Rumah Dah Nak Siap

I was just coming back from our new house in Riverview. Pegi tengok contractor buat keje2 final touch-up. We've been so patient before, sabar jek tunggu dapat panggilan cakap dah bleh masuk rumah. Selalu gak buat follow up tapi progress lambat sangat.

Sehinggalah last week kami tetibe hilang sabar sebab rumah Zul dah banyak bende siap even though dia baru jek lepas setel duty stamping. Kami dah setel seme termasuk register air and elektrik. Downpayment pun dah setel seme. So, kami telah menjadi agak garang last week pegi jumpe tiap orang yang patut kami jumpe. Then barulah kami realize rupe2nye diorang tertukar rumah. They thought that Zul's house is my house sebab memang opposite jek. So diorang gi touchup2 rumah Zul dulu. Huhu...

Btw, garang kami takdelah sampai tahap maki hamun kutuk ape bagai. Kami tak nampak pun berperangai camtu satu kebanggaan. Mama used to tell me that there's a fine line between being tegas and being garang. By being garang, what you get is just a hatred, not a respect. Yelah, kadang2 kita nie rasa bangga bila dapat buat garang, bangga dapat mencarut2, bangga bila orang takut2 dengan kita. Tapi hakikat sebenarnya, kita akan dibenci dari belakang.

Ok fine dah keluar topik. Ok, so after dah duduk bincang seme, kami dijanjikan dapat masuk rumah baru tue in 2 weeks time. Yeayy!!! But We are not going to enter the house straight away lah sebab kami dah bayar sewa rumah untuk bulan nie. Duduk dulu rumah sewa nie sampai hujung bulan. Sementara tue pegi pasang lampu kipas aircond seme kat rumah baru dulu. Then, awal bulan 12 kami caucincau. Hihi... Besssttt!!

Tadi masa buat lawatan kat rumah baru, rumah penuh dengan kontraktor tengah buat wiring and piping. Pasni tinggal cat and pasang grill then dah bleh pass kunci. Seronoklaa tengok rumah ade improvement. Huhu... Tak sabarnye nak masuk dok rumah sendiri. Huhu....


2 comments:

f a i z a h 's November 14, 2009 at 4:38 PM  

Sgt suka statement neh...eheh :P

Kami tak nampak pun berperangai camtu satu kebanggaan. Mama used to tell me that there's a fine line between being tegas and being garang. By being garang, what you get is just a hatred, not a respect. Yelah, kadang2 kita nie rasa bangga bila dapat buat garang, bangga dapat mencarut2, bangga bila orang takut2 dengan kita. Tapi hakikat sebenarnya, kita akan dibenci dari belakang.

chaiyok3...

kunaz November 26, 2009 at 12:22 PM  

haha! tula faizah.. ingat nk ngomel byk lg psl ni sbb byk experience dgn org2 cani. tp xpe, sabar2.. haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.