1st Anniversary Gift

Burppp!! Kenyang! Tadi bukak pose kat Dynasti Hotel. Hubby ade training kat sana so dapat kupon bukak pose. Heh! Sedap!! Saye sangat suke kek Rosita Cafe yang dalam Dynasti Hotel tue.

Saye baru teringat yang saye telah terlupe taruk gambar hadiah anniversary kitorang. Hubby's birthday was on the 30th August Ahad lepas. Happy belated birthday sayang! Takde hadiah sebab haritu dah kasi hadiah advanced sekaligus. Haha! Eh tapi saye dengan baik hatinya belikan jugak hubby sepasang sandal baru sebab hubby pun blikan saye kasut and sandal masa anniversary dulu even though dah dapat hadiah. Huhu...


Orait, so nielah hadiah2 kami yang dah tak seprais and tak romantik langsung. Takde kotak or even pembalut hadiah langsung. Lepas beli terus pakai. Ok, untuk anniversary hubby mahukan lens untuk Nikon DSLR dia. Yang kotak coklat kecik tue. Dia pilih sendiri lens tue, katenye bagus untuk gambar potrait. And memang saye pun realize gamba dia amik makin cantik dengan lens tue.

Untuk birthday, dia mintak battery grip, yang kotak coklat besar. Kemudian baru saye perasan, kamera hubby tue dari lah body sampailah ke aksesori, let me recall - speedlight, lens, battery grip, battery charger seme saye yang belikan. Baiknye saye... Haha!

Untuk saye plak ialah compact digital camera Canon IXUS 100 IS. Actually ade yang lagi latest dari model nie, tapi saye berkenan sangat dengan design yang nie. Nipis and comel.


Kecik kan? Sangat best sebab leh letak dalam handbag tanpa nampak terbonjol. Kalau korang ingatla kan... dulu saye penah beli satu digital camera brand Panasonic, nipis gak. Beli sekali dengan speedlight hubby. Tapi tetibe tak terguna kamera tue sebab kat rumah nie saye dah ade kamera Canon Powershot and then Nikon hubby. Pastu ade satu lagi digi cam murahan jenama I tapi sangat berguna untuk moment2 desperado sebab kamera tu memang kecik and nipis.

Makanya saye telah jualkan digi cam Panasonic tue. Sekali lepas abah meninggal Piju balik Terengganu angkut sekali kamera and laptop saye. Bertuah nye budak. And saye tak tere sangat pakai DSLR. Ade a few event makeup yang masa tue hubby kat offshore so kelam kabut saye cari kamera. Maka saye requestlah digi cam tue seketul. Best!

And hanphone Nokia E71 tu actually for business purpose. Peninglah 1 handphone pakai untuk urusan keje, personal and bisnes. We shared money to buy that. Kitorang pakai line + broadband terus untuk handphone tue so that dia leh jadi modem anytime anywhere. No belakang line henfon tue is 5778, no plate Myvi kitorang. 5/5 kitorang start kenal, 7/7 kitorang engaged, 8/8 kitorang kawen.Huhu...


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.