Herbalife








I've been married for 11 months and my weight increases month by month like hell. Malas exercise is one thing, selera makan plak makin bertambah-tambah, plus I was "on drug" continuously for almost a year. Orang cakap ubat-ubatan pun leh kasi efek kat berat badan kan? I look so big now, like a mother of 5 kids. I was enjoying my life so much and didn't really care about my weight. But now, I think I need to do something with it.

I realize that doing exercise and controlling food intake are the best solution. Controlling food, yes I'm doing it right now. Try makan yang berkhasiat jek (but at times selalu gak belasah makan macam2) Exercise, cannot yet for the time being. Remember my foot problem? Yes, saye masih belum boleh hentak kaki kekuat. So jogging dah out. So terpaksa buat light workout jek.

I heard about Herbalife many years ago actually. Used to buy F1 and F3 once during my study time in UTP but didn't finish it. Masa tue kan tengah hot bercinta dengan hasben, asek kuar makan sesama, terbengkalai diet Herbalife. Tapi sempat jugak lose 2 kg dulu masa consume Herbalife dulu.

But the benefits of Herbalife is still in my mind. If you perceive Herbalife as ubat kurus, you are wrong. Malas nak brief details sangat, if nak tau details, feel free to drop me an email ya! Ok, back to Herbalife. So, I've ordered 1 set of Start Now Pack



This is the packaging of the Start Now Pack. It consists of F1, F3 & tea mix. F1 ade banyak flavours, saye pilih vanilla flavour. Tea dia ade 2 flavour - lemon and peach. I chose peach tea. Actually, tea nie lah key nak lagi cepatkan pembakaran lemak2. Saye baru minum 2 gelas, but I was sweating like having a shower masa tengah buat house chores.

On the right side is the shaker. Then got that free spoon. Hujung belah kiri untuk cedok F1 or F3 and hujung belah kanan is for tea. Owh actually today is my 1st day consuming this Herbalife set. Hopefully dapat berdisiplin minum nie sampai habis 1 set. Hopefully jugak hubby tidak menggoda saya dengan makanan2 yang menggiurkan kerana diri ini sangat lemah iman.

Ha FYI, saye juge telah mendaftarkan diri untuk jadi Herbalife Independent Distributor. Sebab rasa macam nak consume Herbalife nie for long term, so dapatlah diskaun sket if nak beli banyak kali nanti. So if ade sesape ade rasa nak try jugak, feel free to contact me k! I'll try to give my best to assist you. If ade yang berminat nak jadi distributor jugak pun boleh =)

My advice is, if you want to try this program, better take the complete set terus. Sebab ade yang beli F1 saja or F1+ F3 saja and makan plak tak teratur, then komplen tak berkesan (I did that too before. Haha!) Herbalife selamat untuk seme orang termasuk yang tengah pregnant (tapi yang ade chronic kidney problem dengan insulin-dependent diabetes kene consult dengan doktor lu before consume)

Owh Herbalife jugak ade skincare products (Nourifusion) which I'd love to try one day. Overview of the skincare products can be obtained here. Oklah, mau caucincau dah. Will share the testimonial after 1 month (if berjaya follow diet nie dengan btul. hehe...)


2 comments:

f a i z a h 's July 18, 2009 at 3:14 PM  

Wah..mcm menarek...do emel me kunaz...utk cara pengambilan herbalife neh...mcm nk try jerk~

nurfaizah.ramli@gmail.com

nti leh order dgn awk~

kunaz July 20, 2009 at 9:28 PM  

faizah, bleh download guideline yg kunaz buat kt bwh shoutbox blog kunaz. klik jek atas gambar. insyaallah seme info yg diperlukan ade kat situ

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.