Rindu Abah

Tetibe rasa rindu sangat kat arwah abah. Mungkin sebab dah nak dekat Father's Day. Harini genap 82 hari abah kembali ke rahmatullah. 82 hari jugak mama tak pernah miss lawat kubur abah. Sian mama...

Mama called just now. Mama cakap a few days ago mama ade update phonebook dalam handphone dia. Tetibe dia nampak ade a few nombor aneh, saved as nama2 bank. Ade 3-4 bank jugak tak silap mama jumpe.

Then baru discover tue no pin kad ATM abah. Abah macam tahu jer dia dah nak pegi, dia save seme pin no ATM dia dalam handphone mama. Tapi mama tak perasan. Kalau tak, senang sikit urusan pusaka aritu if dah dapat keluarkan sesiap. Nie till now tersangkut dengan bank lagi, banyak procedures.

A few weeks ago plak, tetibe mama dapat call dari syarikat insurans. Mama cakap abah ade satu lagi insurans yang mama taktau, yang diwasiatkan ke atas nama saye. Total dalam 15k camtu. Atas nama mama dalam 30k and atas nama abang pun dalam 15k jugak. Tapi mama decide nak combine seme and bahagi sama rata. Balik raya nanti baru nak setelkan mende2 nie.

Rindunya kat abah. Semoga abah bahagia2 selalu di alam sana. Rindu abah...

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.