Posts

Showing posts from November, 2009

26 Nov.

Semalam tetibe sangat susah nak tido. Dah nak kul 2 pagi mata still segar tapi tatau nak watpe. And tetibe rindu pada arwah abah datang tetiba. Kuat sangat perasaan rindu tue sampai siap menitik2 air mata. Huhu....

Then baru teringat, 26 Nov lepas suppose nye birthday abah yang ke 54 (if abah still alive). Normally tiap tahun, saya orang 1st dalam family yang akan ingat birthday abah and orang 1st jugak yang akan kasi hadiah kat abah, walau hanya sekadar masakkan something special untuk abah.

Mungkin abah rindu saya jugak. Mungkin abah tak sabar nak dapat hadiah dari saya lagi tahun nie. Cepat2 saya hadiahkan al-fatihah buat abah. Semoga abah sentiasa gembira dan tenang di alam sana.... =)


Sedih & Emo

Last few weeks I was so so so and very very very disappointed with someone but I was trying my best to let it go. Pregnant nie tak boleh emo lelebey kan... Memule dah berjaya let go tapi bila sometime teringat2 tu pedih la jugak rase hati nih. Huhu...

All I can say is that his judgement was totally wrong because he was not there often to see what I did. And I'm not the one who love to show off every single thing that I do. So he simply thought I didn't do anything, padahal bende2 yang dia nampak orang lain buat mostly came from me!!! They just got the end products andt they know how to market the product well. Sian la kat minah kilang yang tukang buat produk tue takde orang notice... And the minah kilang was asked to improve on things she already did but he never realize it... And he gave the minah kilang more works so that she will look like working on something instead of doing nothing...

And lagi sakit hati, I didn't correct the situation (which I don't know why). K…

It's a Boy!

Image
Heee!!!! Khamis lepas jumpe Dr Mattu. Tak jadi ah panggil Dr Roland, dah lekat Dr Mattu. Haha! Baby dah besar... And sangat aktif. Masa scan tue baby asek menggelupur sana sini. Patutla mama dia tido meracau malam2, terikut2 perangai baby dalam perut rupenye... Haha salahkan baby plak!

Dr Mattu amik measurement for every part of baby's body. Masa scan area kaki, kaki baby tengah buat gaya kayuh2 basikal. Pastu terkengkang2.. Terus leh nampak gender. Hihi... Dr Mattu said "Ha.. gender pun dah boleh nampak" Saye dengan excited tanye ape gender dia. Dr Mattu plak buat2 saspen takmo bitau, dia suh hasben tengok and bitau. Prob nye hubby mane laaa reti... Haha! Last2 Dr Mattu bitau "It's a boy.."

Otomatik jadi excited melampau sampai gegar2 perut (tatau nape over excited sangat padahal saye takde preference sangat pun laki ke pompuan). Nampak baby melambung2 masa saya gelak excited tue. Dr Mattu yang takde perasaan tue pun sampai sengeh meleret2 tengok gelagat kit…

Arggghh!!!

Bencinye! Sepatutnye weekends nie dah boleh transfer seme barang masuk rumah baru. Sekali diorang mintak extend lagi till next week. Final touch up tak sudah2. Slow sungguh!  Problemnye next week dah masuk December. Duit sewa rumah bayar awal bulan. Haiihh...

So bila dah jadi cani, kitorang cakap kitorang masuk bulan Jan jela tapi kene make sure finishing bebetul lawa. Oklah, kitorang pun belum start kene bayar installment rumah lagi pun. Huhu... Arrghhh!! Btw Selamat Hari Raya Aidiladha yer... Huhu...


Gemuk Pregnant

Owh lupe plak nak update. Berat saya dah naik 2 kg so far (4 months pregnant). Memule risau gak sebab berat saya asyik naik turun 1 kg sedangkan banyak jek saya makan. Mungkin sebab saya makan and muntah sama banyak. Dahlah hemoglobin darah rendah, kene berjaga2 sebab berpotensi kene anemia.

Btw, last week banyak kali saye ke SKO untuk meetings, maka banyak kali lah jumpe member2 SKO. Gila ramai yang tegur okay "Kunaz, ko dah nampak berisi now" Actually, tak ramai pun tahu saya pregnant. Yelah, BWE kan ofis dia kat area jin bertendang, jaranglah jumpe orang2 SKO. And time2 morning sickness, banyak gak meeting terpaksa pass kat ofismate (sesak nafas nak present ok!) so memang jarang akan jumpe orang2 SKO.

So bila kene tegur gemuk, saye dengan super pantas nye menjawab "Aku pregnant!" Fuuuhh!! Sebbaik pregnant. Kalo tak tatau nak kasi alasan ape. Haha! Yes, badan saya agak mengembang la now even baru naik 2 kg.

Teringat dulu time kursus mekap dengan Nurul Shukor. 85% p…

Pregnancy : 4 Months

Lame tak update blog. Update nie pun sebab kene sound kat hubby nape lama tak update. Tak paham sungguh saye. Padahal hari2 saya bercerita macam2 bende kat dia termasuklah cerita yang saya tak share dalam blog, tapi dia tetap jadi follower tetap blog saye. Tiap kali nampak saya dok kat meje komputer, terus dia check my blog lepas tue kot2 saya update blog. Haha! Funny husband!

Anyway, demam saya dah baik. And yang paling best, it went away with my morning sickness too. Yeeehaaa! Even tak hilang seme lagi morning sickness, saye dah puas hati. At least dah start dapat gelak2 kat ofis. If tak, nak bercakap pun tak larat okay! I'm still depending on my ubat muntah sometimes. And deria bau saya pun belum ok lagi. Banyak lagi bende yang takleh hidu yang akan buat saya pening and muntah. But overall, it is much more better now. Alhamdulillah...

Next week kandungan saya genap 4 bulan. Next week jugak pegi checkup dengan Dr Roland lagi and if bernasib baik, dapatlah tau gender baby nih. 4 bu…

Sakit Pregnant

Heh 2 posts in a day. Hihi... Sepatutnye tadi nak pegi kedai lampu untuk pilih lampu kipas tapi hubby tetibe ade urusan ofis plak. So sementara tunggu dia balik nie saye updatelah blog yang dah makin bosan dah nie. Huhu... Ok nak cite pasal kejadian yang berlaku a few days ago.

It was 3 am in the morning. I suddenly woke up from my sleep (beselah tue terjaga malam) and realized that hubby was not beside me. Mane hubby pegi? Owh he was sleeping on a couch. Keciknye hati. Merengek panggil hubby turun tidur atas tilam. FYI, our bed had collapsed a few months ago, so kami terpaksa tidur atas tilam jek. Huhu...

Korang janganlaa salah paham pulak. We didn't do anything agressive to make the bed broke.  Cuma katil tue memang dah uzur. Tuan rumah memang ade sediakan bedroom set kat rumah nie. Kalo tengok design dia, I bet usia perabot tue dah lebih 10 tahun. So logiklaa dah uzur. kami plak bukannye mahkluk ringan. 2-2 debab. Katil tue dah runtuh 2 kali before this, tapi hubby pakukan balik …

Rumah Dah Nak Siap

I was just coming back from our new house in Riverview. Pegi tengok contractor buat keje2 final touch-up. We've been so patient before, sabar jek tunggu dapat panggilan cakap dah bleh masuk rumah. Selalu gak buat follow up tapi progress lambat sangat.

Sehinggalah last week kami tetibe hilang sabar sebab rumah Zul dah banyak bende siap even though dia baru jek lepas setel duty stamping. Kami dah setel seme termasuk register air and elektrik. Downpayment pun dah setel seme. So, kami telah menjadi agak garang last week pegi jumpe tiap orang yang patut kami jumpe. Then barulah kami realize rupe2nye diorang tertukar rumah. They thought that Zul's house is my house sebab memang opposite jek. So diorang gi touchup2 rumah Zul dulu. Huhu...

Btw, garang kami takdelah sampai tahap maki hamun kutuk ape bagai. Kami tak nampak pun berperangai camtu satu kebanggaan. Mama used to tell me that there's a fine line between being tegas and being garang. By being garang, what you get is just a h…

Fever While Pregnant

Image
Sorry for those who are waiting for my updates. I've been so sick last week. Cess! Weekends yang dinantikan tiap minggu diisi dengan terlantar sakit sahaja. Demam, selsema, sakit tekak, batuk, etc. Ditambah pula dengan morning sickness yang belum habis, haiihh... Pakej yang cukup lengkap. Azab ok!

Badan saye tetibe sejuk beku cam orang mati. Hubby sentuh jadi takut sebab sejuk sangat. Sempat saye merepek "Ke saye dah mati sebenarnya ni bang? Kot ade roh lain dalam badan" Haha pengaruh TV betul! Masa tido malam plak asek tersentak2 and meracau2 ala2 exorcism of Emily Rose (pengaruh TV lagi!) Pastu bila tiap kali bersin, rahim akan cramp. Sangat sakit...


















Tue medications yang saye dapat dari Columbia Asia. Walaupun doctor telah mengesahkan seme ubat tue selamat untuk pregnancy, saye tak berani nak amik seme sekaligus. Amik bila perlu jek. Hasilnya, dah 5 hari saya demam belum pulih 100% lagi. But it's getting much more better lah now. Takpelah.. Whatever lah.. Sabar jela…

Gynae & Gender

Heh. Tajuk entry cam nak berpantun plak. Huhu... Ok, latest update is, Rabu lepas (28/10) saye pegi buat checking dengan another gynae. Saye panggil dia Dr Mattu, but most people call him as Dr Roland. Okla, panggil Roland gak ah, cam canggih jek bunyi. Haha!

If korang ingat lagi, saya pernah jumpe dia sekali lepas balik raya dulu sebab saye ade heavy cramping kat perut lepas balik raya naik flight (flight lagi!) Masa tue Dr Aida still cuti raya so Columbia Asia refer saya kat Dr Roland.

The reason I met him is because I'm planning to change my gynae from Dr Aida to Dr Roland. Don't get me wrong. I never got any problems with Dr Aida. She's so perfect to us. Hubby pun suke sangat2 kat Dr Aida. Even ade gak dengar a few complaints cakap dia garang la, tak banyak cakap la, etc. tapi dengan kitorang Dr Aida plak yang paling banyak bercerita. And tak garang pun. Asyik gelak je keje. Yela, nie kan 1s time saye pregnant, so cam jakun2 ah sket, so Dr Aida gelak jek kat saye. Huhu…