My New Sewing Machine



Yeay! Mesin jahit dah sampai arini! What can I say, the service is really superb! I wanted to take the machine by hand at the centre so that I may have a look at the other products available there. But they said that it's their policy to deliver the machine to the customer's doors.

So tadi diorang datang, setup2, test2, etc. There were 2 ladies who came to my house just now. Nice ones! Diorang tanye saye pandai tak pakai machine tue, saye cakap sah2la tak. Mesin jahit normal pun saye hanye tahu jahit lurus je (tue pun benang mesti dah setup sesiap, tak reti), inikan pulak mesin sulam. Huhu...

And guess what! Esok dia akan datang lagi just untuk ajar saya kenal seme function machine tu + ajar cara pakai + ajar basic untuk menyulam terus. Dia cakap nanti bila masuk kelas senang, terus belajar jahit/sulam, takdelah terhegeh2 baru nak belajar pakai mesin. Bagus kan? Waaaa terharu siot. Highly recommended!

Look at the the picture of the machine. Yes, the design is damn plain! But the quality is damn good! Tadi masa akak tue demo, kemas jek jahitan dia. I'm not a good tailor to give review on this machine (pakai pun tak reti lagi. haha!). The reason I buy is because the sewing centre that I'm going to sign up for sewing lesson is using this type of machine both for sewing and sulam. So senang ah belaja gune tool sama. Plus students kat kelas tue pun banyak yang dah trade in their Singer machine to this brand when it comes to doing sulam.

So, sesape yang dok Miri yang terbaca posting nie and minat nak beli mesin tue, just let me know! Promosi yang saye bitau aritu dah di-extend sampail 12 Jun! Ermm lepas nie macam nak beli mesin jahit tepi plak. Isskk bernafsu betul sekarang nih. Banyak tol nak beli barang. Haiihh...

3 comments:

Anonymous December 12, 2009 at 5:37 AM  

i'm gonna make my own post about it

Azura Ani Salaim August 26, 2010 at 10:54 AM  

me too! lol! memang saya pun gila dengan mesin jahit sulaman blondal ni

Azura Ani Salaim August 26, 2010 at 10:54 AM  

me too! lol! memang saya pun gila dengan mesin jahit sulaman blondal ni

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.