Jubah & Zul

Salah satu dugaan pregnant yang saye alami now adelah tak cukup nafas. Bergerak aktif sket start ah tercungap2. Cakap panjang2 pun kene stop tarikh nafas lu baru sambung cakap. Owh baby, are you taking up mama's oxygen? Coz I feel so breathless now. Huhu....

So masa balik raya aritu saye beli jubah banyak2 kat KB Mall. Bapak murah. RM69 jek selai. Tak plain sangat, ade gakla sulam and jahit manik seme. Saye beli 6 helai tak silap. Siap ade yang design kembang2 kat lengan tue. Gedik. Hikhik... But then mama cakap kat Kuala Besut bleh dapat lagi murah. Wohh! Tue dah rasa maha murah dah tue.

So start Isnin lepas sampai semalam dah start pakai jubah. Sebab bila pakai baju kurung, getah kain baju kurung tue bila tekan perut saya akan buat saye lagi tak cukup nafas. Masa dok kat workstation saya akan button off kain tue, nak bangun berjalan baru pakai balik. Leceh. Pakai jubah senang, sarung jek. Lega perut. Haha!

Tapi tuela, bile dah pakai jubah nie macam2 la orang dok panggil. Ustazah laa, hajah la... Before this memang selalu gak pakai jubah gi ofis tapi jubah seluar. Nie jubah yang labuh straight. Terus dapat title Hajah Kunaz. Haha! Ngek... Arini tak pakai sebab ade 2 miting kat SKO. Takmo tambah gelaran baru lagi. Haha!

Yang paling ngokngek kutuk saye of courselah my senior engineer Zul. Tak silap saye laa... zaman dulu kala saye pernah la tulis entry kutuk dia sebab dulu mulut dia laser tak ingat. Pastu garang takleh handle. Lepas dia kawen, tetibe dia jadi lembut and manje cam arnab. Masa berlalu, saye tak sedar pun bile kitorang jadi rapat. Memang rapat sangat, banyak bende kitorang share, ngumpat2. Hehe...

Dulu saye amat takut dengan dia. Now saye dengan dia dok asyik perang mulut hari2 kat ofis. Dia marah saye, saye marah dia balik. So far, dia the only ofismate yang saye bleh berterus terang tentang perasaan saye - marah ke, sedih ke, sakit hati ke, etc. Gaduh 5 minit pastu baik balik. Haha!

Dulu if mintak dia tolong ajar something, bapak garang sampai saya nekad sanggup bodoh seumur hidup dari pegi tanya dia. Haha! Now, dia dah mengajar dengan penuh ikhlas dan kasih sayang. Haha! Masa memule dia tahu saye kene tukar department, dia plak yang emo lelebih. A few weeks dia cam takley terima hakikat. Haha! And yang paling kelakar, bila saya pindah masuk rumah baru kami nanti, Zul pun beli rumah depan rumah kami. Berjiran depan rumah la kira.

Alkisahnye kami memang cari2 rumah. Beselah, lepas kawen, instinct nak ade rumah sendiri tue sangat kuat. Saye yang start beli rumah tue dulu. Then dia nak beli area tue gak. Memula dia beli lot lain. But then orang yang depan rumah saye tu loan dia tak lulus, so Zul mintak nak tukar dok depan rumah saye. Gedik kan? Haha!

Tapi oklah. Bak kata orang, kene pilih jiran dulu baru pilih rumah. Tapi alhamdulillahla kes kitorang nie,  it comes with a package. Senang ade orang yang kite kenal and kite trust to be our neighbour kan.

Oklah tue jek update kali nie. BTW, baru arini my husband officially tinggalkan saye lama2. Bad weather, kapal dia asyik u-turn jek. Now weather dah okay. Selamat keje sayang. Miss you...


2 comments:

nurhasuna khalid October 10, 2009 at 3:25 PM  

kunaz...aku dah masuk 7bln++ baru start tak leh pakai baju kurung...hehe...
dulu tak suke sgt pakai jubah or baju ngandung ala2 dress sbb rasa gemuk semacam...so aku byk pakai seluar ngan blouse jek...mujur tak kena keja plant yg kena pakai coverall..kalo tak mesti kelakar kan ;p

kunaz October 10, 2009 at 4:07 PM  

suna, kunaz mmg muat lg seme baju, cuma sesak nafas bile suar/kain tekan perut. isskkk.... btw b4 pakai jubah penah wat lawak nk pakai coverall gi keje sbb xde getah kt perut. haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.