Dr Fadhil, Dr Shark, Gr8na, Aisyah, Haniff

A few updates that I've missed out :



Nie gambar Aisyah and Hazrina and saye. Baikk nye teknik amik gambar! Dok belakang nampak kecik sket. Hazrina yang super kurus tue lagi nampak besar dari saya. Haha! Owh ignore my ugly face, but I love the way I look smaller than them in that photo. Haha!

Hazrina ade training. Aisyah ade projek pipeline. Suatu hari Aisyah SMS saye "Aku dengan kuku besinye nak ajak ko kuar dinner kat Sajian Warisan malam nih" So itulah gambar kami di Sajian Warisan tue. 2nd time pegi situ. Orang asek warning jangan gi sana sebab tak sedap, tapi kitorang rasa ok jek. Maybe kene pilihan lauk kot. Huhu...


Dr Fadhil & Dr Shark

A few months ago, Dr Fadhil ade datang Miri. He's a UTP lecturer, lecturer Civil. Penah mengajar me and hubby a few subjects. I don't have his photo here, tapi if korang rajin boleh lah tengok balik entry saye masa convo dulu, ade letak gambar Dr Fadhil. Dr Fadhil nie antara favourite lecturer kitorang lah selain Dr Shark.

Dia datang untuk evaluate trainee nye presentation. Kebetulan, anak buah saye Nazrin yang under Dr Fadhil. So jumpelah. Masa presentation tue, Dr Fadhil memule buat biasa jek tengok saye. Saye ingat dia dah lupe saya. Sekali masa presentation dah habis, he asked this "Nazuha, how's Zakuan?" Waaaahhh terharu. Dia ingat nama kitorang.

Pastu malam tue kitorang pegi amik dia dari Mega Hotel bawak pegi makan lalapan Muara. Berselera gila, siap amik daging saye lagi. I mean daging lembu yang saye order. Not my flesh ok, even though my flesh is quite similar to the buffalo's flesh. Hikhik...

Sambil makan banyakla bercerita. Terharu. Dia ingat banyak bende pasal kitorang. Dia ingat kete Satria kitorang. Dia ingat sejarah internship saye yang penuh dengan isu politik tue (so even though saye baru setahun jagung keje, jangan ingat saye tatau a few office's politics okay! hikhik...) Pastu bile saye sebut a few nama budak Civil especially yang dok Miri jugak, langsung dia tak ingat. Lagilaaa kami bangga. Haha!

Pas makan, bawak dia pegi kedai kek lapis Sarawak muara. Dr Fadhil makan kek tester tue dengan semangat sekali. Kami banje dia sekotak kek lapis, tak ingat dah bape batang. Tapi kami mintak tolong dia kirim kat Dr Shark 2 batang. Pastu kami bawak dia round2 kejap then hantar dia balik hotel.

He seemed so energertic and happy that night. Kami pun happy tengok dia camtu. Rupe-rupenye Dr Fadhil dah banyak kali datang Miri tapi tak pernah kuar hotel and he thought Miri was a boring place. But that night, dia cakap dia nak datang lagi and nak kuar dengan kitorang lagi, kalo bleh next internship which is around January 2010. Huhu..

Yang kelakar, a few days after tahu Dr Fadhil nak datang Miri, saye ade SMS Dr Shark tanye dia ade datang ke tak. Dia takde kene evaluate presentation pun actually, tapi dia nak sangat2 datang. Dia dah adjust nak datang and suruh kitorang doa supaya dia memang dapat datang. Tapi tuelah takde rezeki, so kami kirim kek lapis jelah.

When I ask Dr Shark nape tak datang, he replied "Sebab you tak doa" and then I replied "Dah doa, tapi tak makbul" Haha! Pastu bila dia dapat kek lapis tue, dia SMS kitorang, "Thanks anakanda. I wish you will get twins" Wahaha! Tak habis2 buat perangai badut Dr Shark nih.


Haniff's Baby Girl

My neighbour Haniff akhirnye berjaya dapat seorang baby girl around hujung bulan May dulu. Tak ingat plak exact tarikh. Nama baby pun dah lupe sebab complicated sket nama dia. Huhu....


Nie gambar baby Haniff lepas a few hours dilahirkan. Merah lagi. Yang sedihnye, Haniff dah pindah PMO now. Tapi wife dia still ade kat sini lagi sementara tunggu dapat pindah Semenanjung jugak. Haniff and the wife adalah jiran yang tersangat baik.


2 comments:

jamie August 27, 2009 at 12:14 PM  

salam kak kunaz. hmm..nasi lalapan muara? kt mana kedai muara nih? mcm selalu gk dgr org ckp2, tp kalau gi miri, x jmpa pun =c

ha..nanti akan dtg, buat la updet "jalan2 cari makan miri"..hehe. bleh buat pedoman tuk kami2 sumer

kunaz August 27, 2009 at 8:13 PM  

aaa.. ni jamie mane? muara tue dia kt area maybank-cimb jln permaisuri, sblah petra resources. owoss.. kene buat dokumentari makanan la plak. haha! ok2 insyaallah...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.