Threatened Miscarriage

Yes, the term sounds so not nice, but that is what I'm having now... =( Sampai Miri kul 11.30 malam semalam. Pagi nie bangun tido sedar2 ade bleeding. Risau gile. Terus mintak emergency leave dengan boss. Hubby pun amik emergency leave sekali.

Dr Aida start keje kul 9.30 pagi. Kami kuar breakfast dulu pagi tue before ke Columbia Asia. Sekali kitorang breakfast satu kedai dengan Dr Aida. Terus jumpa dia citer. So bila sampai Columbia Asia dah takyah cite banyak, terus buat checking.

Baru 2 hari lepas a few hours before naik flight, my baby was diagnosed as cute and healthy. Harini turun jek flight, I was diagnosed to have a threatened miscarriage. So sad, rasa nak nangis. And memang dah nangis dah pun. Huhu...

Dr Aida kasi saye medication untuk kuatkan rahim, suruh makan maximum dose sampai seminggu. Then come back for scanning. Asalnye next month next appointment saye, dah jadi cani, next week kene pegi balik. Tadi scan, heartbeat baby still ade. And masa scan tadi pun nampak ade tompok2 darah tunggu masa nak gugur. Huhu...

Before this Dr Aida tak advice saya travel. Now, it's a big no no already. Dah tak kasi pegi. Supposely hujung bulan nie saye kene gi Kerteh. Boss, pandai2lah kasi replacement yer. Huhu...

I told everyone already. Saye bukan saje2 suke takmo gi meeting jauh2. Tapi I'm not fit for that ok. Macam semalam, nak mati saya tahan sakit dalam flight. Tahan nak muntah, tahan sakit kepala, tahan cramp perut, tahan rasa cucuk2. Sampai budak sebelah saye asyik pandang2 sebab nampak saye sangat tak uncomfortable dalam flight tue.Dr Aida cakap, 1st trimester nie tak seme orang bleh tahan pressure dalam flight tue. 

Harini banyak kali boss call saye. Malas nak angkat actually, last2 angkat gak. Dia rasa bersalah kot. Huhu... Dahlah, nak bebel banyak2, bende dah jadi. Dr Aida pun banyak kali remind kitorang tadi yang rezeki dari Allah. Kalau dah Dia tak izinkan, tak buat pape pun bleh miscarriage. So now, what we have to do is just wait for a week while finishing the medications. Saye dapat MC 3 ari, and this time I take all 3 days. PPA tak siap lagi.. Waaa! Haha!

Tadi jumpe Zul and his wife gak kat Columbia Asia. Rupe2nye wife dia miscarriage tanpa sedar pun dah pregnant. Zul nampak sedih tapi happy gak. Yelah, at least dah tahu mampu produce zuriat kan. Huhu... Cuma belum rezeki lagi. Saye pun doakan agar dia cepat2 dapat baby, because I like that guy. Lepas kuar jumpe Dr Aida tadi saye amat sedih actually, tapi since Zul ade kat luar, kuatkan semangat jer wat2 tak rasa pape. Huhu...

Btw, from my reading, threatened miscarriage nie agak common. Normally, 70% akan dapat teruskan pregnancy dengan selamat. Hoping that I will fall under that 70%. Doakan sekali yer kawan-kawan. Oklah, mahu berehat. Daaa....


3 comments:

f a i z a h 's October 15, 2009 at 8:13 AM  

Ouh...sabarlah kunaz...marilah sama2 kita berdoa...kkdg org yg xtravel byk2 pn kalu xde rezeki bleh missC gak...so sume dgn kuasa allah swt... bykkan rehat oke~!

nELLIE bEBEH October 17, 2009 at 6:26 PM  

aaa akak jaga diri n baby baek2 tau. sedih baca entry nih. jgn keja kuat sgt. travel apatah lg.

kunaz October 18, 2009 at 10:37 AM  

huhu... thank u tau korang =D

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.