Mari Membebel Bersama Kunaz

Haritu ade stress gaban2 dengan keje. Actually bukan dengan keje sangat pun, dengan orang yang ade kaitan dengan keje tue actually. Huhu... Baru plan balik rumah nak membebel super power kat blog nih tapi tuelah kejap jek saye cool down.

Arini stress balek dah. So sebelum saye cool down baik saye membebel. (haha bongok la plak rase) Ok, I have a bunch of works yang sampai sekarang tak siap2 sebab asyik dok busy assist orang lain siapkan keje diorang. Sampai penah 2-3 kali saye miss dateline sebab nak siapkan keje orang yang ade dateline sama dengan saye. Tapi time saye menggelabah buat keje saye sendiri, takde plak orang offer2 tanye ade pape nak tolong ke tak. Kadang2 saye mintak tolong pun buat2 tak layan.

Saye rase HR patut tukar jawatan saya kepada "Assistant to All Staff " Hahaha! Saye tau tabaik membebel. Tuhan dah kasi rezeki keje nie buat jela kan. Tapi yelah, manusia kan. Ade laa time rase nak marah dia tue.

Harini stress lagi. Dahla masa terbuang half day disuruh attend mende yang tak penting sangat. Esok ade meeting, nak kene prepare banyak bende and mostly bende orang lain. Saye dah email mintak tolong, sorang je yang buat. So terpaksa stay up untuk buat analysis untuk 3 clusters. Yang lain seme lepas tangan.

I'm leaving the department for god sake. I'm the one yang patut kurangkan keje and pass kat orang lain so that diorang leh adapt dengan keje2 saye bile saya dah blah nanti. Tapi yang terjadi the other way round. Bertimpa-timpa keje datang.

Kesimpulan posting nie adalah saye sangat marah dengan orang yang selfish. Marah dengan orang yang suke amik kesempatan. Marah dengan orang yang buat baik bersebab je. Marah dengan orang lepas tangan. Marah dengan orang yang tak berani bertanggungjawab pastu pass tanggungjawab kat orang lain pastu orang tue yang kene marah. Marah asek dilayan cam mangkuk tandas yang dok kutip taik orang lain jek. Eh buruk la plak perumpamaan. Haha! Ok, dah abih. Nak buat slide plak. Haha!


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.