Not H1N1 Flu

Ok dah lama tak update. I was sick. Fever, flu, sore throat... cuak kan? Yes I was so cuak too, siap pegi buat blood test lagi nak check H1N1 ke tak. Because last weekends I was joining 2 big crowds yang berbilang bangsa termasuklah dari Kuching and Brunei yang dah affected dengan H1N1.

Demam tue start initiate on Friday (last 2 weeks). Ade BWE dinner malam tue untuk meraikan ketamatan training period trainee kitorang. I didn't go. Balik keje saye tertido plak, bangun2 demam dah start teruk. So, Sabtu and Ahad should be my rest day la kan, but I was fully occupied.

Sabtu hubby was requested to be a photographer untuk 1 event Ansara. Event tue untuk family so saye terpakse ah join sekali (terpaksa? haha!) Tak ingat dah ape nama event tue, tapi cam bengkel melukis ah. Diorang invite Yusof Gajah untuk buat bengkel tentang lukisan abstrak. Best kan? Yes it should be a good event, sebab saye pun cam minat2 melukis, tapi cam tak tercapai objektif sket sebab Yusof Gajah terus suruh kitorang lukis pape, sebab dia cakap art is borderless. I think, at least buatlah demo kan so that kitorang dapat idea. Boleh tengok gambar event tu at my hubby's flicker here.

But I wasn't be there till the end of the event. Kene berdiri most of the time untuk melukis, I could not stand that longer. So saya balik dalam 2-3 jam awal. Hubby pun sibuk amik gambar, so I thought it was ok to leave. Haha! BTW, hubby pun demam jugak actually aritu. Balik rumah jek, kitorang terlentang atas katil sampai miss solat. Bangun2 tidur, compound rumah dah clear ade orang datang mesin rumput. Tak sedar pun. Dahla pintu rumah tak kunci!

Ahad plak saye ade mekap job kat Eastwood and this bride agak demanding sket dengan mekap and hairdo yang dia nak nanti. And I was so sick. Saye makan extra dose of ubat flu sket pagi tue to stop my nose from running. Alhamdulillah seme berjalan lancar and bleh tengok gambar pengantin dalam Fotopages saye.

Isnin and Selasa struggle pegi keje. Rabu terpaksa MC sebab demam suddenly teruk bile bangun tidur nak gi keje. Khamis gi keje balik, kene attend meeting. Hari Jumaat pegi keje sebab demam dah makin better. Tapi dalam kul 9-10 camtu tetibe badan saya sejuk semacam. Makin lama jadi makin terketar2, badan makin panas and sakit kepala yang horror sampai nak blackout. Mampu bertahan sejam je pastu terus saya drive pegi Columbia Asia. Hubby takde, if pegi klinik panel sure lama tunggu and saye dah tak tahan. Doktor check and my temperature was 41.3 so dapat MC lagi.




See, doktor suruh saye pakai mask tue, not because saye ade H1N1, but just to avoid my normal flu from spreading. Sebab badan saye tengah tak stabil, demam datang menyerang sesuke hati dengan mendadak. Ade dapat a few ubat and antibiotics gak.

Owh gosh, that was one of the worst fever I've ever had. I lost 2 kg sepanjang period demam tue. Anyway, banyak update yang saye miss nak tulis sini, later lah when I got the time. Yang penting, now dah sihat alhamdulillah....


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.