keje2 comel seperti lap2 tingkap. Heh!

Ok sebelum sambung cite panjang pasal rumah baru nak cite pasal miting kat KL aritu (21-22 Dec). Kalo korang ingatla, previous post saya ade cakap saya sangat busy melampau for the past few weeks kan? Kadang2 lunch pun tak sempat. Paling terus, a few times jugak terlepas solat Zuhur. Bukan sebab terlalu sibuk buat keje, tapi trapped between a few different meetings.

Even masa cuti Awal …

2nd Bleeding

I got vaginal bleeding again this morning. Agak saspen ah memula but since I got some datelines today, saye siapkan a few dulu, then terus rush ke Columbia Asia untuk jumpa Dr Mattu. Malang sungguh sebab Dr Mattu on leave 2 hari, and I was asked to meet Dr Aida.

Segan. Takut nanti dia tanye nape lama tak jumpa dia. Tak sampai hati nak cakap yang saye dah tukar gynae. Huhu... Maka, I decided to go to MCMC (Miri City Medical Centre) - tempat saya buat treatment bahu and kaki dulu. Some friends said the best gynae in Miri adalah Dr Lee dari MCMC.

Since rush gila tadi, saya tak sempat nak singgah bank untuk withdraw duit. Dalam purse ade dalam RM70 camtu je. Masa register, diorang cakap kene bayar by cash only. So terpaksa drive balik cari ATM. Masa tue badan menggigil2 - lapar, saspen, etc.

Bila dah withdraw, dah takde parking kat MCMC. Terpaksa parking merepek. My Myvi terseret sebatang tiang masa berusaha nak parking, abih calar... Sob sob... Dah 2 kali dah eksiden dengan Myvi tue. Pastu …

Rumah oh Rumah

Ha kau! Pepandai sangat minum kopi, now mata dah degil takmo pejam. Esok kul 7.30am dah kene start berkumpul kat lobby, which means kene bersiap and turun breakfast lagi awal dari tue. Wawawaaa....

Ok, the fact that I'm now in Labuan for 2 days and hubby pun turun offshore buat saya terfikir canelaa kalo dah ade baby nanti and tetibe jadi cani. Sapela nak jage budak tue. Saye sedar yang kami dah patut start pikir pasal future baby nie, nak amik maid ke, nak anta nursery ke, or famous method kat Miri nie anta kat rumah orang yang sudi jaga. If nak amik maid, cam dah kene start cari now. If nak anta nursery, dah kene start survey nursery mana yang best. If nak anta rumah orang pun, dah start kene cari sape orangnya.

Tapi tuela, currently we are so busy with our new house. Busy beli barang baru untuk rumah baru, sampai lupa nak beli barang baby. Baru 1 barang baby je beli, which is a set of bottle sterilizer. Tue pun beberapa bulan lepas dah beli tue. Best gak sebab dapat banyak bara…

Labuan Coffee

I'm updating from a hotel in Labuan. Just arrived here a few hours ago. Got to do some inspection jobs here for 2 days. Sedih kan kene keje hari Sabtu and Ahad. Tak dapat unrecorded leave plak tue. Huhu... However, it is not that bad actually since hubby pun kene start turun offshore esok. And lambat pun lagi nak masuk rumah baru, so daripada lemau kebosanan sorang diri kat rumah, baik datang sini. Dapat gak new exposure.

Start 2 minggu lepas merupakan minggu yang agak memenatkan. Kene attend meeting and prepare new materials almost everyday and kadang2 sampai 2-3 kali sehari kene gi panjat bukit and tangga SKO yang tinggi tue. Tapi alhamdulillahla... sebab keje yang banyak datang time saya dah agak sihat.

Thanks to Dr Mattu atas pembekalan suplement2 yang buatkan saya makin aktif tiap hari. Ramai trainee and ofismate perasaan saya makin laju bergerak now. If tak, dulu jalan lagi slow dari orang Jepun yang pakai kimono tersalah saiz (smaller size). Btw, Dr Mattu cakap kurang normal …