Salah Bantal

Correct me if I'm wrong, but that is the term that they gave to me. Weekend lepas hari Sabtu bila bangun tido tetibe leher jadi kejang takley gerak langsung. So terpaksa jadi robot, nak pusing kepala kene pusing dengan badan2 sekali. Rasa cam kene paku jek leher tue. Sedikit pergerakan sahaja akan membawa kesakitan yang amat dahsyat.

Maka terpaksa straight jek kepala. Mesti orang cakap saye angkuh kan. Haha! Nak makan pun tengok depan, takley tengok nasik. Nak cium tangan hasben pegi keje pun terpaksa bawak tangan dia ke muka saya instead of tunduk and cium. Paling sakit time drive, sebab kat Miri nie banyak roundabout. Nak terkeluar bijik mate saye nak jeling kiri kanan sebab nak pusing kepala tak dapat. Most of the time, saye assume jek takde kete time drive, ikut instinct jek. Memang high probability ah untuk eksiden.

Saye rasa fenomena nie normal, tapi saye 1st time ah kene nie. Sakit... =( Akak-akak kat kelas jahit cakap bukan sebab urat, memang sebab salah bantal. So dia cakap jangan pegi urut. Sian bantal. Saye yang salah tido, bantal plak yang disalahkan. Nasib ko lah bantal....

Pastu seme orang suh saye buat petua orang kampung. Diorang suruh jemur bantal yang saye wat tido tue kat tengah panas. Pastu kene hempuk belakang leher saya tue dengan bantal tue. Saye pun buatlaaa... Pi jemur bantal pastu suh hubby hempuk. Tak berkesan okay!!

Pastu diorang cakap teknik saya salah. 1st kene hempuk kekuat. Hubby hempuk slow cam pondan. 2nd, saye takley tau bile nak kene hempuk tue. Kire cam surprise ah. Saye aritu siap bilang 123 lagi before hubby hempuk. Huhu...

Pastu tiap kali nak buat teknik yang betul ade jek halangan. My hubby is not good in making surprise. Or saye yang terlalu alert? Hubby berjengket atas angin pun saye leh tahu. So tak pernah jumpe peluang yang membolehkan hubby hempuk bantal ke leher saya tanpa saya sedar. Seme saye sedar. Hahaha!

End up tak buat terus. Saye tampal koyok and sapu krim yang saya dapat masa sakit kaki dulu. Ade bertiub-tiub lagi. Harini ni hari Jumaat, cukup 7 hari saye kene serangan salah bantal nih. Harini baru start recover 90%. Alhamdulillah. Sekian kisah salah bantal....


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.