Fever While Pregnant

Sorry for those who are waiting for my updates. I've been so sick last week. Cess! Weekends yang dinantikan tiap minggu diisi dengan terlantar sakit sahaja. Demam, selsema, sakit tekak, batuk, etc. Ditambah pula dengan morning sickness yang belum habis, haiihh... Pakej yang cukup lengkap. Azab ok!

Badan saye tetibe sejuk beku cam orang mati. Hubby sentuh jadi takut sebab sejuk sangat. Sempat saye merepek "Ke saye dah mati sebenarnya ni bang? Kot ade roh lain dalam badan" Haha pengaruh TV betul! Masa tido malam plak asek tersentak2 and meracau2 ala2 exorcism of Emily Rose (pengaruh TV lagi!) Pastu bila tiap kali bersin, rahim akan cramp. Sangat sakit...


















Tue medications yang saye dapat dari Columbia Asia. Walaupun doctor telah mengesahkan seme ubat tue selamat untuk pregnancy, saye tak berani nak amik seme sekaligus. Amik bila perlu jek. Hasilnya, dah 5 hari saya demam belum pulih 100% lagi. But it's getting much more better lah now. Takpelah.. Whatever lah.. Sabar jelah.. Huhu...

I did ask my gynae is it ok to get fever during pregnancy. He said it's ok unless your temperature is significantly high, then it would be harmful to your baby. So he asked me to keep my temperature as normal as possible.

Owh sangatlah hilang fokus time demam masa pregnant nih. Siap terlanggar orang lagi masa drive. Yuhuuuu!!! My very 1st accident. Haha! Sebbaik setel secara baik sebab orang tue pun ngaku salah gak sebab brek ngejut tgh2 jalan. Tapi selalu jek saye berhadapan dengan orang yang brek ngejut nie (kat Miri nie drivers dia unik2 sket, macam2 pesen ade) cuma this time unlucky sket. Kurang fokus... Huhu... Good news is, my Myvi is kinda kebal la, ade scratch sket2 jek. Hihi...



0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.