I'm Done Sewing!

Remember last time I told you that I managed to finish 3 baju for hari raya? It's 5 already! Harini siap lagi 2 helai, selai baju melayu hubby, selai lagi baju kurung saye. And they're going to be our main baju for hari raye sebab cam sesuai sketla untuk raye, kaler sedondon. Laterlah saye upload gambar tue.

Memule tue memang plan nak beli jek. Pastu hubby cakap dia nak baju melayu teluk belanga jer, which is lagi senang nak buat sebab leher dia cam baju kurung biasa. So I decided to just sew the baju myself. Hubby sangat suke baju melayu teluk belanga walaupun saye tak suke. I said "Macam orang tua lama" Masa tunang dulu pun hubby pakai patern macam tue. Tapi this time saya sanggup jahit sebab malas nak jahit leher baju melayu yang banyak step tue. Haha!

Ok, dah nak muntah dah menjahit. Dahla memang hari2 loya now. I'm not an expert yet, so selai baju will take longer time. Ok so pasni nak rest dah dari aktiviti jahit menjahit nie. Mama pun pesan jangan banyak menjahit sangat time pegnen.

Papepun tercapai matlamat nak belajar menjahit sebelum ade baby. Dah ade baby nanti susah dah nak attend kelas etc. Maka wishlist saya semakin berkurang. Tinggal dalam 2 wishlist lagi tak silap  (wishlist untuk dapat baby dah lompat 2 wishlist tue. hihi...) 

Oklah, babai sewing. Mahu berehat dulu and try on something new plak. Knitting and crocheting maybe... Hehe.... Dulu selalu nampak mama mengait time tengah pregnant. Nanti nak try lah. Heh!

4 comments:

f a i z a h 's September 12, 2009 at 7:10 PM  

Amboiii rajinnya mama time pregnant neh...sy jadi malas yg amat...masak pn jenuh memaksa diri...adeiii... ada petua x? nk tempek bedak kt muka pn malash...

kunaz September 12, 2009 at 11:12 PM  

ha yeke? pnat kot, dh la pose. kunaz pn pnat gle ari2, 2-3 jam skali kene gak amik nap kat ofis dlm 10-15 minit. nk mkn x dpt. heh! if x mmg xlarat langsung. lps nap mmg cergas blk nk wat keje2 pape. huhu...

nurhasuna khalid September 13, 2009 at 6:33 AM  

hihuu...naz...lajar lah mengait, nanti leh buat baju sejuk ke, stokin ke,sarung tangan ke utk baby...comellll!!!

kunaz September 13, 2009 at 6:39 AM  

ha'a itulah plannye. nk wat snowcap baby (bajet dok eskimo) tp dok reti. xpe, nnt try blaja. ade 8 bln utk blaja. hihi... wah suna, sudah mau kuar rupenye baby kamu. chaiyok2! tahan2! haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.