Claims & Meetings

A new engineer from other department did ask me on how to make local claims. To me, local claim means claim within Miri only. Hikhik... Pastu baru perasaan yang dah berbulan2 saye tak buat claim. Local claim apetah lagi sebab normally saye tak buat pun claim if course/meeting within Miri jek. Sebab normally memang below RM100. Below RM50 pun ade, so cam tak berminat nak claim sebab real expenditure tak spent sebanyak tue pun actually.

Tapi meeting outside Miri memang tobat ah saye claim. Dengan pantas plak tue. Yela, dahla pakai kad kredit kan, minimum pun RM300 kene spend sekali gi meeting. Kadang2 boleh sampai 2 ribu kene advanced duit sendiri dulu. So kene claim and bayar cecepat. Owh dah lama rupenye tak miting kat luar. Sampai siap kene tahan imegresen lagi sebab tak kuar Miri or tak update passport. Hihi... Ahh.. Tak rindu pun nak gi miting. Tak hingin pun. Elejik elejik. Alahan mengandung. Haha! Erkk tapi bulan nie kene meeting kat Kerteh plak. Adess...

Owh aritu ade tersedih sket. Orang lain gi meeting or course selama mana pun, saye akan tolong cover keje diorang kaw2 punye, tak kesahlah sebanyak mane pun keje tue. Tapi time saye cuti raye aritu keje saye 1-2 ketul jek takde pun orang nak kaver. Sampai terlepas dateline. Sob sob...

2 comments:

jengae October 2, 2009 at 12:03 AM  

sian kau kunaz..aku pon kene gitu gak. kje org kaw2 aku kaver kasi klear..bile aku nye..yg senang gila babi tahap monitor je pon derang tak tlg.

setelah beberapa kali kena..aku tobat nk tlg kaverkan utk mereka2 yg berkenaan itu...bior padan muke deme.

kunaz October 3, 2009 at 1:06 PM  

owh ko pn pnah mengalami nasib yg sama ke? sian kite kan jengga.. huhu.. btw, aku takut gile dgr tobat ko. haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.