Gemuk Pregnant

Owh lupe plak nak update. Berat saya dah naik 2 kg so far (4 months pregnant). Memule risau gak sebab berat saya asyik naik turun 1 kg sedangkan banyak jek saya makan. Mungkin sebab saya makan and muntah sama banyak. Dahlah hemoglobin darah rendah, kene berjaga2 sebab berpotensi kene anemia.

Btw, last week banyak kali saye ke SKO untuk meetings, maka banyak kali lah jumpe member2 SKO. Gila ramai yang tegur okay "Kunaz, ko dah nampak berisi now" Actually, tak ramai pun tahu saya pregnant. Yelah, BWE kan ofis dia kat area jin bertendang, jaranglah jumpe orang2 SKO. And time2 morning sickness, banyak gak meeting terpaksa pass kat ofismate (sesak nafas nak present ok!) so memang jarang akan jumpe orang2 SKO.

So bila kene tegur gemuk, saye dengan super pantas nye menjawab "Aku pregnant!" Fuuuhh!! Sebbaik pregnant. Kalo tak tatau nak kasi alasan ape. Haha! Yes, badan saya agak mengembang la now even baru naik 2 kg.

Teringat dulu time kursus mekap dengan Nurul Shukor. 85% participants masa tue adalah housewife yang dah beranak pinak tapi body seme cun melecun. Pakai baju plak fit2, and mekap bagai, so tak nampak macam mak budak pun. Saye yang belum ade anak nie laaa yang berganda2 nampak gemok. Rasa cam nak ngaku ade 5 anak jek time sesi introduce diri sendiri tue. Haha!

And ade gak yang cakap rugi saya beli Herbalife mahal2 and then pregnant naik balik berat badan. Hoho... bagi saya tak rugi pun. Antara salah satu niat saya minum Herbalife tue adalah untuk pregnancy jugak sebab saye tahu tak elok sangat pregnant time body tengah overweight. Cuma tak sempat berat badan turun to my target, then saya dah terpregnant. Huhu...

And saye actually baru jugak start minum susu Anmum Materna. Banyak kali gak terbaca if minum Anmum time pregnant berat badan akan naik mendadak2. Ramai advice jangan minum. Tataula betul ke tak, tapi sejak minum Anmum tue la berat saya naik 1 kg lagi. Tataulah kot terkebetulan. Huhu...


4 comments:

nurhasuna khalid November 23, 2009 at 4:56 PM  

anmum...sedap!! aku asik melantak susu tu jek dulu....keseluruhan naik berat 10kg...huhuu....skrang anmum lacta lak....rasanya bukan semata2 susu tu yg akan naikkan berat badan...depends cara makan benda lain gak kot...tp yg pasti, badan senang sgt2 naik bila lepas jek pantang....kalo diet, susu bdn lak kurang...adess

kunaz November 24, 2009 at 8:25 PM  

ha'a sdaaappp kannn?? yg coklat tue. huhu... owh 10kg jek total even minum anmum? menarik2.. kre x valid gakla fact tu kn.. huhu...

Syahnad November 26, 2009 at 8:56 AM  

kunaz mmg gemok

kunaz November 28, 2009 at 7:59 AM  

cisss ko jerangkung...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.