1st Annniversary : Part 2

Okies, without any further due (ayat presention... haha!) meh cite pasal 1st anniversary before hilang ingatan. Ok, so this is the location of our 1st aniversary :




Hihi... Borneo Rainforest jek. Kat Miri jugak. Nak gi Brunei tak dapat, tapi nak pegi kat tempat yang tak pernah pegi. So try sini dululah. Memule kelakar gakla, ade ke orang honeymoon dalam hutan? Haha! Ok what, love needs variety. Haha!


Ok, so this is the route to our chalet. Since kitorang booked agak lewat, terpaksa amik bilik yang mahal sket, around RM400 per night. Tue untuk family actually. Ade 1 double bed, 2 single beds. Trainee gelak gile bile saye cite dapat bilik 4 katil. Ape laa nak buat dengan katil banyak2 tue. Haha! Owh btw, yang rumah kayu belah kanan tuela bilik kitorang.


So, ini adalah master bedroom. Dah berkecai sket sebab 1st thing kitorang buat adelah terjah katil tue. Best chalet nie sebab 100% buat dari kayu. Siling and bumbung dia pun dari kayu. Hubby is a super big fan of wooden structures. So he enjoyed the room very much sampai kalo bleh takmo kuar bilik. Tapi dah sampai takkan laa nak honeymoon dalam bilik je kan...


Niela 2 katil extra tue. Depan katil tue actually ade TV set tapi tak muat nak masuk gambar. TV dia ade ASTRO okay! Tak sangka dalam hutan dapat ASTRO. And channel dia punyelaa banyak. Saye plak yang rase takmo kuar bilik. Haha!


Ade pantry dalam chalet nie. Siap ade hot plate dengan pinggan mangkuk lagi. Best best...

Fridge ade tapi yang kecik jek, but still enough to fit in our small anniversary cake.


Ade meja kayu kat verandah chalet tue. Nice one. We ate our anniversary cake there. If malam, ade lampu kat verandah tue. Romantik gak aa.. Nak candle light dinner kat situ pun cam ok jek. Tapi malam tue kitorang pegi makan kat restoran yang dalam main building.


Nie time dinner. Muke dah sememeh abeh dah. Makan buffet. Food dia so-so jek. Pas makan orang Borneo Rainforest bawak kitorang pegi nightwalk. Ade route dia, dalam 3 km. Abeh terbakar balik kalori yang kitorang makan dengan banyaknye time dinner tadi.

Gelap gila gaban masa nightwalk tue, so no way la nak amik gambar kan. Tapi esok tue kitorang lalu lagi situ so amik gak gambar. Masa nightwalk tue ade 1 lagi Indian couple yang join. Yang tukang bawak kitorang tue cakap if nasib baik leh tengok macam2 jenis binatang tapi binatang tue tak kuar every night.

Dia cakap ade sekor ular tue besar cam batang pokok. Tak kuar malam tue. And I said "Hmm takpelah.. it's ok..." Saye memang fobia dengan ular sket sebab mase kecik banyak sangat kes melibatkan ular nie. I don't know why, saye rasa saya sebut ayat tue bese2 jek, but it must got something to do with my tone, sebab Indian couple tue gelak terbahak2 bile saye cakap camtu. Huhu...

Abih nightwalk kami balik chalet, tengok TV and then tido. Tertido lambat sebab movie best plak kat ASTRO. Anyway, bunyi cengkerik punyela kuat, sama kuat dengan bunyi TV. Haha! Then we had a very beautiful sleep....

Serius sangat tenang. Walaupun rumah baru jek nyaris kene pecah masuk and keje ofis banyak gile, we managed to forget all other things and just focused on our vacation. Kitorang banyak bercerita cam setahun tak jumpe. And sangat seronok perasaan bangun pagi dalam hutan okay!! Kesegaran tue lain macam. Bangun pagi2 sambil menggeliat kat verandah amik original oksigen banyak2. Huhu...


Nie One Tree Hill Cafe, tempat kitorang breakfast pagi tue. Kene berjalan sket la compared to makan dalam restoran masa dinner malam tue.


So this is me with my coffee and cereal. Believe it or not, that's my 1st coffee in these few months. Nescafe ade gak minum a few times before this, but kopi nie la 1st time. Hebat kan, daripada 2-4 gelas sehari now dah leh control dah. Owh btw, saye tidak hanya makan cereal untuk breafast. Tidak sama sekali.


Ha amik ko! Nasik lemak! Haha! Tue gambar saye tolong kupas telur untuk hubby. Tekun gile mengupas sampai muncung mulut2.... Btw, kitorang kuar bekfes agak lambat sebab bangun lambat. Haha! Balik bekfes, kene start pack barang terus sebab ade kene ikut tour plak and then balik terus.


On the way balik chalet lepas bekfes hujan sket, so diorang provide payung. Nie gambar hubby clashing tengah amik gambar saye. Kire berebut amik gamba ah. Haha!

Owh btw yang takde dalam gambar adalah toilet. Ade 2 toilet kat dalam chalet tue. Nicela... Ade heater. Sejuk gile bangun pagi2. Oklah, sambung dalam next entry plak. Penat dah upload gambar. Saiz dah dikecikkan so that leh cepat upload. Huhu... To be continued...



4 comments:

~lalala~ August 17, 2009 at 3:14 PM  

oh.. ade katil extra... patut bwk aku skali....

kunaz August 17, 2009 at 7:05 PM  

haha! bykla ko intan. haha!

jengae August 18, 2009 at 5:34 PM  

Nice sgt kunaz...untung ko mmg kat Miri tu..leh je honeymoon kat mane2 tpt2 unik...

slamat anniversary korannggg sweet sgt~!

kunaz August 18, 2009 at 9:03 PM  

ala jengga. sweetla ko nih. tenkiu2..

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.