Misjudged

Gaaaa! Gelabah! Start minggu depan tinggal saye jek planner kat BWE nih. Larissa ade course for 3 weeks. Asraf balek semenanjung wife dia dah bersalin (congratss Asraf!) Ngaaaaa!!!

Last Friday my boss suddenly entered my room and asked me this question "Saya nampak kamu lately tidak seceria selalu. Ada masalah sama laki kamu ka?" Ya rabbi... Boleh tak... Yes saye akui saye agak takde mood throughout last week but did I look like having a problem with my husband? Huhu... Sebab bile saye cakap tak, dia beria2 tak percaya. Cam konfiden jek saye ade prob rumah tangga.

Pastu bila dah berjaya deny, dia tanye soklan lain plak "Habis tue, ada masalah sama mertua ka?" Astaga.... mertua plak dah! Haha! Saye tak sampai hati nak cakap yang saye dah takde mood nak keje. So terpaksa ulang2 ayat "Mane ade boss" banyak2 kali. Haiihh...

Then I was thinking. Kenapa dia bleh pikir camtu at the 1st place? Maka saye pun teruslah jump to the conclusion. Adakah tue sebab utama dalam hidup dia if happens dia tak ceria? Or at least to the people around him? Haaa! Kesimpulannye, jangan straight away judge people coz they might judge you the same way. Anyway, I didn't take it seriously. Appreciate the concern =)


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.