It's a Boy!



Heee!!!! Khamis lepas jumpe Dr Mattu. Tak jadi ah panggil Dr Roland, dah lekat Dr Mattu. Haha! Baby dah besar... And sangat aktif. Masa scan tue baby asek menggelupur sana sini. Patutla mama dia tido meracau malam2, terikut2 perangai baby dalam perut rupenye... Haha salahkan baby plak!

Dr Mattu amik measurement for every part of baby's body. Masa scan area kaki, kaki baby tengah buat gaya kayuh2 basikal. Pastu terkengkang2.. Terus leh nampak gender. Hihi... Dr Mattu said "Ha.. gender pun dah boleh nampak" Saye dengan excited tanye ape gender dia. Dr Mattu plak buat2 saspen takmo bitau, dia suh hasben tengok and bitau. Prob nye hubby mane laaa reti... Haha! Last2 Dr Mattu bitau "It's a boy.."

Otomatik jadi excited melampau sampai gegar2 perut (tatau nape over excited sangat padahal saye takde preference sangat pun laki ke pompuan). Nampak baby melambung2 masa saya gelak excited tue. Dr Mattu yang takde perasaan tue pun sampai sengeh meleret2 tengok gelagat kitorang. Huhu...

Lepas tue pegi amik darah and air kencing. Next visit baru leh tahu result. Dr Mattu dah start bagi Obimin and Neurogain sebagai supplement tambahan. Dia kasi ubat sapu jugak. Perut saye kan cam naik tompok2. Dr Aida cakap tue perubahan hormon, orang tua cakap petanda nak dapat baby boy. Tapi bila Dr Mattu tengok, dia concern gila, takut fungal infection ke ape so dia kasi ubat sapu untuk letak kat area tompok2 tue..

Alhamdulillah baby normal. Risau gak sebab time saya demam teruk haritu banyak sangat makan ubat. Mama excited bila tau dapat baby boy. Dia prefer anak sulung boy. Saya syukur jek ape yang dapat. Janji baby sihat kan? So next visit adalah pada 24 December. Hihi...



2 comments:

f a i z a h 's November 30, 2009 at 10:51 AM  

Wah..sungguh xsaba nk tau gender gak...ehe... :P sy pn xprefer n harap mana2 gender pn sbb anak sulung... :) all the best kunaz~!!

kunaz November 30, 2009 at 7:32 PM  

nnt dh tau jgn lupe updet cecepat tau! weeee!!!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.