Dugaan Balik Beraya

Dah sampai kampung halaman! Banyak sungguh dugaan nak sampai. Rupe2nye nak balik nie saya kene transit Kuching dulu gak. So Miri-Kuching-KL-KB ah pegi dan balik. Before naik flight petang tue, dah pegi mintak ubat2 yang berkenaan dengan doctor. Morning sickness saye agak teruk so takut termuntah dalam flight nanti.

Dipendekkan cite, flight Miri-Kuching delay dari kul 6.15pm ke 7.30pm. Dari Kucing plak delay dari kul 9.00pm ke 11.30pm. Nak dekat kul 2 pagi baru sampai KLIA. Policy hotel yang kitorang book if tak check in kul 12 malam kire burnt payment yang dah dibuat. Try nak call tapi tak berangkat. Rupe2nya boleh call sampai kul 9 malam jek.

Dahla masa kat Kuching kene tahan kat imegresen sebab saye lupe renew passport. Rupe2nya dah lebih 3 bulan tak kuar meeting kat luar Sarawak. Tapi akhirnye lepas jek. Salah imegresen Kuching gak permit to work saya setahun lebih sangkut kat sana lagi even though imegresen Miri dah penah follow up.

Naik flight sekali dengan Sani HR tue. Dengan baik hatinya Sani and the wife offer nak hantarkan kitorang ke Tune Hotel kot2 leh masuk lagi or at least ade bilik kosong lagi. Kitorang dah plan nak tido KLIA jek sebab dah kul 2 pagi. Flight gi KB esok kul 7 pagi. Sampai hotel alhamdulillah still leh masuk bilik walaupun diorang dah kenselkan nama kitorang awal2.

Nie kali ke-3 dok kat Tune Hotel but this time dapat bilik yang paling sempit, muat katil jek sampai kene solat atas katil. Bilik2 before this dapat yang besarla jugak. Kul 3 lebih baru kitorang start tido. Kul 5 bangun sahur and besiap sebab 5.45pagi ade teksi dah tunggu.Sekali flight gi KB delay gak nak dekat sejam. Penatttt! But then here we are finally. Hehe...

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.