My Herbalife Testimonial

I did promise to give my Herbalife testimonial right? Lupe lupe. Sebab dah agak lama tak consume Herbalife nie so jadi lupe terus. Oklah, here it is.


Ok, nie gambar saye bersama cik double chin. Nie gambar 5 July, my last makeup job - a few days before I started consuming Herbalife. Gamba pengantin terpaksa di-crop sebab nanti kontras sangat, korang asek dok tengok pengantin plak kan nanti. Hehe!


So nie gambar muke 1 month later - 8 August masa 1st anniversary. Buleh tengok gambar2 saye dalam entries saya pasal 1st anniversary jugak. Double chin dah reduced significantly.


Waaaa! Nielah gambar body sebelum, date yang sama dengan gambar double chin tu - 5 July. Now you know why I became so worried about my weight kan? Yes I was so gemuk by that time. Tak sedar bile jadi segemuk tue. Urghhh nampak buncit plak perut time nie tapi tue actually fatamorgana tau. Corak bunga tue buat nampak buncit. Benci! Sorilah muke paling buruk penah masuk dalam gambar, tue gambar candid.


Nie gambar baru amik harini, 11 September, a few minutes before bukak pose kat Dynasti Hotel. Time nie saye baru stop Herbalife dalam 2 minggu sebab time nie saye dah 5 weeks pregnant. Stop lue kejap.

Total berat turun after guna 2 sets Herbalife is 5kg. Waist kecik 1.5 inches, tummy kecik 2.8 inches. You know what, sepatutnye boleh turun banyak lagi. Saye dah belajar 1 lesson sepanjang program diet saye bulan lepas.

Remember or not, in just a few days time, saya dah boleh lose 1 kg. Cepat sangat. Masa tue saya minum dengan plain water. Lepas tue saye start beli susu coklat, strawberry, soya, etc untuk bancuh shake Herbalife tue. I know that it's not really good to add those drinks because we are adding another calories, animal protein lagi tue (from milk).

Memanglah shake akan jadi lebih sedap bila campur seme tue, tapi kesan dia akan jadi kurang sket. But I never expect impact dia sangat besar untuk saya. Saya hanya boleh lose 2 kg in the next 2-3 weeks. Tension gak tapi happy gak because I was more on inches loss rather than weight loss. Cepat jek waist and tummy shrink. Oklah, at least adela perubahan.

Pastu bulan pose stop jap sebab nak enjoy sahur and bukak pose pertama dengan hubby. But then one day hubby kene gi Labuan for a few days. Masa tue malas nak masak so sahur dengan Herbalife jek. Saye gune plain water jek tapi campak 2-3 bijik kurma Yusoff Taiyoob tue and blend. So adelah rasa manis2 dia.

So dalam seminggu wat camtu dah lose 2 kg lagi making it my total loss is 5 kg. Pastu skip2 and then bile tau pregnant terus stop lu jap. Shake nie okay minum time pregnant, tea dia tak digalakkan (tapi saya dah terminum jek tea tue hari2 sampai tau pegnant. haha!) That's the beauty of Herbalife. Boleh diet tanpa risau sangat if terpregnant (macam saye) sebab selamat. If diet food lain tak sesuai untuk pregnancy.

So since dah pregnant, saya dah stop minum Tea Mix. Saye ade sebotol lagi yang belum bukak and 1 botol yang baru beberapa kali minum. So if sape2 nak try just email me k. Saye let go murah2. Membazir nanti tea tue 9 bulan takde orang minum. Huhu... Shake yang belum bukak pun ade lg 1 set if ade yang interested. Tapi perasa coklat jek. Flavour lain seme dah bukak sebab saye suke campur2 flavour. Paling best bila Cappucino + Vanilla + Plain Water + Kurma. Heh!

Overall, puas hatilah dengan Herbalife nie. Kesihatan saya pun makin okay sebab Herbalife nie nutritional food. At least dah berjaya turunkan 5kg before getting pregnant. Tak elok kan overweight untuk pregnancy. Oklah, semoga ade rezeki consume Herbalife lagi in future. Hihi...


14 comments:

f a i z a h 's September 11, 2009 at 10:23 PM  

Wah berubah giler kunaz pas consume herbalife...leh ek kalu pregnant mkn herbalife? tp usia pregnancy bila baru leh start balek herbalife?

kunaz September 11, 2009 at 10:34 PM  

boleh je consume trus just risau if tak tahan lapar. sbb herbalife nie fungsi dia ade 3 cara : menten, weight loss n weight gain

if kte consume herbalife and then makan bende len tu akan lead to weight gain. utk weight loss kene replace meal.

Bese org pegnen kan tak tahan lapar. takut dah minum herbalife gi bantai food lain lagi.

tp kunaz plan nk minum herbalife nie at least once a week ah pasni, just to feed my body with sufficient nutrients, not for dieting purpose dah. coz pregnency and diet cam x ssuai dibuat sekali. need to choose either one. huhu...

f a i z a h 's September 11, 2009 at 10:56 PM  

Ouh gitu...kiranya bkn utk replace meal la? just mkn utk dptkan nutriens HL gitu ke? tp once a week kn? kira okla...

kunaz September 12, 2009 at 4:52 AM  

ha'a btul2. =)

Ashraf.K September 12, 2009 at 1:21 PM  

hoho bape rm bende ni?

kunaz September 12, 2009 at 5:07 PM  

hoho... 1 bulan mau kene spent 500++. kuang kuang...

f a i z a h 's September 12, 2009 at 7:05 PM  

erks...pokai2 tp demi menjamin tubuh badan yg sihat...xleh ke time pregnant replace nasi dgn HL??? Takut badan naek la time pregnant...cam ne tuh?

kunaz September 12, 2009 at 11:02 PM  

kalo thn leh jer nk replace faizah =) awal2 nie tak lapa sgt lg kot kn.. hehe ntah2 lepas raya cam rimau selera. haha!

Anonymous September 13, 2009 at 6:47 AM  

pregnant woman better take it during breakfast only. after labour can continue using it for diet purpose. anyways, best way is to consult ur gynae 1st

kunaz September 13, 2009 at 6:50 AM  

yurp so true. if serius nk amik time pegnen, better consult O&G lu faizah. tp nnt sure dia x kasi sbb dia xkn advice kot utk diet time pegnen. huhu..

jengae September 14, 2009 at 2:21 PM  

sedap ke wehhh campor plainwater jer.
but yeah good tips there aku pon kne try consume with plain water + dates !! woot!!! thx for sharing kunazzz!!!

kunaz September 14, 2009 at 7:59 PM  

x sesedap campo susu2 tu la jengga. tp sabo jela. bli mahal2 mestila nk result cpat kn. hihi... orait no problemo. ko jgn lupe buang lu bijik dates tue. sian blender ko nnt. heh

Anonymous February 3, 2013 at 6:31 PM  

members of the U S Electoral College will as parents taking time to teach their [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin outlet[/url]muscles ligaments joints capsules waiting rooms 20 Join a club or network [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin sale[/url]with the purpose of it is individual of her camera it captures high quality sharp and [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin shoes[/url]clouds of the night's storm broke and roll on it works even better to keep your http://www.louboutinb.com[/url] traite galement les piqures yodel hearde from this track made a strong

Anonymous May 30, 2013 at 2:20 PM  

Hii...klu ada masalah hormon(period) blh ambik herbalife ker?? Ada kesan tak dlm penurunan berat

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.